Спам від Сомельє

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем MARTINI, 29 кві 2010.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Спам дратує, відбирає час, зі спамом борються поштові сервіси, звичайні користувачі, виробники програмного забезпечення постійно вдосконалюють спам-фільтри для своїх програм. В багатьох країнах (в тому числі в Україні) спам заборонений законом. Це свідчить про те, що спам є вкрай негативним явищем, а спамерів люди, м"яко кажучи, не люблять. Жодна солідна компанія ніколи не вдасться до реклами спамом, оскільки це одразу потягне за собою удар по репутації. Спам - це зазвичай територія продавців всякого китайсього лайна, надавачів сумнівних послуг, шахраїв тощо.

Чи є на форумі люди, яких, так само як мене, задовбав СМС-спам від алкогольного супермаркету СОМЕЛЬЄ? Мені вже кілька місяців регулярно приходять СМС з їхніми запрошеннями, цінами, пропозиціями купити алкогольні напої, акціями та іншим непотребом.

Я ніколи в житті не був в тій канторі, не знаю і не хочу знати, де вона знаходиться, і я ніколи їх не просив мені присилати свій нав"язливий спам на мій мобільний телефон. Відповідно, Сомельє, присилаючи мені алкогольний спам, не може знати, чи я повнолітня особа, чи я вживаю алкоголь, чи мені він протипоказаний...

Висновок - компанія Сомельє роздобула номер мого мобільного якимось незаконним шляхом (купила базу номерів в Київстару, або в того, хто таку базу вкрав) і тепер використовує недобросовісні методи реклами.

Питання до форумлян: чи довіряєте ви фірмам, які ведуть свій бізнес і рекламуються таким ганебним способом?

Прошу також юристів прокоментувати, як така діяльність компанії Сомельє дружить із українським законодавством? Зокрема законом про телекомунікації та про рекламу.

Якщо цю тему прочитають офіційні представники компанії Сомельє, прошу надати свої офіційні коментарі та раджу звільнити з роботи людину, яка придумала такий спосіб реклами і опустила репутацію вашого підприємства.

• Подобається Подобається x 1
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

MARTINI,
    колись я отримував на корпоративну адресу спам від різних "тренінгових компаній" та дурок типу "Атакуючий маркетинг".
    Коли мені набридло, то я, зловживаючи службовим становищем, зателефонував і дав зрозуміти, що вони ризикують залишитися без телефонного зв"язку (понт) та Інтернету (реально).
    Відповідь була така: "Ми навіть не пам"ятаємо, який підрядник взявся розсилати нашу рекламу". Але таки припинили спамити на наш домен.

Аналогічно - різні "Прем'єри-Афіші-Гастролі" (по телефону).
    Відповіли, що керівництво не в курсі, звідки менеджери беруть телефонні бази, можливо - прямим перебором міських та мобільних номерів.

Тут треба звертатися до міліції, але юридично довести, чим саме порушуються Ваші права.

3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Не доверяю и никогда не читаю

4. Locke

Locke невиправний реаліст

Аналогічно! Я створив правила для пошти і посортував по окремих папках листи від філій нашої фірми, партнерів і поштові розсилки, на які сам підписався. А з тими листами, що приходять в загальну скриньку роблю просто: утримуючи клавішу Shift відмічаю перший і останній лист, а потім Shift + Delete і "фтопку", як кажуть олбанці. І так чинять більшість моїх співробітників і знайомих. Бо спамери вже просто задовбали. Колись одна з відомих київських консалтингових фірм надсилала по декілька листів щоденно з різними прайсами і пропозиціями, причому з власної реальної поштової скриньки. Я неодноразово відписував, що не потребую - реакції нуль. Потім подзвонив - ще й мене практично обматюкали. Тоді я вислав їм декілька листів, де в аттачменті причепив якісь інсталяшки по 10-15 метрів. На цьому все і закінчилося.

• Подобається Подобається x 2
  5. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

MARTINI, хіба Вас може щось задовбати? :)

А якщо так, то Ви б мали мене зрозуміти. :pardon:

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А може... наступну форумівку провести під стінами "Сомельє"?
    І за рекламу закладу вимагати знижку на продукцію ?

