Смерть і християнство

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 жов 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ні, ця гілка не про вічне життя, не про спасіння чи інші християнські правди.

Ця гілка про те, скільки смертей християнство спричинило, підтримало й покрило... Під прикривкою "навертання на істинний шлях"...

Зважилася подивитися фільм, зроблений з іншої точки зору, де людина не злякалася відкрити факти, страшні та вражаючі факти про те, яким хлом було зробити християнську релігію реліією державною...

Я зрозуміла нарешті точку зору "воюючого" на цьому форумі пупера. Я її й раніше розуміла, але нині зрозуміла інакше. Справді, багато речей, що провадять до зневіри, багато речей, що кажуть, як ЦЕ можна називати християнством...

І все ж. У кожному темному тунелі, у кожному найтемнішому підземеллі є таки світло. І оце світло мені важить більше, ніж уся густа й жахлива темрява.

Маю надію в цій гілці не буде вимовок, не буде плювання "а ваша релігія, а ваша церква"... Най кожен сам побачить факти, скаже про факти... І відповідно про своє враження та свої відчуття. Може, і висновки також.

Проповідуючи Бога, який є Любов, ми сотворили, стільки злого, що було породжено Ненавистю, бездумною і жорстокою.

• Подобається Подобається x 8
  2. mavka

mavka Well-Known Member

і про що це мала б бути гілка ? про аналіз ? "подивись на плоди дерева й будеш знати, що це за дерево" ?.... в чому Ви бачите світло ? його не було на початках - була неправда, інтриги, палення єгипетських манускриптів, перекручування, замовчування, фальшиві признання.

(На Соборе в Сарагоссе, в 380 г., было провозглашено, что Отец, Сын и Святой Дух суть одно Лицо, а Христова человеческая натура только "иллюзия" - эхо индусской доктрины Аватаров.
    "Раз попавши на этот скользкий путь, отцам пришлось скатиться вниз ad absurdum, что они и не преминули сделать".
    Как отрицать человеческую натуру в том, кто родился от женщины?
    Единственное мудрое замечание, высказанное в течение одного из Константинопольских Соборов, шло от Евтихия, который оказался достаточно смелым, чтобы сказать: "Пусть Бог сохранит меня от мудрствований о естестве моего Бога" - за что он был изгнан папой Флавием.
    На Эфесском Соборе, в 449 г., Евтихий получил реванш. Когда Евсевий, правдивый епископ Цезарей, принуждал его к признанию в Иисусе Христе двух различных натур, Собор восстал против него, и было предложено сжечь Евсевия живьем.
    Епископы встали, как один человек, и с сжатыми кулаками и с пеной ярости требовали, чтоб Евсевий был разорван на две части и чтобы с ним поступили так, как он хотел поступить с Иисусом, чье естество он делил. Евтихий был снова восстановлен в сане и должности, а Евсевий и Флавий смещены. Затем обе партии яростно атаковали друг друга и вступили в драку. Со Св.Флавием епископ Диодор так плохо обошелся, так оскорблял и пинал его, что тот умер несколько дней спустя от нанесенных ему побоев. [Е.П. Блаватская "ТАЙНАЯ ДОКТРИНА" Том III])

Останнє редагування: 11 жов 2008
    • Подобається Подобається x 5
  3. Liliyah Romanova

Ну, переглянутий фільм є перенасичений пропагандою щодо жидів. Несправедливе переслідування, визнавання всього народу винними у смерті христа... Хрестові походи, співпраця з Гітлером (кардинал Гітлера, наприклад)...
    Ґетто у Римі... Нищення жидів, навіть після їхнього навернення...
    Ще раніше Константин, про якого пупер згадував уже не раз, якщо не помиляюся.

Просто не говорять про це все у нас. А най би люди таки довідалися.
    У фільмі показані два типи людей. Одні Церкву цілковито покинули, інші - з тим самим баченням - залишилися в ній. Не для вигоди, а з віри, що Правда таки там.

А гілка для роздумів, мавочко. Не може бути?

А світло де? Світло я бачу в тому, що завжди були люди світлі, віруючі, правдиві християни...

