«Жесть» мундира Міліція забила студента до смерті? 19-літній Ігор загинув за загадкових обставин. В одному з гуртожитків Києва дільничний міліціонер забрав студента до районного відділку міліції Шевченківського району, а на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу. Розтин зробили, поки батьки не дізналися про загибель сина, у морзі тіло навіть не дали оглянути. Версія очевидців «Ми весь час їхали з тією версією, що він захлинувся, але коли приїхали у морг, нам видали довідку від лікаря на свідоцтво про смерть. Там було написано: крововилив під оболонку в тканини головного мозку, перелом кісток черепа, ушкодження внаслідок контакту із тупим предметом», — повідомила ТСН мати студента Людмила Індило. Того вечора, розповідають студенти, до Ігоря приїхав шкільний друг, вони трохи випили у переддень свята, і хлопець вирішив провести товариша. На ґанку юнаки зустрілися з дільничним, який жив у їхньому гуртожитку. Зав’язалася суперечка, і міліціонер запропонував проїхати до райвідділку. Хлопець погодився. «Він (Ігор) виходив з гуртожитку сам. Першим вийшов дільничний і сів (у авто), потім прийшов Ігор і сів на заднє си-діння. Це був останній раз, коли я бачила Ігоря живим. Це була 8 година вечора», — повідомила сусідка по гуртожитку Наталя. Вихователька Тетяна Сторожук у цей час саме проводила зі студентами профілактичну бе-сіду. Коли о 21:30 дільничний повернувся до гуртожитку, уже викладачі почали просити міліціонера відпустити хлопця. Дільничний відмовився, бо, за його словами, Ігор в міліції буянив. Відпустити його могли тільки через 3 доби. Трагічної ночі до райвідділку 4 рази викликали швидку, але забрати хлопця медики відмовилися. І навіть в морзі заборонили батькам оглянути тіло. Студенти із гуртожитку кажуть, що міліція тисне, аби підлітки заявили, нібито була бійка, і Ігор сідав у міліцейську машину вже побитий із проламаною головою. За цей час жоден із правоохоронних органів навіть офі-ційно не повідомив батьків про загибель їхнього сина. ВЕРСІЯ МІЛІЦІОНЕРІВ Згодом міліція заявила, що студент загинув у Шевченківському районному відділенні міліції столиці внаслідок того, що впав, перебуваючи у нетверезому стані. Як повідомляє УНІАН, у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Києві заявили, що близько 10 днів тому студент одного з вузів святкував своє 20-річчя в гуртожитку, де проживав. Близько 20.00 він пішов провести свого земляка і «після повернення в гуртожиток у п’яному стані почав бешкетувати». Після тривалого часу такої поведінки дільничний, який тимчасово проживає в цьому ж гуртожитку, вирішив направити цього студента до районного відділення міліції. До РВВС студента доправили у стані сильного алкогольного сп’яніння, і поряд з ним пос-тійно був його земляк», йдеться в повідомленні відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС. За інформацією правоохоронців, «під час перебування в міліції студентові стало зле, і він кілька разів упав, внаслідок чого отримав черепно-мозкову травму. Судова медична експертиза не виявила слідів насильницької смерті, але при цьому констатувала черепно-мозкову травму і крововилив», йдеться в повідомленні. Правоохоронці спростовують інформацію про те, що смерть могла наступити в результаті дій співробітників міліції. Але охоронець Дмитро Хворостина, який чергував у гуртожитку того вечора, доводить, що Ігор був п’яний як чіп і затіяв сварку. “Я його давно знаю, але в той день Ігор був напідпитку. Він попросив віддати його пропуск — до нього приходили гості й для цього потрібно було залишати документи на вахті. Я йому повернув документ, однак Ігор з тими хлопцями чомусь знову повернувся в гуртожиток, зажадав свою перепустку і почав скандалити,” — розповідає він. За версією охоронця, саме в той момент до гуртожитку увійшов дільничний і попросив втихомирити студента. “Я чув, як Ігор кричав на дільничного: “Ти хто такий? У мене дядько — прокурор Чернігівської області. Він тебе в порошок зітре!” Начальник Шевченківського РУВС Петро Мірошниченко вважає, що дільничний мав повне право затримати студента та оформити адмінпорушення, оскільки хлопець випив літр самогону з двома товаришами і бешкетував. “У мене в документах той вечір розписаний по хвилинах, — говорить Мірошниченко. — О 20.15 в кімнату того студента уві-йшов охоронець і попросив його товаришів заспокоїти п’яного. Через п’ять хвилин це ж прохання повторив дільничний. Студент же мав намір затіяти бійку, хапав за форму. Потім дільничний відвіз студента та його товариша до райвідділу”. За словами дільничного Сергія Приходька, студент Індило, стоячи біля стіни для фотографування, раптом втратив рівновагу і впав. “Хлопець мені казав: “Давай пиши протокол швидше”, а потім раптом впав, — розповідає Приходько. — Ми відразу ж викликали “швидку”. Медики привели хлопця до тями, оглянули