Сімейний бюджет

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем poetka, 1 бер 2010.

?

Чи плануєте ви особисті фінанси?

1. Звичайно, куди без цього?

3 голосів
    33,3%
  2. Планую тільки великі витрати.

2 голосів
    22,2%
  3. Не планую, але знаю, що це важливо.

2 голосів
    22,2%
  4. Це не для мене, живу сьогоднішнім днем.

0 голосів
    0,0%
  5. Та що планувати з моїми то доходами?

2 голосів
    22,2%
  1. poetka

poetka Дуже важлива персона

Поділіться,як зекономити гроші,у наш важкий час(зашкалені ціни на продукти), висока кварплата і багато факторів,які остаточно спустошують гаманець.
    Може існують якісь схеми витрат,:dntknw: частково пов"язані суто з побутовими витратами.

• Подобається Подобається x 3
  2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

не давать денег жене .... если не получается не давать - то просто фигеть как ничего не куплено, за квартиру не заплачено долгов особых нет а две с половиной тыщщи за неделю куда то делось ... как то посчитал - все чесно просто видимо 2,500 уже не бюджет по нонешним временам ... прошу прощения что не помог ... самому бы кто помог ...

• Подобається Подобається x 5
  3. Ninulya

Ninulya Well-Known Member

:))) Добрий вихід для справжнього чоловіка
    а якщо дружина плюне й піде сама заробляти гроші? ;)

• Подобається Подобається x 2
  4. night

night Well-Known Member

Потрібно більше заробляти а не зменшувати витрати :)

• Подобається Подобається x 8
  5. Ninulya

Ninulya Well-Known Member

перегляд раціональності їснуючих трат теж не завадить, але я з вами згодна

• Подобається Подобається x 1
  6. Потрібно? У, а як саме, не підкажете? Просто цікаво.

А економити ніколи не завадить. Бо якщо просто тринькати гроші, то і за великої зарплати ні на що не вистачатиме. Просто треба витрачати з розумом, завжди думати: а чи дійсно мені це потрібно? На жаль, моя мама іноді робить саме так. :sad: Я їй кажу: "Ну нащо ти це купуєш, це нам не потрібно", а вона не слухає. :sad: Оце дійсно проблема.

• Подобається Подобається x 6
  7. night

night Well-Known Member

По перше до цього треба стримитись. Бо якщо казати собі що краще економитии ніж більше заробляти, то ніколи людина не зможе заробити більше. По друге кожний з нас має якийсь талант, вміння яким можна заробляти додатково від роботи ( репетиторство для прикладу, підробляти нянею, тощо...кому на що фантазії вистрачить). Можна старанніше працювати і отримати підвищення посади чи зарплати. І головне звичайно бажання самої людини покращити своє фінансове становище.
    Витрачати з розумом згідна. Але інколи варто себе чимось геть не корисним порадувати. Просто так як то кажуть для душі :)

8. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Болюча тема для нашої сім"ї:sad:Як утримати 5 чоловік на одну татову зарплату?Скільки треба (і де?) заробляти щоб заплатити за навчання, ліки, квартплату за дві квартири, одягти-нагодувати ?У нас маленьке містечко, роботи майже немає та ще й зима видалася такою важкою, що будівельні роботи майже не велися(у батька маленька буд.фірма)
    Це тільки легко сказати"треба більше заробляти".нажаль, не завжди спрацьовує.не завжди є можливість.
    Як економити? та хто його знає? Може треба брати впритик грошей . коли йдеш у супермаркет, відмовитись від походів в кіно, а завантажити з інтернету? Не знаю...але мама якось викручується.

• Подобається Подобається x 15
  9. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Вот с этого начала моя жена

• Подобається Подобається x 4
  10. Andr

Andr Well-Known Member

11. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

я так свого часу економив. Просто не брав грошей і все тут. Єдиний нюанс, що я все маю з собою НЗ і ношу в обгортці посвідчення водія. Ну і якщо вже дуже припікає, то можу звідти виділити пару гривень, але в той же день стараюсь відновити.

якщо на сьогоднішній день таке імовірно, то думаю, в 5 випадках зі 100. Переважно зараз скоротилися приходи/витрати не через лінь а через попит. Тому питання старанніше працювати більше лежить в площині зберегти зарплату і залишитись самому на роботі під час скорочень ніж добавити зарплату і піти на підвищення.

12. poetka

Найактуальніша думка:good:Часи певно змінились,
    Н в основному для більшості населення нашої країни.Коли зберегти робоче місце і молитись щоб сама фірма не збанкрутіла є єдиним можливим виходом.
    Інша справа,коли маєш власний бізнес............То там взагалі треба бігти в ногу з економікою і т.д. все наабагато складніше,з усіх сторін намагаються потопити..............А конкуренція...................Я собі просто так уявляю, в нашій країні не всім дано бути багатими.
    Є поговірка: багач не той,хто потребує більшого,а той хто задовільняється меншим..........:)

13. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

:) Яка мила нісенітниця.
    То все забобони створені тими ж роботодавцями.
    Мої знайомі після скорочення знаходили тепер роботу і не тільки в галузі де я працюю. Знайома юристка (толкова але не обтяжена чоловіком і дітьми) після скорочення пішла на роботу з більшою ЗП. Правда довелося кілька місяців просидіти дома, але зараз тільки рада.
    Інша знайома знайшла доволі вигідну роботу офіціантки і там її чуть не з руками забрали. Але в неї вже був досвід такої роботи.
    Так шо якшо ви шось добре вмієте то не вірте всяким дурницям. Звісно не треба кидати роботу з низькою ЗП і іти в нікуди. Але пробувати шукати альтернативи варто. Якшо поточна робота подобається, але суто ЗП не влаштовує то можна спробувати поговорити про то з керівництвом, але після того як знайшли альтернативу (на той випадок якшо начальник йолоп і зразу звільнить :) ) .
    Толкові люди завжди були в дефіциті і завжди будуть в дефіциті. Але в багатьох з нас є велика невпевненість в собі і своїх силах.
    Як економити я не знаю.
    Особисто я перестаю пиячити :), але вам та порада нідочого :).

