Смалець

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем oleghobby, 8 лис 2009.

  1. oleghobby

    oleghobby миється в бані

    Прошу добрий рецепт витоплення смальцю
     
  2. Тим22

    Тим22 Дуже важлива персона

    Я по распределению попал в Чугуев. Познакомился с парнем с Полтавской области. Как то он позвал меня, брат его приехал.. Прихожу, на столе стоят бутыль самогона, банка смальца, лук и хлеб. Было вкусно, еле в свою комнату дошел.
    А смалец готовим так. Берем кусок внутреннего свиного жира, варим в молоке и то что всплывает, вылавливаем
     
  3. Agaton

    Agaton Well-Known Member

    В молоке ? о_О
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Gron

    Gron тафгай

    Колись у Кракові, в р-ні "Хлопське ядло" спробував добрий смалець.
    С задоволенням дізнався б рецепту:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Чупага

    Чупага Well-Known Member

    За смальцем не спец.:sad:
    Але на мою думку , тут грає чім колишнього порося годували, так само як з вином або млечком.
     
    • Подобається Подобається x 4
  6. Тим22

    Тим22 Дуже важлива персона

    Так готовила моя теща.

    Я мне понравился смалец в "Кактусе"
     
  7. Agaton

    Agaton Well-Known Member

    Гм... в південної Польщі це майже національна страва.
    Здавалось що рецепт всюди схожий.
    Цібулька, сіль, перчи
    якщо дехто лобить, дають і часник :i-m_so_happy: , дехто йнший трошку яблука.

    Але найкраще не усе просто разом топити, тільки частину окремо зажарити на шкварки - потим добавити до витопленого :nyam2:.
     
    • Подобається Подобається x 8
  8. Gron

    Gron тафгай

    Розумію що дурниці питаю, але топити мабудь краще в печі?
    Деж її взяти?
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Agaton

    Agaton Well-Known Member


    Чув, що колись так і робили - але власьне - звідкм зараз таку печу... ??? :dntknw:.
    Останну, що б надавалася - бачив у старої хати рідних під Самбором.
    А - правда - можна в вугільної кухні - тзв вестфальці, що ще була популярна у Польщі у 70-80 років - аде зараз теж мало хто таке тримає.
    Усі хочуть на газє, хто зараз пане собі руки брудити захце , нє ? :pardon:

    Якщо декому ще захочеться вдома таке чудо готувати - усі роблять це просто на сковороді.

    Зараз простіше, бо на усіх базарах, чи теж в малих крамницях де продають м"ясо - можна купити дуже смачний смальчик, часто на вагу. Таким чином я вже вдома з 10 років не робив.
     
    • Подобається Подобається x 5
  10. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Народ, не псуйте смалець молоком і кактусами.топіть сало і готуйте смалець, можна з шкварками.
     
    • Подобається Подобається x 11
  11. Daisy

    Daisy Well-Known Member

    В Чікаго, в польському ресторанчику "Самі свої" (якщо не помиляюсь:dntknw:), теж подавали смалець і хліб.:good:
    Колись бабця робила смалець, просто дрібно нарізали сало і топили в баняці з цибулею.:give_rose:
     
    • Подобається Подобається x 7
  12. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Беремо каркове сало "старої" (півторарічної і більше) коцьки. Ріжемо шматками 1смх1 см... Кидаємо в глибоку пательню або чавунний баняк... На вогень...
    Все що залишилось із шкварками в глиняний горщик, і в льох...
     
    • Подобається Подобається x 12
  13. oleghobby

    oleghobby миється в бані

    Переконався, що Ваша порада найкраща, я не дочекався на дописи та все зробив на хлопський розум. Вийшло дуже смачно, молодша доця тягала шкварки ще гарячі трохи студила та їла з хлібом, з неділі по сьогодні дитина з жінкою спожили літру !!!
    Сало було не польська а куплене в Самбірському районі. Рекомендую всім попробувати зтопити пару кілограм сала та попробувати смак дитинства.
     
    • Подобається Подобається x 9
  14. coolzak

    coolzak Well-Known Member

    шкірка від свіжого хліба намазана смальцем і цибуля з сіллю грубого помолу зверху
     
    • Подобається Подобається x 4
  15. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Послухайте!!!
    Де таке на ніч сі говоре????
     
    • Подобається Подобається x 4
  16. coolzak

    coolzak Well-Known Member

    Мих в мене обід тепер 13-30
     
    • Подобається Подобається x 4
  17. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Бабця колись казала, що спати голодним лягати не можна - цигани будуть снитися... :)))
     
    • Подобається Подобається x 7
  18. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Доречі... сало не обовязково різати на шкварки, а просто перемолоти, нє?

    аби не москаль...(с)
     
    • Подобається Подобається x 10
  19. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Нє! Як перемолоти - отримаєте польський смалець і польські шкварки... До дупи...
    Шкварка має бути після топлення десь 5х5х5 мм з допуском в більшу сторону... При цьому вона, швкарка, не повинна бути хрусткою... Допускається деяка хрускість, але це скоріше виняток, який підкреслює аутентичність. Ось тоді і лишається колорит і смак Української Шкварки...
    Мені такі ДУЖЖЖЕ подобаються... І бачу, вже не одному мені...
     
    • Подобається Подобається x 6
  20. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    З варениками?
     
    • Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)