Сигнал повороту...

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Iriska, 30 лис 2009.

1. Iriska

Iriska Well-Known Member

Навіщо він взагалі?! Це звісно сарказм... Але, кожного дня переконуюсь, що виробникам авто давно пора задуматись над автомобілями "Спешл фор Юкрейн", сдешевлюючи собівартість відсутністю цього, на 98% не використовуваного елементу нашими водіями...

Таке враження, ніби водії і не здогадуються про наявність цього чудо елемента у власному авто... А ти як ідіот, стоїш і чекаєш, поки проїде авто, щоб повернути, а то падло бере і повертає... можна було спокійно проїхати, але ж ні... ти хотів дотриматись правил... а за тим падлом шеренга в 30машин... і стоїш далі...

З.І. Не стільки хочеться висказати наболіле, нині через таких "розумних" 500 метрів їхала довго... Скільки невеличке звернення до водіїв... Згадайте, або взнайте, що у Вас в авто є такий ричажок, який знаходиться на колонці руля і включає такі оранжові лямпочки... Доречі, вони не для того, щоб на новий рік їх включати і косити під ялинку...

• Подобається Подобається x 10
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 3
  3. Gron

Gron тафгай

От наболіло:)

На жаль, ми ставимося один до одного і до пдр, як в звичайному житті.
    Після керування в Європі, чи ПА, у нас- жах.
    Хоча, в останні роки, зміни до кращого всеж є.

Останнє редагування: 30 лис 2009
    • Подобається Подобається x 2
  4. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

і ще повороти треба включати не під час здійснення повороту, а до того, щоб попередити водіїв, котрі слідують за вами, який маневр ви збираєтесь робити...
    дійсно, значно менше б було корків..

а ше деякі умудряються тоті повороти не виключати... їдеш і думаєш, куди воно поверне і чи поверне?

• Подобається Подобається x 3
  5. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Хм-м-м. А де? По тому що я помітив, то набагато вихованіше почали їздити в Києві, а от у Львові навпаки, стало гірше з тою справою

То переважно з ВАЗами такі штуки, тому що мінімум 2-3 рази на рік потрібно розбирати контактну групу поворотів заради заміни одного пласмасового циплика, який мав би виключати поворот при поверненні керма в початкове положення.
    А з покажчиками поворотів багато проблем є. Одна, та що описала Iriska. Друга проблема що деякі на перехресті самому вже включають і задні не можуть вчасно перелаштуватись. Ще є ситуації коли передній повертає наліво і не притиснеться до лівої осьової, або навіть притиснеться а позаду танкіст їде, який не відчуває габаритів свого авто, висунеться наполовину вправо і перекриє навіть тих, що могли проїхати.
    Та що говорити. Теж нервує що деякі думають що в них електролічильники в машині стоять. Включать стояночні габаритні вогні в дощ, присмерки або невеликий туман і думають що то достатньо щоб їх побачили та ще й інколи на трасі.
    До того ж можу віднести "однооких піратів". Ну взападло купити комплект лампочок щоб хтось на трасі не здогадувався чи то мотоцик пиляє чи щось більше.
    І у ВАЗах та грузовиках теж проблема з освітленням. Коли поганий контакт то при нажиманні гальма при включеному повороті і габаритах ціла дискотека з світомузикою виходить. Все пригальмовуєш за такими тому що не вгадаєш який маневр зараз буде.

6. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

в мене теж колись був ВАЗ, знаю про ту проблєму. Знаєте як вирішив? поставив таку противну пищалку "на поворот", то ніколи))) не забував його виключати.. але то було давно і неправда))
    Ви кажете про ВАЗИ.. я он сьогодні одну жіночку на тойоті пропустив, так вона на диво "подякувала" і забула вимкнути аварійку, так і їхала довгий час))))

• Подобається Подобається x 1
  7. Boris_Kiev

Таке може бути на кожній машині. Причина - поганий контакт мінусової клеми із масою. Де завгодно - колонка керма, торпедо, монтажний блочок, ліхтарі. Вмикаєш одне, воно впливає на сусіднє.

