Скільки коштує оренда квартири у Львові?

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Allpa, 5 вер 2015.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Allpa

Allpa Member

Хочу поцікавитися, скільки зараз коштує вийняти квартиру в Львові?

Опишу ситуацію коротко.

Моя подруга ось вже два роки здає однокімнатну квартиру (36 кв. метрів, район Привокзальної, на Головацкого, квартира умебльована, там є холодильник, пральна машина і телевізор) родичці рієлтора. Та рієлторша офорляла спочатку продаж квартири, що залишилася від батьків, потім купівлю цієї квартири, що тепер здається. Якась її чи то бабуся, чи то прабабуся, яка прописана в Одесі, але жити вважає за краще чомусь в Львові. Значить, два роки тому змовилися вони на 200 баксів в місяць без оформлення договору.

І раптом сьогодні подруга обмовилася в розмові, що ось, отримала платню за місяць — називає суму, а у мене в голові автоматично спрацював калькулятор. Це що ж, запитую, 100 доларів? за півмісяця? — уточнюю. Ні, відповідає, за місяць.

Як так, говорю, які такі сто баксів, коли ти розповідала раніше про двісті? А подруга і відповідає, що, мовляв, ще рік тому рієлтор стала скаржитися на важкі часи, на Майдан, на кризу, що грошей немає, що долар подорожчав.. Я, коротше, слухаю і не знаю навіть, що й подумати!

Ні, я знала, що подруга — жінка далеко не бойова, не напориста, не ділова, але щоб так.. Мила, говорю, дорога моя, та тебе ж обманюють! за ніс водять! як так можна?!

Прийшла я до тями троха та й думаю тепер: може, це я не в курсі? може, тепер це так і є?

Оскільки ні з рієлторамі, ні з квартирами, ні з орендою я ніколи не стикалася, то вирішила поцікавитися у вас — так скільки реально коштує зняти однушку в Львові? Річ у тому, що якщо більше ста доларів, то я хотіла б допомогти куліжанці. Вона і так на двох роботах працює, а тут ще такий лохотрон від рієлтора..

І щоб двічі не вставати: може, підкаже хто-небудь нормальне агенство, яке допоможе із здачею квартири і не обдурить паралельно?

Дякую)

2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Народ зажерся однозначно. Такі ціни луплять, що шуба завертається.

Ваша подруга належить до нормальних власників, які реально оцінюють навколишню дійсність. Адже 200 доларів два роки тому і 200 доларів зараз - це зовсім різні гроші.

3. Allpa

Allpa Member

То я, вибачте, не зрозуміла: 100 баксів за таку однушку — це нормально?
    Мені чомусь здавалося, що це має коштувати ну як мінімум 200.. але я, повторюся, зовсім не в темі..

4. MARTINI

Напевно ви не в темі, які в людей у Львові зарплати

5. Allpa

Allpa Member

Так, не в темі — я фрілансер, працюю на себе, квартиру не знімаю, маю свою.
    Але, прошу пана, коли я прихожу в магази і бачу щось, що хочу (або що мені треба) купити, я не питаю продавця, чому так дорого і чи він знає, яки у Львові зарплати. Якщо я можу собі це дозволити — купую, якщо ні — ні.

6. Vasyok

Vasyok Active Member

Розкажи то продавцям у магазинах і вимагай товари по курсу 8 грн за долар:dirol:

• Подобається Подобається x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  7. MARTINI

ну, насправді, ціни на більшість товарів не виросли в 3 рази так як виріс курс доллара
    шось на 20%, шось на 50% чи нехай навіть на 100%, це максимум.

і в кафе ціни не так виросли

вартість послуг також зросла не сильно

вартість роботи майстрів, які, скажімо, роблять ремонти в квартирах виросла на 20-30% нехай

будматеріали десь так само подорожчали, куб бетону коштував 700, зараз до 1000 грн

вартість робіт на СТО те саме

і бензин не подорожчав в 3 рази

то чому за квартиру ціна з 1600 грн повинна раптом підскочити до 4800?

• Подобається Подобається x 3
  8. Allpa

Allpa Member

По вашій логиці моя подруга має компенсувати орендатору різницю між доларом по вісім і доларом по двадцять. Щось подібне вимагали не так давно ті, хто брали кредити в баксах. Ви серьозно?))