• Подобається Подобається x 1
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ліля, я тут з Вами не можу погодитися. Християнство не спричинило ні одної смерті якщо не рахувати смерті мучеників, які йшли на ту смерть добровільно. Вчення, яке проповідує любов, спасіння, вічне життя не може вбити.
    Вбивали люди які прикривалися цим вченням. Ви знаєте, що священослужитель то є посада, якій люди повністю довіряються. Навіть недавно на сусідній гілці добродій написав, що спілкуватися з Богом можна тільки через священника.
    І ось собі уявіть, що певний священник(не має значення якого він квалібру) не має ні віри ні Божого страху. І всю свою владу використовує в особистих цілях.
    І Христос і апостоли застерігали часто про вовків в овечих шкурах. І на мою думку, злочин в імя Бога є найгіршим злочином. Ви мабуть чуєте кожного дня, як молоді люди обязують себе вибухівкою і в імя Бога вбивають себе і собі подібних. Іноді щось подібне є і в Християнстві.
    Тому я прошу того ж Пупера, якщо йому подобається вчення СЄ - це його справа, але хай добре дослідить, чи це вчення відповідаю вченню Христа.
    Це стосується і прихожан інших церков. Як каже Писання, звіряйтесь, чи в вірі ви. Тобто чи ваша віра відповідає тому що вчить Христос.
    В іншому випадку наша "віра" може привести до страшних єресей які ведуть до ще страшніших злочинів в імя Бога.

• Подобається Подобається x 3
  5. mavka

mavka Well-Known Member

не переживайте за жидів. :) кінематограф світовий в чиїх руках ?

християнство - жидівська релігія , воно вивищує один народ понад всі решта.
    от же ж змішали все гамузом до купи ..... завжди були люди совістні. а "правдиві християни" вірять в не знати що.

для чого вони це робили !?

6. Liliyah Romanova

Педро, мені йшлося про, що написало наприкінці, що МИ - себто християни - а не вчення саме, не християнство спричинило смерті.
    Хоча... ненависть до жидів, то таки сильна тема, що супроводжує христянство. Ну, мені не лише про це йшлося.

Найбільшою проблемою я вважаю те, що державний діяч і релігіний є в одній особі. Якось воно не дуже так. Зараз вже інакше. Але колись...
    Вони не завжди прикривалися, вони були фанатично одержимі.
    Та уявити легко. Зрештою, ще легше пригадати відомі випадки.
    ... і прощення.
    Багатьох гріхів.
    Добродій багато чого напише. :)))
    У моєї бабусі в селі казали:
    - Ганю, не виділас, де ксьондзова свинє пішли?? :)))
    Іноді? Чи по спіралі?
    Свідки не є християнами і крапка. Гілка не про них. У що вони вірять їхня справа. Як і те, що вони проповідують. Не треба ще одну гілку на бій за-проти свідків.
    Та бачте, виявляється навіть нині є переслідування жидів і то саме зі сторони християн. Не традиційних християн, але християн. Сумно...

Та я не переживаю. Я ж кажу, що пропагандою перенасичений. Аж до втрати об'єктивності. Лише деякі речі здивували. А решта - хто без гріха? :pardon:
    А я не про "правдивих", а про Правдивих.

7. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Релігія може проповідувати найбільш позитивні речі - і любов, і прощення, і милосердя. Але в той момент, коли релігія перетворюється на політику, на боротьбу за владу, на інструмент маніпулювання людьми - усі ці позитивні речі перетворюються на ніщо. Тоді найстрашніші злочини будуть здійснюватись "во ім"я віри". І це, мабуть, стосується не лише християнства, це загальна хвороба.

• Подобається Подобається x 3
  8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

о_О це звідки такий висновок?..

9. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Бздури, Ліля. Звичайно, якщо ужастікі один з улюбленних жанрів... Розумію, що нариваюсь, але не змовчу.

Занадто багато ви може читаєте "мудрих" книжок і "хороших" фільмів дивитесь. Скажу чесно - більша частина першого вашого посту абсолютно недостойна високого звання їмості - дружини і друга поряд з християнським священником. Дуже шкода, що ВАМ лізуть ТАКІ думки в голову. Маю на увазі ще й інші пости на інших подібних гілках, приміром цікаве ваше ставлення до монаших орденів...

