Системи очищення води...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем SergiyZiko, 23 лип 2015.

?

Чи користуєтесь Ви будь-якою системою очистки води.

1. Так

55,6%
  2. НІ

22,2%
  3. Цікавлюсь

22,2%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. SergiyZiko

SergiyZiko New Member

Давайте поговоримо про системи які вони є і про тих хто їх продає...
    А головне досвід використання.
    Глечики ... різні фільтри.... і.т.д.

2. SergiyZiko

SergiyZiko New Member

Пишіть свої відгуки про системи...
    Щоб ми ділились досвідом... і знали що купувати а що ні.... і чи взагалі варто фільтрувати воду...

3. manur

manur Well-Known Member

http://www.proektant.ua/content/196.html

В мене вже давним давно той, що зліва, стоїть. Періодичну міняю ту вставку, бо робиться червона-червона, гейби її цеглов натирали.

Таки, напевно, варто, якщо неозброєним воком видно, яка хрень на тій вставці осідає.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. JTata

JTata Well-Known Member

Я чула , що воду спочатку заморожують , а потім розморожують і вона потім стає придатна до пиття .
    А в квіти , щоб довго стояли якісь таблетки кидають і вода довго не гниє.
    А ще в бутлі з огірками аспірин кідають . Може й собі у воду таке ...у воду..?
    Не ну огірки їдять з аспірином , а чого у воду не сипать ?

• Смішно Смішно x 1
  5. budsasha

budsasha миється в бані

Звісно варто! У нас старе місто і старі будинки і відповідно старі труби з іржею і накипом в них. Фільтрація потрібно 100%

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є два способи,два шляхи що до вирішення питань фільтрації води.

Берете воду і несете на хімічний аналіз, наприклад в наш медінститут.
    Отримавши аналізи води, дивитися які гранично допустимі норми хімічних елементів згідно даржсанпіну.

Яких елементів є забагато, на ті елементи ставляться відповідні фільтри. Крім того ставите помякшувач води, щоб не було накипу, на вхід системи ставите фільтр грубої очистки.

Все, з хімією покінчили.

Робимо аналіз на бактеріологію. якщо все добре, то й добре, а якщо не добре, бажано поставити лампу, яка пригнічує/вбиває бактерії. Ставиься вона на проточну воду, має термін дії.
    Ось такі розклади.

Ну а якщо плювати вам на смакові якості води, якщо вам потрібне ашдвао, а не вода, ставите зворотній осмос і всі діла. Забирає всю хімію і біологію з води, доводячи її майже до дистиляту. Така вода немає нічого спільного з балансованою природною водою. Вода після осмосу, як і дистильована має властивість абсорбувати на себе елементи навколишнього середовища, бо у неї нема природньої насиченості елементами, таким чином, вона вимиває з організму багато корисних речовин.

От і вся наука про фільтрацію - коротко і на хлопський розум.

• Інформативно Інформативно x 2
  7. FourA

FourA Дуже важлива персона

Более 25 лет пьём воду, только пропущенную через фильтр.
    Мы в Донецк приехали в 1990 г.. и с тех пор не выпили ни грамма воды прямо из крана.
    Раньше пользовались угольным фильтром "Родничок", ещё советского выпуска.
    В нём был фильтр с активированным углем. Можно было очистить одним фильтром примерно 3000 литров воды. Я купил несколько запасных фильтров, и менял их через год - полтора использования.
    Потом такие фильтры перестали выпускать, последние фильтры я разбирал, и заполнял сам активированным углем.
    Потом купили себе трёхступенчатый фильтр из трёх последовательно включённых пластиковых корпусов, в которых стоят фильтрующие картриджи. Вода сначала проходит первый корпус с фильтром механической очистки, потом второй - с фильтром, содержащим ионнообменные смолы - они умягчают воду.
    В третьем корпусе стоит угольный фильтр для окончательной очистки воды.
    Обычно покупаю корпуса и сменные картриджи либо российского, либо украинского производства. Западные дороже, но они менее приспособленные к нашей воде.
    Сейчас у нас стоит 3-ступенчатый фильтр марки Фiльтр-1 Экософт украинского производства, сделанный в Киеве.
    Картриджи покупаю средней цены - не самые дешёвые и не самые дорогие.
    Специально для ЛФ только что сфотографировал наш домашний фильтр - где он установлен, и раздаточный краник на раковине в кухонной мебели.
    Я его привёз сюда в Острогожск из Донецка.
    Вид на раковину.
    Кран для забора питьевой воды - маленький справа.

Внизу под раковиной стоит сам набор фильтров. Слева через шаровой кран подключено к водопроводу. справа идёт трубка к раздаточному крану на раковине.
    Все необходимые детали для подключения фильтра к водопроводу имеются в комплекте.

• Тупо Тупо x 1
  8. NickNorthlane

NickNorthlane New Member

Я цілком погоджуюсь зі всім вище сказаним, варто придбати хоч щось для фільтрації.От ми поки зупинилися на осмосі і два місяці назад придбали тут
    Системи зворотного осмосу для дому та офісу
    . На разі, я і моя сім'я дуже задоволені - смак набагато покращився, страви стали смачнішими, ну і з'явилась впевненість у тому, що ми вживаємо чисту воду.

9. Pavilion

Pavilion миється в бані

100% варто, якість води залишає бажати кращого(

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну незаливайте вже так...

Якщо вода пройшла осмос, то про який смак може йти мова?

Вода, як хімічна сполука - без смаку і запаху. Якщо вода природнього походження, то вона може мати смак. А якщо дистилят, чи після осмосу, що близько до дистиляту, то який смак?

Ну а вода в зупі, чи кока колі... не розповідайте байок, що ви відчуваєте і там її смак.

Ну а впевненість - питання відносне і залежне. Я скажу, що вода трішки гірчить і 25% людей будуть за мною повторювати, що вода має гірчинку, хоча я сказав просто так - "з стелі".

11. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

я щось думав що Осмос то вже СТАНДАРТ води для пиття ..... ( підказка вся продажна теж після осмосу або ультрафільтрації)
    що ще можна обговорювати при ціні осмоса в $100-90 ? так Україні тільки осмос і всюди ...мало де можна без нього обійтись ... але іншими ситемами ... але хто ж буде робити аналізи води пару разів по 10-20 у.е. ? краще взяти воду з джерела де хтось помахав кадилом і поставив хрест ... це більша гарантія ніж аналіз за 20 у.е :) хрест стоїть - пєм ! :) от наша народна логікою. А ще краще зберемо всією громадою гроші на той хрест і фігурку божої матері поставим поряд тоді вже точно жодні аналізи НЕ потрібні бо священник постояв там 15 хв.

• Баян Баян x 1
  12. Mari K

Mari K Member

думаю над купівльою осмозиб з чоловіком дивились, але невпевнені , яку краще брати? думаємо над тою з мінарелізатором?

13. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

мінералізатор - маркетинг, як і все що понад 100 у.е чисто маркетинг, більше ніж 100 у.е. за осмос платити сенсу немає хіба тск низький і треба насос ну це ще нехай 20-30 у.е.

14. Mari K

Mari K Member

знайшла 7-степневий навіть з йонізатором за 100у.е

15. Mari K

Mari K Member

Чому мінералізатор - маркетинг? маю знайомихб які мають з мінералізатором і вода має дійсно кращий смак

16. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

вода це рідина без смаку і запаху ;) - шкільний курс фізики. ТА хочете беріть ! все одно краще ніж з крану .

а де твій аватар? :)