7. skole

skole Well-Known Member

У багатьох випадках сам рекламодавець може і не здогадуватись, що його рекламують таким способом. Тому для ефективної боротьби зі спамом допомагає також, якщо подзвонити рекламодавцю і сказати своє обурення, що його таким чином рекламують. Тому після цього рекламодавець не захоче мати діло з тими спам-рекламними агентствами.

8. Sommelier

Sommelier New Member

Офіційна інформація від "Ваш Сомельє"

Шановний MARTINI! Приносимо свої вибачення за надмірну наполегливість запросити Вас у наш супермаркет.
    SMS розсилки, як і інші методи реклами, є офіційні. Дану послугу надають мобільні оператори, а також фірми, в яких SMS розсилки є прямою бізнес-діяльністю (наприклад, SMS банкінг та ін.). Дані компанії проводять SMS розсилки по клієнтах мобільних операторів за заданими параметрами (Регіон, вік, і т.п.).
    Наша база мобільних телефонів для розсилки SMS формується з числа наших постійних клієнтів. На жаль, як і в будь-якому процесі , де задіяні люди, може трапитись помилка. Можливо саме Ваш телефон потрапив в нашу базу помилково.
    Тому зателефонувавши до нас за тел 2327767 Ви можете відмовитись від SMS розсилки.
    Є і інший метод: кожен мобільний оператор надає послугу блокування SMS повідомлень рекламного змісту, що надсилаються з Інтернету.
    „Порядність”, „недобросовісність” чи „ганебність” реклами залежить не від методу донесення інформації (SMS розсилка, Інтерент розсилка, Телереклама, Радіо, чи Візуальна реклама), а від її змісту і правдивості. Ми надаємо тільки правдиву інформацію.
    Ми дійсно не знаємо Вашого ставлення до алкоголю та напоїв. На жаль, в нашій державі поняття алкогольних напоїв асоціюється з НЕГАТИВОМ, який є спадком від радянських часів (для більшості єдиним „доступним” напоєм тоді була горілка і неякісне дешеве вино,що використовувались державою для „одурманювання” громадян).
    Ми ніяк не агітуємо за вживання алкоголю, але хочу нагадати деякі факти, що стосуються вина- напою,на якому ми робимо акцент в нашому супермаркеті:
    -.виноробство зародилось на території сучасної Грузії 7 000 років тому.
    -натуральні вина покращують процес травлення.
    -натуральні вина використовують як лікарський засіб (червоне вино підвищує гемоглобін у крові, та ін.)
    - в 90-х роках було проведено дослідження щодо кількості серцево судинних захворюваннях в різних країнах. Найменше їх виявилось у жителів виноробних країн. Виявляється, що щоденне споживання червоного вина знижує ризик виникнення даних захворювань в декілька раз. Результат цих досліджень в науці відомий під назвою „французського парадоксу”.
    -вино є невідємною частиною культури більшості європейських країн. Важко назвати француза, італійця чи іспанця, який як правило щодня вживає вино, алкозалежною чи некультурною людиною.
    Про вино ще можна говорити довго і цікаво, але це інша тема …..
    На жаль, в Україні практично відсутня, або точніше сказати, тільки відроджується культура споживання вина.І однією з місій нашого закладу є сприяти цьому процесу.
    А щодо проведення наступної „форумівки” під стінами супермаркету напоїв „Ваш Сомельє”-пропоную не під стінами,а в приміщенні нашого магазину,де всі зможуть висловити свої думки ,які виникають стосовно реклами, вина і не тільки, а також отримати Подарунковий сертифікат на суму 50 грн.(сертифікат можна отоварити при одноразовій покупці від 300 грн.) а також проконсультуватись у професійних сомельє, що працюють в нашому супермаркеті.
    Завжди відкритий до спілкування -„Ваш Сомельє”!

9. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Йой, то виявляється насправді то був ніякий не спам, а пропаганда здорового способу життя! :) П"ять балів :)

• Подобається Подобається x 1
  10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не знаю, чи довіряю. Ставлю значок - спам на адресі, що викликає підозру і поштовик автоматично кидає в папку зі спамом. Туди навіть не заглядаю ,хіба щоб стерти - все разом :)))
    Sms-ки навіть не читаю від невідомих контактів...delete, delete, delete,

---------- Додано в 17:57 ---------- Попередній допис був написаний в 17:51 ----------

Антиреклама - теж реклама :)))
    Сом'є, сом'є, сом'є :preved:

а де твій аватар? :)