в більшості багатоповерхівок пост-срср є цей "дєвайс". мені цікаво -- який геній (без букви "е") додумався до цього і чому тривалі роки нікому не приходило в голову відмовитися від цього безґлуздя? питання: а по закордонах є така річ, як сміттєпровід? наприклад, в росії, німеції, канаді-сша? чи все таки здоровий ґлузд переміг, і від цього відмовилися (чи й взагалі ніколи не було)?
А що вас не влаштовує в сміттєпроводі? Може біда в тому, як він змонтований, чи як за ним наглядають?
не влаштовує: - сміття розпацькується по трубі - смєрдет - пацюки - мухи найпростіша санітарна норма -- не какати там, де їси
Тоді - зручності на вулицю і не ближче, ніж за кілометр! До речі, ванну і умивальник теж, бо і звідти теж кака виходить! А якщо серйозно, то поцікавтесь, як воно повинно бути. Там повинна бути і прочистка і прибирати його треба інколи... СМІТТЄПРОВОДИ ЖИТЛОВИХ І ГРОМАДСЬКИХ БУДИНКІВ Загальні технічні умови ДСТУ Б В.2.5-34:2007
але скажіть, яка скотина ватерклозет запроектувала біля кухні,коли жив з тестем, він йшов срати окраз тоді, коли я снідав
а навіщо взагалі ТАКЕ робити в будинку? чистити, не чистити -- але завжди виносять сміття далеко за будинок (або ж спалюють у печі)...
[OFFTOP] А я думала - ну хто Вам помститься за ставлення до жінок! Респект тестю)))))))[/OFFTOP] Пупере, я живу на 9 поверсі 12-етажного будинку. Сміття виносимо двічі на день. Бо якось в квартирі тримати його не приваблює, особливо харчові відходи. І особисто для мене мусоропровод у під"їзді - річ необхідна. Бо бігати з 9 поверху "далеко за будинок" незручно. Але при цьому: 1. Ми самі оплачуємо додатково прибиральницю. 2. В нас є активна сусідка, яка стежить буквально за всім, тому мій під"їзд - найгарніший, навіть фонтанчик свій є та садові скульптури, які ніяка шпана не чіпає. Ця ж сусідка двічі на місяць викликає спеціальну службу, яка чистить все, що чиститься у під"їзді. Ніколи не бачила біля свого мусоропроводу сміття... На нашему поверсі стоїть біля нього віничок та совок - прибираємо. Мух також не бачила, може. не долітають до 9-ого? Про щурів не знаю...Кажуть,бачили одного. На вулиці бачила точно - я їх боюсь страшенно)))
Нормально пахне...Никаких мусорных запахов нет. Скажу честно - у свекрови и у мамы ужасно в подъезде...Но там и не убирает никто, такой народ попался(( У нас чисто.
Совковый пережток, ленивых совковых проектировщиков, привыкших жить в бараках с вонью и тараканами. Наш мусоропровод необратимо забился лет 15 назад. Воняло и разлагалось долго. Когда вонь кончилась, в помешении где должны были стоять вонючие контейнеры с мусором построили каптёрку для консьержек. С туалетом, отоплением, спальным местом и телефоном.
У нас на районі )) через брак робочих рук і брак суспільної свідомості їх просто заварюють. Але вереску буває багато, люди не бажають іти до контейнерів і лишають сміття на сходах. Принцип. А один раз на день спуститися у двір з торбою навіть для пенсіонера - моціон... Ліфт-бо працює. До речі, в мене мама працює у ЖКК, тому я цю контору знаю... І сміттєпроводи не вітаю. А ще згадала, хто читав Кіра Буличова: там у майбутньому були і сміттє- і харчопроводи, все на блюдечку)
ага, а ще в ті часи, коли не було інтернету, була пневмопошта -- також "та тарілочці з ..." -- типовий совковий архаїзм, так само, як і сміттєпровід....