Пригадуєте, ми десь дискутували стосовно целібату, як ви були "за"?! От такими своїми постами ви мене ще глибше переконуєте - католицький священник має бути неодруженим. Крапка. Все дуже вірно і мудро придумано.

Прошу не гніватись, якщо вам це видасться занадто різко - сказав те що думаю. :pardon:

• Подобається Подобається x 2
  10. duncan

тільки католицький?.. :)
    тому що решта священиків у всіх інших релігіях -- нормально одружуються.... :)
    а в деяких -- навіть сприяється цьому....

11. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Ви сказали, що "бздури", але не навели жодного аргументу щодо своєї позиції. Чому? Християни ніколи не коїли негідних вчинків "во ім"я віри"?

12. Liliyah Romanova

Самойловичу, дякую за думку. Але я її і так знала ще ДО цього, як сюди було написано.
    Фільм мені включив мій чоловік. :)))
    Фільм зробив католицький священик. Колишній католицький священик.
    Фільм показує, що навіть сьогодні християнство продовжує йти в ногу з окремими політиками, продовжують люди вбивати буцімто в ім'я Бога.
    Але мене цікавить радше минуле.
    Відомо, що воно не було світлим та романтичним. Чому закривати на це очі?
    Дуже цікава історія монашки Едіти Штайн.
    Дуже цікава історія "кардинала Гітлера".
    Ще цікавіша історія ґетто 16 століття. У Римі.

А вас не цікаво знати про зловживання Церкви, до якої ви належите, якщо належите? Мені цікаво. Саме тому, що папа - і провідник вірних, і президент Ватикану.
    Ой, ну вже так примітивно дивитися...
    Хоча, не здивована зовсім.
    Якщо не знав, то розкажу: Я - не клон свого чоловіка. Я - не тінь свого чоловіка.
    Ти скількох їмостей знаєш, крім мене? По-моєму, жодної. І навряд чи я помиляюся.
    Сприймання стереотипне. Тому й страх говорити про негативи.
    Ти мені пригадав, як колись на західній Україні вбили кілька їмостей, певно, із таких десь поглядів та бачень. :))) Нічого так, христянський погляд. :)))

А мій чоловік щасливий, що має мене таку. Каже, що не даю розслаблятися, змушую думати. Він мені дає поживу для продовження самоосвіти, та усвідомлення та переусвідомлення свого вибору, а я йому йому теж помагаю там, де потребує зросту. Бог просто так людей не єднає. Вибухові суміші теж потрібні. :) Не тільки солодкаві сиропчики. ;)

Мені подобається, що сама Церква нині нарешті відкриває факти, документи, перепрошує... Ще не за все, але й так ве за багато.
    Порівнювала те, як поводилася Церква і організаця Свідків Єгови, коли потрапили у скандали з педофілією. На початку однаково, практично. Крили "своїх", переносили, брали під власне розслідування... Але наша Церква мала відвагу визнати, що БУЛО. Мала відвагу піти на виплати відшкодувань, мала відвагу перепросити потерпілих та їхні сім'ї. Бенекдит мав з ними зустріч під час свого візиту до Штатів.

На мою думку, не лише мою, зрештою, це дуже позитивно, що Церква відкривається, визнає і перепрошує. Бо закриватися, приховувати та вдавати білих і пухнастих, відбілювати себе - поведінка сектантська. Відкритість і вміння визнавати свої помилки, просити прощення - християнська риса.

Я знала багато різних фактів, минулого, теперішнього... Але от факт про італійське ґетто якось ніколи до мене не дійшов.
    Мене фільм засмутив, але підтвердив мені те, що я є там, де і хочу бути. :)
    Та це ж позитивно - говорити, що думаю.
    Мене тільки зацікавило, що ж я таке про монаші ордени погане говорила? Може, нагадаєш. Бо тут якесь явне пересмикування. Вочевидь, необхідне спростування з двох сторін, бо зараз можу сказати лише, що ти написав прямий наклеп. Обґрунтуєш?

