Вирішив створити цю тему. Питання не лише в статусах, але й в них також. Для початку хочу повідомити, що останнім часом я нічим не зайнятий. Ну, тиждень останній. Є деякі поточні справи, але то на 1-2-3 годинки на день. То ненадовго такий стан речей, але зараз - маємо, що маємо. Отож, чуть не цілодобово сидю в тирнеті. Навіть створив сторінку в ОК)))) Колись мав, але угро-фіно-мордвини мене забанили з 1,5 року тому. А, деколи, виникає потреба десь там на когось глянути, тощо... Ось і створив фейкову під вигаданим ім"ям))) Крім того, зареєструвався на сайті знайомств, не хочу його рекламувати.. Ну, можна провести якусь аналогію того сайту з фільмом Еміля Лотяну "Табір іде в небо". На хлопів там не дивлюся, звичайно. Дивлюся на пань і панянок. З деким навіть переписувався. Звичайно, не маючи жодного наміру якось розвивати це знайомство. Зауважив, що в абсолютної більшості україномовних галичанок статуси на тому сайті виставлені кацапським діялектом руської мови. Вирішив зайнятися соціологією Звичайно, не впевнений, що правильно то назвав, але, най буде поки що так (може, мудріші люди мене пізніше поправлять, як саме можна обізвати цю діяльність). Ага!!! Поштовхом для заняття соціологією став вчорашній допис нашої шановної Латани про рішення її дочки спілкуватися в школі українською мовою. Скажу, що цей допис Латани мене досить сильно вразив. Я навіть їй вчора про це в ПП написав, але то вже інше питання. Значиться, допис Латани став поштовхом. Ось...
Сьогодні мав спілкування на тому сайті з десятьма (чи 9 чи 11, десь так) українками, галичанками, громадянками України, переважно греко-католичками (ну, одна була мацковського патріархату, але решта все, як в людей у неї))). Більшість з них підтвердила, що на свята у вишиванки вдягається. Ну, такі патрійотки, що капець повний. Але!!!! У всіх них статуси на ТОМУ сайті понаписувані зовсім не рідною (для них, бо переписувалися вони зі мною виключно українською), співучо-солов"їною мовою, а зовсім іншою, причому, я ні разу не зустрів статусів латиною, древньогрецькою, німецькою, іспанською і т.д. Мова там фігурувала тої держави, яка зараз є ворожою до нашої держави, і, мало того, не лише держави, але й до нації і етносу!!!!!!!!!!!!!
Результати дослідження : 2 поставили мене в ігнор, називаючи неадекватом, хоча вони до мене дозволяли собі звертатися на "ти", хоча я до них і до всіх інших звертався на "Ви", причому саме так - з великої літери. Кілька просто припинили листування, нічого не пояснюючи і, так і не давши відповідь на мої запитання. Кілька обурювалися дурницями, якими я займаюся (частково з ними погоджуюся)))))) Одна стверджувала, що її нічого не зобов"язує ставити статуси українською, бо їй держава ніц не дала і вона зараз змушена працювати в Польщі далеко від сім"ї.....
Даю скани одного з листувань. В принципі, всі вони подібні. До речі, ті скани, які я викладаю в цьому дописі - це є єдина з них всіх, яка погодилася з моїми зауваженнями і замінила статус російською на статус українською. Змінив скани на просто текст (встиг). G - це я, Я - це вона. Gсегодня в 18:25 Слава Йсу! Ясегодня в 18:26 Навіки Слава! Gсегодня в 18:30 О! Наша людина))) Чи можу я, панюнцю, Вас про дещо запитати? Ясегодня в 18:31 Авжеж можете Gсегодня в 18:32 Скажіть, будьте ласкаві, чи Ви - українка, чи громадянка України, чи до церкви деколи ходите і до якої конфесії? Ясегодня в 18:33 Я - українка, до церкви хожу тільки на Великдень Gсегодня в 18:34 а громадянка України? А до якої конфесії:? Ясегодня в 18:42 так , громадянка України Ясегодня в 18:43 а чому це Вас так сильно цікавить? Gсегодня в 18:44 Ви буде вже, напевно 5-ю чи 7-ю, якій я задаю подібне запитання, але досі ні від кого відповіді не отримав. Отож. Gсегодня в 18:45 Чому україномовна українка, громадянка України, яка, напевно, у свята вишиванку одягає, ставить у свій статус цитатою кацапським діалектом, а не рідною мовою. Ясегодня в 18:47 Просто сподобався вислів, а якою мовою він написаний, немає різниці Gсегодня в 18:55 У Вас пише в анкеті "кілька вищих освіт". Бачу, що того замало для того, аби дати собі раду перекласти пару слів на рідну мову. Так? Ви зможете знайти хоч 1 (одненьку) анкету якоїсь громадянки Росії, у якої в статусі буде вислів українською? У Вас, як і у більшості присутніх на цьому сайті галичанок-українок, нема ні краплі національної гордості. От, саме й через це багато поляків нас, українців, бидлом називають. Ясегодня в 19:12 Якщо Вм так вважаєте, то будь ласка. Заперечувати Вам я не буду Gсегодня в 19:13 Еге ж, я ТАК вважаю. Gсегодня в 19:20 Яна, а я Вас почав поважати. Ви єдина з 8-ми, з якими я сьогодні спілкувався на таку ж тему, яка змінила статус і зробила його україномовним. Без жодної насмішки кажу Вам своє ДЯКУЮ!!!!!! Ясегодня в 19:21 Прошу Gсегодня в 19:21Удалить Ясегодня в 19:25 Дякую. Ясегодня в 19:25 Скажіть будь ласка яка ціль Вашого знайомства? Gсегодня в 19:48 Збираю інформацію для дисертації по соціології.
Можу Вам позаздрити .. у Вас дохерищщі вільного часу ))).. і ще , будь де, за будь яких умов оприлюднення ПБ .. то є ну.. не той.. не дуже..)
То тимчасово в мене - я ж писав)))) Що таке "ПБ"? Там всі під фейковими іменами, в основному. Та й міста не свої вказують.
Попросив почитати тему одного юнака, який вчиться на соціолога (він на форумі не зареєстрований). Ось частинка з його коментаря : Як соціолог можу сказати, що Ви провели включене спостереження (один з видів соц. дослідження). О! А я, чесно кажучи, думав, що написав неправду, коли стверджував, що займаюся соціологічним дослідженням.
Нє, ну треба відзначити, що вибірка у Вас досить специфічна Зазвичай у статусах копіпаст з чужих висловів, які даний користувач(ка) вважає дотепним. І той "жанр" більше розповсюджений російською, ніж українською. Не знаю, чи то гарно, чи не дуже. Гляньте на це з іншого боку: чим масовіше "мистецтво", тим банальніше й примітивніше. Як на мене, з усього того не варто намагатися робити висновки про патріотизм. А лише про сукупність якостей, як інтелект-освіченість-самодостатність-зрілість особистості.
Взагалі то так і повинно бути, бо коли на "Ви" до однієї людини звертаються з малої літери, мені важко позбавитися відчуття, що у тої людини, що так пише, в очах роздвоюється
Ааааа, я не можу розсмішили навпроти ночі Ото навели Ви шухєру на сайті знайомств Знаєте що, пане Манур, Ви - провокатор. То, зазвичай, буває весело і цікаво, але не надто захоплюйтесь і не робіть таких експериментів з близькими чи знайомими. Бо ніхто із людей не бажає щоб його викривали та критикували. Можуть і "не зрозуміти" дуже сильно