Система наш ворог (с)

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем kontra, 16 сер 2010.

1. kontra

kontra Well-Known Member

"Система наш ворог" Цитатка із Матриці.
    Щось вчора надумалось про людей, які йшли проти системи. Будь якоїї. Хтось йшов проти держиви, хтось проти релігії як управління людьми, хтось проти устоїв та норм.
    Всі так чи інакше війшли в історію, я побачив те, що усі видатні люди (може майже усі) незалежно від покликання йшли проти сформованого стилю, стереотипів.
    Я також я спеціаліст з права працюю проти системи і знаходжу часто дуже нестандартні та "неправильні", але виходи із ситуацій, все із-за того, що система для мене ворог, мислити по системі і мої б клієнти були б розорені своїми кредиторами-банками.
    Як думаєте щоб стати Особистістю та увійти в історію треба йти проти течії?

• Подобається Подобається x 2
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Треба бути незалежним...

• Подобається Подобається x 1
  3. Ravin

Ravin Well-Known Member

Причем..., для начала, в голове.

• Подобається Подобається x 6
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Пропоную ще далі піти: для початку голова має бути! (здорова)
    Нє?

---------- Додано в 22:15 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=-_HR1zftMhs
    Следует жить! (с)

5. kontra

kontra Well-Known Member

Ситуация в том, что когда пытаешься становиться ЛИЧНОСТЬЮ на тебя сразу же начинабтся гонения. Кто-то родился в менее нормальной семье или из провинции и не может стать Большим и серьезным только из-за того, что у не родители не такие и его социальный статус просто низок (есть живые примеры)
    Когда ты личность помимо Уважения от окружающих появляется и ненависть. Каждеое действие приводит к тому, что ближнему может быть хуже...
    Когда ты пытаешься показать себя, то находяться те, кто норовят засунуть тебя назад. Человек сильным становиться нарушая правила, обходя систему и делая её врагом.
    Иисус был врагом системы и постулатов. Правда плохо закончил))
    Просто жить мало... Хочется большего...

• Подобається Подобається x 3
  6. levandivka

Глянув аватар - ржав. :good:

7. kontra

kontra Well-Known Member

Недопнял))

8. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ні, тільки потрібно стати Диктатором. Дуже просто. :)

9. levandivka

У багатьох, підозрюю, виникає бажання дати в рило, або запропонувати цитрину... :)
    А мусово влаштовувати покази..?

Умний в гору нє пойдьот... (с)

10. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Не всі. Тільки мала частина. Більшість же тихесенько ввійшла в могилу. Проти системи боротися вельми важко і насправді то роблять люди про яких ніхто не знає. Бо сорйозна система ліквідовує тих хто їй справді загрожує і залишає гавкати тих хто робить то безобідно (шоб інші теж безобідно гавкали, але не кусалися). Якшо ж ви справді вважаєте шо боретеся і не відчуваєте загрози свому життю - значить ви або не боретеся або боретеся не з системою :)

Особистітсю народжуються :). Увійти в історію можна навіть стрибнувши з ейфелевої башні чи здійснивши масштабний теракт. Йти проти течії - то найлегший спосіб зробити собі рекламу на рік-два-десять, але то не має жодного відношення до "бути особистістю".

Чото я на собі такого ніколи не відчував. Може тому шо мені не потрібно йти проти системи заради самого процесу. Тьфу-тьфу наразі ше і не приходилося ніколи проти системи йти. Набагато простіше і ефективніше маневрувати всередині системи.

В мене теж є купа прикладів людей які не можуть "бо таке життя". А ше є приклади людей котрі не оглядаються, а працюють поки не досягнуть результату, але таких одиниці.

Людина стає сильною, в процесі подолання своїх страхів, своєї дурості, своєї ліні і невігластва.
    А робити систему - ворогом - тут краще Левандівки не кажеш :)

---------- Додано в 07:55 ---------- Попередній допис був написаний в 07:51 ----------

Стосовно назви топіка.
    Система не ворог. Система то реалія. З нею треба не боротися, її треба акуратно змінювати в кращу сторону.

• Подобається Подобається x 4
  11. Ravin

Ravin Well-Known Member

Вот когда часть общества будет готова так "плохо кончить", система рухнет сама по себе. Система держится и на конформистах в т.ч.

12. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Знищуючи одну систему, тим самим створюєте іншу, не забувайте...
    І ще одне - щось я не пригадую жодної особистості з історії, в якої основна мета була саме "стати Особистістю, щоб прославитись і ввійти в історію". Це, швидше, побічний наслідок для тих людей, які просто добре (винятково добре!) робили якусь справу :) (хіба Герострат тут виняток - але навряд чи це гідний приклад для наслідування)

• Подобається Подобається x 4
  13. ovod

ovod Well-Known Member

точніше, як правило, наслідком є системна анархія і роки розрухи.
    п.с. для того щоб щось знищити потрібно мати щось функціональне на заміну, так як це зробив, наприклад, Ісус.

14. Fremut

Fremut Well-Known Member

"Невозможно жить в обществе и быть свободным от него"М.Горький

15. Ravin

Ravin Well-Known Member

От соседа... да, а от массы, запросто. Не на 100% конечно, но минимизация вполне возможна.

16. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

В наш час модний мега-індивідуалізм ) Насправді, всі оці індивідуалісти - не більш незалежні, ніж мурашки в мурашнику. Тому, мабуть, популярність індивідуалістичного світогляду - це своєрідна психологічна компенсація
    Я навіть не згадую про соціальну допомогу, освіту, безпеку і т.д. Ви хочете бути ПОВНІСТЮ незалежним - відмовтесь від електрики і каналізації, перейдіть на натуральне господарство і тоді з гордістю можете ствердити, що ви - вільні від системи... В інших випадках ви великою мірою будете залежати від результатів праці тисяч інших людей, а не тільки від ваших сусідів...

17. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Що для Вас "більшого"?

Інколи важко просто жити чесно чи (і) спокійно. А хотілось хоча б так.

18. Peri

Peri Well-Known Member

Систему творять одиниці,за мовчазною згодою мільйонів.
    Інерція мас...Особистість так чи інакше може цю інерцію якщо не порушити,то хоча б сколихнути.
    ...також у певному маштабі - глобальному чи індивідуальному.
    ...на мою думку...:)

19. Ravin

Ravin Well-Known Member

20. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Воно ж не тече собі як вода. Тим постійно керують і воно постійно коливається. То може ліпше направляти в правильний бік чим мішати?

а де твій аватар? :)