Останнє редагування: 2 бер 2010
  14. Персі

Персі La mafia è immortale!

Як економити на необхідному, не знаю... Для мене питання, як не купувати нікому непотрібних дурниць. :cry:
    Одного разу робила експеримент: протягом місяця кожного вечора записувала всі свої витрати, скільки і на що. В кінці місяця була здивована, скільки грошей (приблизно половина всіх витрат) викинуто на шось таке, з чого ні користі, ні задоволення... Ну що робити, як в магазинах руки тягнуться до всього підряд і на той момент то здається життєво необхідним?? Тепер такого як "заскочити в магазин" уникаю. Похід в супермаркети - строго по суботах, попередньо складається меню на тиждень, ну і там інші дрібниці (косметика, побутова хімія і т.д.) і покупки робляться строго по списку. Одним словом контроль, контроль і ще раз контроль. :) А то сама себе дратувала якимись дурними витратами.

• Подобається Подобається x 11
  15. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я троха в шокУ...:sad:
    Ловлю себе на думці,що останній рік...пливу за течією...
    Допродуються останні р/деталі(ще совєцькі неліквіди).
    13 років...склади...поїздки...роз"єми...мікросхеми...транзистори...постійно в русі...постійні замовлення...і теде...
    Во времня оно я порозпихав то всьо по фірмах...і вони спродують...потрохи...
    Часом є замовлення...налаштувати комусь комп...якби я був комп"ютерщиком...а то просто...навчився...чисто інтуїтивно...
    А почати щось нове...нема сил...просто...нема...:dntknw:
    Та й отак...:nea:
    А економити...
    Колись я засвоїв одну істину...якщо відмовляти собі в тих речах,які не є необхідними,але,які тобі доставляють хоч якусь радість...то вони зникнуть з твого життя...на них просто не буде грошей...
    Так в мене сталось з книжками.
    Я любив...збирати...і серії...і просто спонтанно:побачив - купив...і скільки радощів було...
    Тепер того нема...як немає...багато чого....як нема й життя...
    І ще...не відкладати на чорний день...бо як той день наступить,ніякі гроші не поможуть...
    Сумбурно...як все...:dntknw:

• Подобається Подобається x 20
  16. poetka

І я любила збирати................Свого
    часу вишукувала хороші книги ......назбирала з три полиці,перечитала,пожовтіли,тай тільки того............Любила Сартра,Верфеля.А залишилась поезія,поезія,останнім часом лише Давидовська,якось ближче до душі.

Економити не вмію,тому створила цю гілку............:cry:На всякі дрібниці витрачаю,хоча ці дрібниці в господарці згодяться,проте,можна обійтись,але як так кожен раз обходитись,то відчуваєш себе в абстрактному розумінні якоюсь обділеною .А мене і без того життя не пожаліло,шоб я шкодувала собі на дурнички.......

• Подобається Подобається x 7
  17. nastinka

nastinka відсутня

чим більше заробляєш тим більше тратиш грошей на пустощі)))
    тяжко назбирати на щось велике..

18. poetka

О !!!!!!!!!!То вірно.Так хочу телевізор на кухню.А поприто йду і купую покривало на диван:)Та де там назбирати на той телевізор..............Хіба в кредит.

---------- Додано в 22:54 ---------- Попередній допис був написаний в 22:53 ----------

От і обходжусь покривалом,хоч щось собі куплю:)

19. Гроші - то така зараза, що скільки б їх не було - все одно потратиш, та ще й мало буде. я також колись почула на свою адресу, що, мовляв, гроші треба не економити, а заробляти.
    Але у будь-якому випадку ведення бюджету дуже корисна річ.
    Згідна з Персі, про запис витрат - дає уяву, що куди йде і тоді легко робляться "оргвисновки" :)
    Не ходіть за продуктами, коли ви голодні, а ще краще сплануйте, що треба купити і зробіть список (тоді можна цю спрау і чоловікові доручити :mocking: )
    коли плануєте придбати певну річ - майте на думці, скільки ви хочете за неї заплатити і коли йдете на закупи не беріть гроші "на вшисткий випадок", а тільки стільки, скільки не шкода потратити

і таке інше... :)

це такі мої роздуми щодо цього. працює, для мене. до того часу, поки хочеться плюнути і пустити все на самоплин :)

20. nastinka

nastinka відсутня

знаєте то так, хочу телефон..але піду дам гроші татові краще..і вже телефон не працює..і вже взагаі як бомж...ніц не встигаю..та ще й знов той телефон барахлить((..і тепер в березні я його знов не куплю(

• Подобається Подобається x 7
а де твій аватар? :)