По-друге, оренда квартири — це не першої необхідності витрати. Якщо ти не можешь собі це дозволити, ти цього не робиш. Взяти приклад з моею подругою та ії орендатором: бабця, для якої ріелтор знімає хату, прописана та й живе час від часу в Одесі, в особистому будинку. Але ії чомусь подобається бути у Львові. Оп-ля — родичи вирішили, що можуть собі позволити знімати для неї туйка однушку.

Бабці що — немає де жити? Ні. Це просто ії примха. Яким боком подруга до того? Та ніяким!
    Не маєш грошей — їдеш в Одесу у власний будинок, яки проблеми?
    Маєш гроші — плати стільки, як платять в середньому за таку послугу.

Ось я і хочу зрозуміти: так скільки в середньому коштує зняти однокімнатну квартиру у Львові. І все.

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Це основний показник того, що курс гривні штучно занижений шахраями кабміну і адміістрації.

10. MARTINI

чому хтось комусь щось має компенсовувати?
    людина платила за квартиру 1600 грн
    виросли ціни в середньому на 30-50%, то тепер платить 2000-2400.
    але звідки малюється ціна 4800, мені не зрозуміло.
    тільки на підставі курсу американської валюти?
    так ми де живем, в Чікаго чи у Львові?
    зарплати в гривнях лишилися як були, ціни на товари і послуги так, ТРОХИ виросли , ну то й аренда квартири має ТРОХИ вирости

ну й маячня
    це виходить всі нормальні люди живуть в печерах, в наметах, в картонних коробках, а ті, в кого особливі примхи - в квартирах
    2000 + комунальні послуги - цілком адекватна ціна на поточний момент

• Подобається Подобається x 1
  11. Keith

Keith Well-Known Member

Не повірите, але я зовсім не далеко, в кращому районі знімаю за 2000грн . Однушка, 36 квадратів, пралка, холодильник, колонка, інет, нормальні вікна стіни, паркет, роздільний с/в в новій плитці і всі діла. Правда диван тут мій. От-от з'їжаю , нові орендарі вже домовилися на 3000грн, бо це нормальна ринкова ціна квартири без радянщини, антісанітарії та обдертих стін , ну але і без шика та "блєска" . А платила колись я якраз 1600 гривнями, і ні про які $$$$$ мова не йшла, бо ми в Україні живемо , не забувайте, в нас розрахунок в іноземній валюті заборонено, і було б вкрай дивно, якби з стрибком курсу мені власниця в три рази оренду підняла, з якого це дива? Підняла мені на 400 грн і це цілком обґрунтоване підняття ціни. Ну а нові орендарі вже так на ринкову ціну потрапили;)

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Hyligan

Hyligan Іронічний

Я цікавився хатами біля шувару, 2000 грн в основнлму, за 2200 пропонували пів будинку з подвірям, за 700 гриваків кімнату в квартирі, з господарями або іншими квартирантами.

• Інформативно Інформативно x 1
  13. Allpa

Allpa Member

Що ж, дякую всім за відповіді та поради. Я трохі поміркувала та й вирішила, що ви всі маєте рацію щодо оренди. Піду заспокою подругу. Нехай не переживає)

14. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Не знаю, звідки такі ціни, але я і всі мої знайомі знімають квартири всередньому за 250-300 доларів. Оплата у всіх доларами.

15. Allpa

Allpa Member

Однокімнатну? Може, залежить від району міста?

16. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Я б сказав, що залежить не так від району, як від стану квартири. 1-2 кімнатні знімають. Ніхто 3-кімнатну серед знайомих не орендує.

17. Allpa

Allpa Member

Через ріелтерів чи просто домовляєтесь з власником? Якщо ріелтор, то не підскажете, що за один?
    Ось.. я ж відчувала, що не все так просто..

18. Chuvachok

Chuvachok Андрій

У Львові без ріелторів неможливо знайти квартиру ;) А якщо й можливо, то через знайомих і вибиратимете з того, що є.

19. zljychka

zljychka ;-)

Незнаю звідки у вас такі ціни, але всі мої знайомі платять від 1200 до 2500 грн. плюс КП за 1-кім. середнього стану, з пралкою, холодильником, нетом, чим ближче до центру тим ціна більша. Шукали всі самі, без посередників.
    П.С. Звичайно, що кожен вибирає житло по своїх доходах і у кожного поняття комфорту своє.

Останнє редагування: 6 вер 2015
  20. nobodies

nobodies Member

в мене теж друзі платять за 1-кімнатну квартиру 1500 грн, інші - 1200 грн (з поганими умовами), ми за 2-х кімнатну платимо зараз 2200 грн

а де твій аватар? :)