голову. Зробили запис про алкогольну інтоксикацію в журнал. У цей час студент прийшов до тями і почав чіплятися до лікарів. Я наполягав, щоб молоду людину забрали до лікарні, але мені відмовили. Пізніше я припровадив затриманого в камеру і поїхав. Зі слів нашого чергового, будучи в камері, хлопець знову впав з лавки на підлогу, вимощену плиткою. У нього почалася блювота”. Коли приїхала та ж сама бригада медиків, врятувати хлопця вони вже не змогли. Пізніше у висновку про смерть лікар написав, що “смерть настала від крововиливу в підшкірну оболонку мозку та переломів кісток черепа, що наступили від нанесення ударів предметом невідомого походження”. У міліції стверджують, що є роз’яснення керівника бюро судмедекспертизи Володимира Юрченка, який пише, що такі травми могли настати від падіння з висоти власного росту, про що свідчать синці в нижній частині тіла. Розтин показав, що в сечі хлопця було 3,8 проміле алкоголю, при тому, що рівень вище 4 вважається майже смертельною дозою. ВЕРСІЯ ПРАВОЗАХИСНИКІВ Де правда, а де кривда, ще довго будуть розбиратися правоохоронці. Але факт залишається фактом – людина померла від черепно-мозкової травми у відділку міліції, медики відмовились (за словами міліціянта) госпіталізувати Ігоря. Правозахисники вважають, що юнак помер від катувань у райвідділі. «У міліції постійно таке трапляється, а потім вони розповідають, наприклад, що людина впала зі сходів», – каже правозахисниця Тетяна Яблонська. На думку її колеги, Дмитра Гройсмана, «у таких ситуаціях шансів добитися справедливості в українських судах не існує. Катування в Україні відбуваються щодня практично в кожному відділенні міліції, і жертвами цих катувань щороку стають тисячі осіб», – додає він. Допоки ми будемо це дозволяти? За матеріалами ТСН.ua, «Радіо Свобода», Newsr.ua та УНІАН P.S. 1 червня в багатьох містах України пройшла акція протесту проти свавілля міліціонерів, які катують та вбивають людей. Молоді люди вимагали прозорого та справедливого розслідування кожного випадку катувань та принижень громадян в офіційних державних установах. Молоді активісти прийняли звернення до міністра внутрішніх справ «НЕ ХОЧЕМО ПАДАТИ – НЕ ХОЧЕМО ВМИРАТИ!», а також передали міліціянтам з усіх куточків України траурні вінки та фотокартку загиблого в райвідділку міліції Ігоря. Чернівці теж не стояли осторонь загальноукраїнської хвилі обурення. Молоді активісти хотіли провести мітинґ під стінами головного управління УМВС в Чернівецькій області. Їм не дозволили. Тоді вони помітинґували біля Українського народного дому. Тихо. Без шуму і пилу. Без уваги з боку громадськості. А свідомих та активних виявилось тільки… з десяток молодих людей. Кажуть, у студентів зараз сесія. Але більшість з них збайдужіла до всього, що відбувається навколо. І у них завжди знайдуться сесії на відмовку…
Ну судячи з усього хлопець був буйний, та ще і молодий, навряд чи освічений. Поводився мабуть зухвало. Ні міліціянти не праві, ні він.
Значит так, пацаны! Менты такие же громадяны украины , как и я , как и ты. У них нет прав убивать. У них есть только обязанности. Кто это не понимает - должен или перестать быть ментом или должен перестать ходить в церковь и носить крест. Украинский мент - одержим бесами. ВОЗРАЖЕНИЯ? ПРИМЕРЫ? Украинская милиция при НАШЕМ молчаливом попустительстве превратилась в ГЕСТАПО. Хотите примеры? ГУГЛИТЕ.
Якщо менти винні ( я в цьому впевненний), то тре або їх на електричний стілець або смерть через повішання, причому смертна кара ментів має бути публічна
Менты по-любому всегда не правы - они мусор(а)... Это аксиома! Кто идет в менты? Те, кого ни на какую другую работу не взяли! Менты - это бандиты на службе государства! Нам менты не кенты! Лучший мент - мертвый мент! P.S. Понимаю, что так думать нельзя, людей надо любить!... Но ничё не могу с собой поделать... За что пацана эти суки угондошили? Да и вааще, покажите мне того зоолога, что мента к людям отнесет? [OFFTOP]Фу, пля - надо клаву спиртягой протереть от слова этого паганого...[/OFFTOP]
Дає. Повага до людини - суверенне право ще від ООН, якщо людина поводить себе зухвало державна особа, що забеспечує лад повинна це зупинити. Хто вам дозволяв мені присуджувати слова, які я не казав. З вами все ясно.
якось Ви дивно поєднали суверенне право людини (права людини) і обов’язки поліцаїв. дивно тим паче тим, що поліцаї "розвинених країн", на які Ви часто посилаєтесь, собі такого не дозволяють.
Я бачив, що дозволяють собі поліцаї розвинених країн, нічого хорошого. Зомбі, що виконують закон, нічого людського. В нас є шанс поєднати людняність і закон.
Уто́пія (грец. ού + τόπος — «місце, якого немає») — фантазія, вимисел, мрія, що не збувається. Термін «утопія» вперше з'явився у творі Томаса Мора (так в його творі називався острів, на якому було створено ідеальне суспільство).