Це що, у Львові у всіх школах таке? А як масі діти до цього ставляться? Я, наприклад, не уявляю, щоб мені зранку прийшло в голову співати гімн. Мабуть, то свободівці запровадили
Дожилася, мене вже цитують Наскільки мені відомо, це залежить від рішення шкільної адміністрації. Наприклад, у моїй рідній школі і в гімназії, де я зараз працюю, ця щопонеділкова традиція існує вже багато років. І Свобода тут ні до чого А, власне, як на Вашу думку, мали би реагувати діти? І маленькі, і старшокласники співають по класах разом зі вчителями. Як на мене, це дуже гарний спосіб виховання патріотичних почуттів в молоді.
Та чого ж їм не співати? В російській 45-й школі теж співають. І не по класах, а за 5 хвилин до початку уроку всі виходять в рекреації, стають в рядок і співають, разом із вчителями. Дітям це дуже подобається. Моя мала, наприклад, в захваті.
У школі, де моя дитина вчиться, теж гімн співають, і то всі класи від 1-го до 4-го (в нас лише початкова).
в нас всі з 1 по 11. До речі, це стосується і адміністрації. Навіть директор виходить. ---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ---------- мені здається, що в усіх школах так. Багато дітей моїх знайомих вчаться в різних школах, то всі співають. До речі, ще коли я вчилася в школі, і то не у Львові було, а в Миколаївській області, ми теж понеділкову лінійку розпочинали зі співу гімну.
Мені теж. І, наскільки знаю, не тільки у Львові таке є - у Тернополі в школах діти теж гімн співають. В моїй рідній школі спершу понеділкові лінійки були, а згодом співали перед уроком по коридорах (і великі школярі, і маленькі, і вчителі, і адміністрація). В нас навіть технічний персонал шанує цю традицію.
А воно так класно! Мені дуже подобається, аж мурашки по тілу. А ще в нас в школі вчиться дівчинка, яка бере участь в "Голосі Країни - діти", Олександра її звати, а прізвище вилетіло з голови. О, то вона в нас тепер солістка. Так гарно співає.
Коли я вчилась у школі,в нас якраз запровадили традицію починати навчальний тиждень з загальношкільної лінійки і співання гімну. Спочатку було важко звикнути. Це ж треба було і в школу приїхати скорше,а відповідно і вставати раніше. Але я дуже вдячна своїм вчителям що вони таки заставляли нас дотримуватись дисципліни і приходити в понеділок на 15 хвилин скорше..щоб відчути цей дух і якісь такі,дійсно,мурашки по тілу. ця традиція дійсно виховує певне відчуття патріотизму. Тим більше,що гімн у нас таки гарний. Зараз в тій же школі вчиться моя сестра. з дисципліною вже не так строго. а віповідно і присутність на лінійці не така вже й обов'язкова. а шкода..
Причому це дисциплінує не лише учнів, а й вчителів (вже на автоматі ставиться будильник на понеділок на 15 хв раніше, швидше виходиш з дому, бо знаєш, що не маєш права спізнитися - це ж Гімн!).
Ну так я тому і спитала про "Свободу" Це було у січні 2011 року, коли "Свобода" в Тернопільській міськраді сформувала більшість. А взагалі то Міносвіти ще у 2000 році затвердило наказом рекомендації щодо порядку використання державної символіки в навчальних закладах.
Эх, я бы разгулялся... Утренния Линейка, поднятие Флага Школы отличником по итогам недели, под барабан и горн выход отличников из каждого класса, спасибо от директора школы. П.С. Заодно и проверка личного состава - все-ли прибыли.
В моїй 84 школі ми також розпочинали тиждень тим, що кожного понеділка співали гімн) Ніхто проти не був)
И правильно. Хоть Гимн Государства, хоть польку-бабочку (ОЙ, её, наверное, танцуют), главное сплотить коллектив.
не роби дурниць... ---------- Додано в 09:15 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ---------- або стадо ідіотів, та ще і зірок їм поначипляти, щоб хизувались один перед одним.
Яж і кажу, що в Миколаївській області це було ще в 99-му році. І "Свобода" там точно ні до чого... а в чому полягає дурниця? це патріотично, і дітям це подобається. До прикладу, моя мала. Коли йшла до школи, слова гімну практично не знала. Казала мені "Мама, добре, що діти голосно співають, бо я слів не знаю і тільки рот відкриваю." А тепер закінчується лише перша чверть, а вона вже весь гімн співає сама. І ще й не тільки в школі, а вдома щоранку під настрій.
краще вже по всіх каналах радіо, о шостої годині ранку вмикати гімн, та співати всім разом. мені іноді здається, що українцам при срср все подобалось, за виключенням гімну та мови. "к войне или миру, но строй пахнет братской могилой" (с) ---------- Додано в 11:32 ---------- Попередній допис був написаний в 11:23 ---------- змінимо червоні краватки на жовто-блокитні і зашибись. не має потреби кожний ранок співати гімн, його треба вмикати на урочитстих заходах , а співати хором взагали не потрібно. в даному випадку хор виникає з почуття кожної особистості, і не треба намагатися це робити штучно, все одно це фальш.