Правди віри не міняються, вони ті самі. Організація та сама. Тому пізніше папи беруть відповідальність за попередників і перепрошують. Як на мене крок великий і важливий. А якщо визнають помилки, то цікаво, що саме визнають. Ну, якось так. ;)

13. duncan

сторіччями КП-релігія покривала все, що робилося за її стінами...

14. Liliyah Romanova

А зараз не покриває. Я вважаю, що це було Боже. Я поважаю цей крок. Самі християни (он Мих и Самойлович реальні приклади;)) не готові визнавати гріхи та помилки своєї Церкви, а Церква подає приклад до того, якими християнами ми маємо бути. Відкритими, покірними і готовими на перепросини та прощення.
    А от ти власне є доказом, що білим та пухнастим вірити легше, навіть якщо та пухнастість не є правдива, а просто робиться за будь-яку ціну. :pardon:

15. duncan

і як давно "не покриває"?... ;)
    пів року?...
    три місяці?...

16. Liliyah Romanova

Думаю, не мушу відповідати. Ти й сам знаєш відповідь. :)

17. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Написав "католицький", бо всі решта мені якось... не обходять. Але особисто я нічого не маю проти інших християнських організацій, навіть вашої. Головне - що принаймі "християни", а не різні там магометуни, крішнаїти, рунвірці і подібні жидо-масони, прости Господи...

Ну що ж, прикро. Але не дивно. Два валянки пара?! ;)
    Та біди нема, часи тепер такі - один гідний Священник з тисячі, і той на ціле життя. Я свого вже знайшов.
    Але кому більше дано, з того і спитається, нє?! Був би я священником, я б диск з подібним фільмом навіть до рук не брав. Та що там фільм - Інету би дома не тримав, від спокус подалі. Ну але то Романа справа...
    З такими попередніми акцентами, вже на початках вами розставленними - ясно наперед, які "цікавості" ви накопаєте...
    Так і я про те ж... Тому священник мусить бути неодруженим.

Я б не був таким впевненним і категоричним в цьому питанні. Ви сподівалися почути від свого чоловіка щось інше?! Є моменти, коли справа чоловіка - воркутіти на вушко, а жінки - слухати і наївно вірити. Радий, якщо це не ваша ситуація.

Ага, так і кинувся перелопачувати гілки за останні кілька місяців в пошуках ліліних декамеронів, підколочок, іроній, хіхіканьок і двозначностей стосовно католицьких монаших орденів.
    Пригадуєш хоча б св. Франциска і моє зауваження ще тоді, шо ти свої знання про нього черпаєш напевно головно з савєцкіх атеїстичних книжок-"розвінчуванок" 80-х років...

А взагалі побачив тему "Смерть і християнство", ну, думаю, зайду почитаю, зараз Ліля шось стОяще черкане, якусь головну ІСТИНУ, підказану Романом... Про скороменучість, про життя як лише підготовку до переступу через Межу і про неоціненну роль і допомогу святого християнства в цьому найголовнішому кроці...
    Ага, как би нє так... А накося викусі, глупий Самойловиченьку, не такі тепер їмості... :preved:

Останнє редагування модератором: 11 жов 2008
  18. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Безумовно, це величезний крок вперед і надзвичайно вагомий. Як на мене, це і є відхід від бруду політики і повернення до основного завдання церкви.

19. Robin

Robin Well-Known Member

Було таке діло. Насміхання над "тінейджерськими болями" св. Франциска.
    Саме тому й почав викладати тему "Мудрість і дотепність ченців", аби поглянути на чернецтво з іншого боку. Не догодив, нє?

Не той тепер Миргород, Хорол-річка не та...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Взагалі, тема, мяко кажучи дивна, як на неї не дивитись. Смерть і християнство... Зразу ж питання: Що таке смерть для християнина? Невже біологічна смерть - є смерть для християнина? Та й фільм, створений священиком-відступником не може бути критерієм у даному випадку, просто хлоп не туди попав і вийшов з християнства, але свій вихід тре якось пояснити, як не для інших, то хоча б для самого себе.... і поїхало-пішло.... То так, як взяти Біблію і зробити фільм... можна і позитивний, а можна і негативний....

а де твій аватар? :)