Сьогодні вранці в Стрию місцеві мешканці побачили незвичайне зображення на дереві. У ньому одразу розпізнали образ Богородиці www.pohlyad.com
Дурдом, в Стрию, де на кожній вулиці по церкві, з’явилась Богородиця ще й на дереві. Однокласники та різноманітні стрийські групи вкантактє кишать одними й тими ж фотками. В мікрорайоні, де сіє чудо з’явилось, не проїхати - кілометрові пробки. Наш народ прагне зрєліщ. Або хоч якогось збудження.
Подивився відео.........видно я такий безбожник, але образ там можна розгледіти тільки при дуже бурхливій фантазії....
Люди облупують кору з дерева і їдять, за словами очевидців. ) А в недалекій капличці, кажуть, з’явилась таця на пожертви. Логічно. )
русское православіє умом не понять. ---------- Додано в 14:48 ---------- Попередній допис був написаний в 14:34 ---------- Я не знаю що це. В таких випадках є церква, яка повинна сказати своє слово. Але якщо церква не говорить, що до цього, то це також є її відповідь. А люди - є люди. Як там у вас форпосте? Кінець світу, згідно бруклінських установок, мав бути 1914 року, а не відбувся... висновок? Люди мали б плюнути і забути про організацію СЄ, а ефект вийшов протилежний, у звязку з чим атракціон "кінець світу" прокручували ще пару раз, на біс, так би мовити. А взагалі, я б з цього не робив жодних висновків. Який зміст сміятися з явища, яке не можеш пояснити? Навіть якщо це явище не вартує уваги...
Ну от, маємо коментар священника. І це вже щось, це вже далеко не ОБС. Церква до такого ставиться дуже обережно і правильно робить.
Гарна стаття...! Особливо кінець стаття сподобався: Ну що ж, дорогі співбрати у священстві. У цей Рік Віри треба закотити рукава і взятися ще з більшим завзяттям пояснювати, чим відрізняється віра від вірування. Віра міняє людину, а вірування ні. Віра пов'язує людину з Богом, а вірування з річчю, амулетом, деревом і т. п. Віра не має нічого спільного з цікавістю чи страхом, і є, по суті, Даром з Небес, а не чуткою. Чутка про Воскресіння Христове була початком віри апостолів, але Дух з висоти дарував справжню віру та силу свідчення. Апостоли йшли і розповідали про Христа, Якого за життя знали менше, ніж дізналися по Його смерті та Воскресіння. Перемінені самі, Його ж силою і благодаттю міняли інших, зробивши інших свідками, які не бажали бачити, лише вірувати. Зрештою, і блаженними Христос назвав тих, які не бачили, а увірували. Невже всі про це забули? І чи вірування в такого роду «об’явлення» не свідчить про нашу кризу віри?! Адже людина не хоче бути такою блаженною, що вірить, не бажаючи бачити щось надприродне. Господь подав нам гарне наочне свідчення того, як вірують наші люди, допустивши це явище. Тепер ми краще знаємо про той «матеріал», з яким ми маємо справу. Цей «матеріал» хтось назве побожністю, але я назву його відступництвом, адже, відступивши від храму, приступили до дерева, відступивши від справжніх святинь, приступили до плями, замінили віру сурогатом віри, який називається «вірування». P. S. Поки що ще жодна людина до мене через порушення Першої Заповіді Божої до сповіді не приступала. Це трохи мене тривожить.