Скільки людина знає мов, стільки раз вона людина

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Templar, 16 гру 2011.

1. Templar

Templar Дуже важлива персона

Дали пораду йти на курси арабської, я бажання маю, але не знаю чи пригодиться мені ця мова у майбутньому...
    Як вважаєте?
    Чи краще піти довчити німецьку?

Взагалі, яка мова набирає обертів зараз?

2. Кохана

Кохана LuBimaya

я вважаю, що треба закінчити почате, а потім братися за нове...

• Подобається Подобається x 5
  3. night

night Well-Known Member

Люди чомусь завжди мають найбільше бажання робити те, що найменш ефективне і найменш корисне:) Підіть довчіть німецьку мову. Краще знати одну чи дві мови досконало ніж 10 і аби як. Крім того не спілкуючись мовою, дуже швидко її забуваєш. А читати книжки і газети на цій мові, як показує досвід більшості знайомих і мій власний, зазвичай лінь чи ніколи.

Англійська звичайно універсальна. Дальше дивіться для чого Вам потрібна мова, в які країни Ви часто їздите чи плануєте їздити, мати ділові відносини і т.д. Якщо говорити про Європу, на мій погляд найкраще німецька мова. Німеччина, Австрія, Швейцарія,Люксембург, Бельгія частково, Голландія частково розмовляють і розуміють німецьку мову.

• Подобається Подобається x 7
  4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я працюю в кувейтській фірмі. Наші найголовніші всі розмовляють англійською досконало...

Ну хіба би Ви хотіли перекладачем працювати.

• Подобається Подобається x 3
  5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я - в израильской. используется 3 языка - иврит, русский и английский. Последний - универсальный - когда общаешься с человеком. для которого основной - иврит. Ну а для руководства - английский свободно-разговорный обязателен. :good:

6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Якщо вже маєте на таке час і натхнення, то я б радив китайську

• Подобається Подобається x 4
  7. zherech

zherech Well-Known Member

Немецкий язык очень может пригодится. У меня поставщики англичане и немцы. Сам английский знаю неплохо,а вот немецким не владею. А было бы неплохо его выучить.

• Подобається Подобається x 2
  8. Полковник

Полковник миється в бані

Курсы кювейтского языка на фирме имеются?

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ви мали на увазі арабський? )

При фірмі нема, але фірма оплачує мовні курси - хоч арабської, хоч кувейтської. ))

10. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Английский и китайский. Деловой и тезнический, не просто разговорный. Не заю сколько вам лет но для детей по моему это должно стать приоритетом. И родной обязательно. И русский тоже. Повторю опять - деловой и технический.

11. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Англійська рулить... інші мови за бажанням! Така моя думка...

Працюю у російській фірмі, але продукція майже вся китайська - спілкуємось з ними англійською.

12. Rozenkranz

Rozenkranz Well-Known Member

Надо просыпаться несознательным кувейтцам и объявить свой, один из многих диалектов арабского языка - кувейтским языком. У каждой краины должна быть своя мова!!!ДЕРЖАВНАЯ!!!
    шучу-шучу.
    Говорят его без музыкального слуха не изучить толком. Как то искал себе самоучитель на одном торрент-форуме, наткнулся на сообщение человека живущего в поднебесной 12-ть лет (человек нормально может сказать около 1000 слов). Сразу прекратил это дело, до следующей вспышки энтузиазма.

13. zherech

zherech Well-Known Member

Лично я китайский не собираюсь изучать.Пусть китайцы учат английский. У многих это неплохо получается.

14. Полковник

Полковник миється в бані

Как-то мне не очень понятно изучение арабского на курсах, если стандартная программа в ВУЗах предполагает почти 3000 академических часа минимум за 4 года.

• Подобається Подобається x 2
  15. -Erebus-

Ну говорити "Ассаля́му але́йкум" навчиться! :) А так... звісно несерйозно це все!

• Подобається Подобається x 1
  16. Templar

Вваєате, що за рік навчання, неможливо вивчити мову?
    Репититор якого я знайшов, носій мови. Це думаю має велике значення

17. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

назло кондуктору піду пішки :)

18. -Erebus-

Можливо, але якщо таку важку для слов'яномовної людини, як арабська, то сильно залежить від здібностей і часу. Займатися ж рік лише мовою все одне можливості не буде - робота, сім'я, інші справи...
    На практиці буває навпаки і вчитель "носій", не знаючи проблем, які бувають в україномовної людини при навчанні арабської, він і не зможе допомогти їх вирішити. Тим більш "носій" може не дуже гарно знати українську (чи російську) і вам буде просто важко у началі навчання, адже Ви, як я зрозумів, збираєтесь вивчати її з нуля.

19. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Думаая для нормального среднего человека врядли возможно..Хотя надо понять что именно вы понимаете под овладением.
    В моем понимании - это возможность полностью (минус естесственно имеющийся акцент) функционировать в этой языковой среде по своей специальности.

Знаете где возникает самая большая проблема? За пределами работы...Культурная среда в которой вырос, фильмы, мультики, свои быстрые понятные слова и выражения у другой языковой среде тоже есть. И это самая большая проблема. Сидишь иногда как дурак..О чем это они?

• Подобається Подобається x 1
  20. Templar

Я, не по спеціальності мову хотів би вивчити, а так, для себе, поки молодий крім часу нічого не страчу...
    Знати на хорошому рівні хоч розмовну, про писання мовчу, араби мабуть всі художники)

а де твій аватар? :)