Соціоніка або Ваш тип темпераменту

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Sashka-ua, 13 лип 2010.

1. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Спрощений варіант тесту:
    Із кожної пари наведених особливостей характеру виберіть ту, котра найбільше вам підходить і пронумеруйте. Поряд отриманого чотиризначного числа прочитайте псевдонім вашого типу
    Варіант 1.
    1. Ваша працездатність, як правило завжди однакова, оскільки Ви дисципліновані, бажаєте працювати з планом і не змінюєте своїх рішень.
    2. Настрій і працездатність чергуються у вас зі спадами і підйомами без конкретних на те причиню вам важко підпорядковуватися чіткому графіку роботи, тому Ви не завжди плануєте свої справи завчасно.
    3. Інтереси справи Ви ставите вище за особисті. Не ображаєтесь без причини, не любити з'ясовувати причини сварок, неохоче говорите про особисте, в розмові надаєте перевагу суспільним та виробничим темам.
    4. Ви людина емоційна, тому буває важко приховати образу і біль. Це може відбиватись на Ваших справах - особистих і виробничих. Ви не заспокоїтесь, поки не з'ясуєте стосунки до кінця. Цікавитесь особистим життя оточуючих, любите робити компліменти і покращувати іншим настрій
    5. Ви хочете самі вирішувати щоденні практичні завдання, не покладаючись на інших. Намагаєтесь виконувати все ретельно і послідовно, перевіряєте результати зробленого Вами й іншими, з застереженням беретесь за нову, незвідану справу. Впевнені, що Ваш смак найкращий.
    6. Буває, Ви сумніваєтесь у своїх ділових якостях, смаку, часто радитесь з іншими, передбачаєте розвиток подій у майбутньому. Вас постійно тягне до нового, можете взятись за справу, котра не обіцяє швидкого вирішення. Не любите перевіряти свою роботу, часто розсіяні і через це допускаєте помилки.
    7. Ви добре тримаєте себе в руках, умієте чекати, обережні і не говорите зайвого. Намагаєтеся не вирізнятися, не прагнете лідерства, не виставляєте свої заслуги напоказ. Неохоче розширюєте коло своїх друзів, неохоче спілкуєтесь із малознайомими людьми, а в чисельній компанії ніяковієте, почуваєте себе скуто.
    8. Ви імпульсивні і відверті в стосунках, що часом призводить до непорозумінь і неприємностей. Ви досить вільно поводитесь із малознайомими людьми, постійно розширюєте коло друзів і знайомих, легко пориваєте з тими, хто вас не влаштовує, маєте організаторські здібності, охоче говорите про свої і чужі заслуги

Ключ:
    2368 - Дон Кіхот
    2457 - Дюма
    1458 - Гюго
    1367 - Робесп'єр
    1468 - Гамлет
    1357 - Горький
    2358 - Жуков
    2467 - Єсенін
    1368 - Джек Лондон
    1457 - Драйзер
    2458 - Цезар
    2367 - Бальзак
    2468 - Гекслі
    2357 - Габен
    1358 - Штірліц
    1467 - Достоєвський

---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:20 ----------

Я вийшов Бальзак або його ще називають Критик

• Подобається Подобається x 3
  2. majolika

majolika Well-Known Member

капєц - Гекслі :)

3. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

В мене кілька близьких друзів - Гекслі

4. Зануда

Зануда така зануда

Робесп"єр...чьто би єто значіло? :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Ось ще знайшов таблицю сумісності різних типів:

Симетричні стосунки (рівні)
    Д - дуальні - стосунки підтримки, взаємодоповнення, найкращі
    А - активація - підвищують активність один одному (досить добрі стосунки), тонізуючі
    Т - тотожні - людина вашого типу, чудово вас розуміє, добре для навчання, якщо є спільна мета
    З - дзеркальні - взаємної корекції (конструктивної критики)
    Нп - напівдоповнювальні - трохи гірші від дуальних (неповне доповнення)
    Пп - повна протилежність думок - думають про одне й теж, але по-різному (взаємне погашення)
    Кт - квазітотожність - не сваряться, а лише сперечаються, проте без корисних результатів, паралельні
    К - конфліктні - постійно потрапляють один одному «на улюблені мозолі», стосунки добрі для самопізнання (нерозуміння)
    Сп - споріднені - партнер схожий на вас, в таких відносинах недостатньо відвертості (партнер здається егоїстом, хоча це не так), проблематичні
    Се - суперего (назріваючий конфлікт) - стосунки добрі, поки ви піклуєтесь один про одного, якщо ж сварка відбулася, то конфлікт вибухає особливо «гучний», взаємний егоїзм
    М - міражні - добрі для відпочинку, співпраця не дуже ладиться, розслабляючі
    Ді - ділові для роботи)
    Несиметричні відносини (нерівні відносини психологічного тиску)
    Р - ваш контролер (вихователь), ревізор
    Пр - підревізний (підзвітний)
    За - замовник
    П - приймач замовлення

---------- Додано в 16:48 ---------- Попередній допис був написаний в 16:40 ----------

Робесп'єр або ще одна трактовка Робесп'єр

6. Honda

Honda Well-Known Member

Я
    !!!
    :)))

7. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Кожен із 16 психологічних типів має відповідного доповнювального партнера, який називається дуалом ("ду" - два). У дуальній парі працює принцип доповнення функцій людини, а саме:
    Л - логіки (послідовність дій для досягнення результату)
    Е - етики (стосунки між людьми)
    С - сенсорики (відчуття)
    І - інтуїції (передчуття)
    В одній людині не поєднуються сильні сенсорика й інтуіція та відповідно - логіка та етика, тому потрібне доповнення для гармонії
    Нижче подано психотипи із вказаною абревіатурою, в якій зазначено першими двома літерами функції, що притаманні даному психотипу, а третя літера означає відповідно:
    І - інтроверт
    Е - ккстраверт
    Для виробничих оптимальних стосунків необхідно створити квадру. Дві дружні дуальні пари і складають квадру (творчий колектив), члени якої найкраще доповнюють один одного своїми сильними сторонами, прикриваючі слабкі сторони товариша. Кожен психотип у квадрі займається особливим видом діяльності, що відповідає його сильним функціям, тобто здібностям, а саме:

1 квадра
    Дон Кіхот (ІЛЕ) - Дюма (СЕІ) - дуали
    Робесп'єр (ЛІІ) - Гюго (ЕСЕ) - дуали
    2 квадра
    Жуков (СЛЕ) - Єсенін (ІЕІ) - дуали
    Горкький (ЛСІ) - Гамлет (ЕІЕ) - дуали
    3 квадра
    Джек Лондон (ЛІЕ) - Драйзер (ЕСІ) - дуали
    Бальзак (ІЛІ) - Цезар (СЕЕ) - дуали
    4 квадра
    Штірліц (ЛСЕ) - Достоєвський (ЕІІ) - дуали
    Габен (СЛІ) - Гекслі (ІЕЕ) - дуали

---------- Додано в 17:07 ---------- Попередній допис був написаний в 17:01 ----------

Гюго і Гюго

8. nastinka

nastinka відсутня

Дон Кіхот. назавжди інколи виходила ще Гамлетом :)

9. majolika

majolika Well-Known Member

Гекслі то ще і "Советчик". Багато що про мене :)

10. Яруська

Яруська Well-Known Member

Аналогічно...давай п"ять!;)

11. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

А мені давайте десять, бо я теж Гекслі :hi:

12. Antirus

Antirus Well-Known Member

нУ чиста правда!

13. Персі

Персі La mafia è immortale!

Єсєнін. :) А рік тому Достоєвським вийшла. ))

14. nikolas

nikolas Well-Known Member

2457 - Дюма.
    А я то думаю,чого це я всі його книжки перечитав.

15. Oddly

Oddly Well-Known Member

тут дуже легко помилитися - але такі два ваші варіанти говорять про те, що ви, принаймні, в правильному напрямку рухаєтеся.

єсєнін - інтуїтивно-етичний інтроверт
    а достоєвський - етико-інтуїтивний інтроверт
    мусите визначитися, що у вас переважає все-таки - етика чи інтуїція

16. Багіра

Багіра Well-Known Member

я завжди виходила Гекслі... а потім мене переконав знавець соціоніки, що ніяка я не Гекслі. Що цей тип найпоширеніший, бо люди коли оцінюють себе, то його вибирають, а направду все може бути інакше... зараз, вивчаючи соціоніку детальніше, не можу розібратись між Джеком, Кіхотом, Гамлетом і Гекслі... віртуально-інтернетні "соціоніки" кажуть, що я все-таки Гекслі... але суто по тому як я з ними спілкуюсь в інтернеті...

просто питання стоїть глибше, аніж виберіть одне в парі суджень... навіть професіонали, що детально вивчили цю науку лише в 80% випадках визначають тип людини, і то при особистій зістрічі і розмові

не в тому річ... різниця між ними така...
    Єсєнін ірраціональний тип, а Достоєвський раціональний... просто тут чомусь автор теми цю ознаку не виділив

ось тут вкінці сторінки є табличка
    http://socionika.info/priz.html

17. Zbochenets

Zbochenets миється в бані

точніше раціональність чи ірраціональність, див http://www.socionika.info/priz.html

18. Oddly

Oddly Well-Known Member

так, саме це я і мала на увазі.:blush:

о_О

не сваріться :pardon:

я згідна, що визначити за табличкою, тим більше з першого разу - дуже складно. особисте спілкування дуже допомагає. багато соціоніків вважають, що і зовнішній вигляд навіть.

Один мій знайомий Джек ніяк не хотів визнавати цього, і постійно наполягав, що він Гекслі.
    хоча він - хрестоматійний Джек. без варіантів.

я вже трохи призабула соціоніку - але запам"ятала кілька головних моментів.
    тому більше ніколи не вимагаю від людей того, що їм просто не притаманне - всім від того простіше.

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

кажучи, що переважає щось - етика чи інтуїція?
    ніхто і не сварився)

а я дуже схожа на Гекслі, хрестоматійно теж...:) але від Габенів мене верне (а вони мають бути мої дуали)... тому закинула соціоніку... а після сумнівів, які в мене вселив знайомий, цікавість повернулася)))
    була б рада, якби хтось оправдано був впевнений в моєму типі... бо більшість чесно признаються, що не знають, а решта кажуть що Гекслі, ніби то якийсь універсальний варіант:)

20. Leri

Leri Well-Known Member

хм... я цей тест (повний) у "вконтакті" проходила... там є кілька варіантів даного тесту (за різними авторами) так от - спочатку я вийшла Гекслічка (Гекслі-жінка) а потім два рази Донка (типу Дон-Кіхотка)

а тута знову Гекслі... правда не знаю що вибрати в останній парі...

мене і те і те не влаштовує... скорше щось середнє

так що мабуть таки всі ці тести не відображають правдивої інформації... :)

---------- Додано в 21:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:48 ----------

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)