8. Полковник

Полковник миється в бані

На кожней, произведённой в незалежной Украине.

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Проблеми не в ВАЗах, проблема в бестолковках... У нормальних людей цей орган головою називається...
    Я, в себе в трійці, навіть клацання "бочки" чую... А коли штатне реле стояло (поки не гавкнуло) - то клацало, як об рельсу головою... Треба тим їздюкам правила вивчити... Там написано, за скільки метрів від перехрестя вмикається сигнал повороту...
    А на рахунок "циклопів", був в мене випадок...
    Їхав вночі зі Стрия в К-Подільський... В ті часи по ночам ГАЇшники перекривали траси шлагбаумами і на кожному пості перевіряли документи і т.д... Під"їхав, черга... Підійшла моя, під"їхав під шлагбаум, "ваші документи", "вийдіть з машини"...
    Виходжу. ГАЇшник: - А чого у Вас права фара не світить? Дивлюсь точно... О, кажу не замітив. Зараз поміняю. Він мені показує рукою: - Ось там Кіоск нічний, там є в продажі лампи, а ось освітлений майданчик, поміняєте поїдете...
    Поки те, да се, під"їжджає ще один клоун... А в нього не горіла ЛІВА фара... Відслюнявив бідолаха ГАЇшнику, купив лампочку, поміняв, і поїхав...
    Скільки раз серце ставало від таких...
    А ще деякі "козли" в передні фари всовують червоні діоди, для понтів, як габарити... Стріляв би...

• Подобається Подобається x 5
  10. Boris_Kiev

Автор же ясно написав, що найчастіше це буває на ВАЗі (made in sovok).

А за великим рахунком така поломка - корисна: коли треба повернути лыворуч (генеральний курс), але доводиться виписувати "змійку", щоби протиритися через забите перехрестя - замахаєшся переклацувати.

11. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Як я Вас розумію :) Найбільш часто в мене подібні емоції, коли виїжджаю з Мечнікова на Личаківську, повертаючи ліворуч. Мало того що ті хто зліва їдуть навіть не подумають затриматися на 5 секунд шоб ти виїхав, так ще й отакі олені їздять, які поворот не вмикають, а ти стоїш чекаєш коли вони проїдуть :) Повбивав би :)

12. Iriska

Iriska Well-Known Member

Такс... ніякої контактної групи там не треба розбирати... 5 болтіків з хомута, заглушка з замка запалення і акуратно правильно взяти і потянути - ричаг витягнутий, тоді, якщо ми попередньо купили новий, то так само і вставляєм..., а як ні, то премся на автобазар, матюкаємся на себе за безмозглість і починаємо заново, бо навряд Вас поперло йти пішки... і от він поміняний.
    Не відключають поворити багато водіїв. Найбільше - маршрутки, а крім того, вони включать лівий поворот, щойно відкривши двері для посадки-висадки...

Головна причина постійно включених поворотів - необхідність заміни прокладки між рулем і сидінням...

Хм... нагадує мою шефову... може то вона й була...

13. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

+1
    Поворотники и габариты нужны для тех, кого не видишь (с)
    Які саме зміни ви бачите? Я приємні зміни тільки у Біларусі та у Севастополі бачив, де водії дотримуються пдр. У Києві все як у Москві... :sad:
    Червоні, не сині? о_О

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Червоні... ((...) самоцензура)

15. Gron

Gron тафгай

В Одесі є, в Київі теж трапляється.
    Хоча мій кореш кіянин, каже, що навіть не дивлячись на номери, впізнає одеситів по манері руху:)
    Маленький штрих, у нас навіть вдень, їздять, десь 40 відсотків, з включеним світлом.

16. Boris_Kiev

В Києві більшість водіїв чемно пропускає пішоходів. І ще - дозволяють виїхати з тротуару.
    2/3 дякують аварійкою, коли на шосе дозволяєш їм себе обігнати.

17. Gron

Gron тафгай

Це так.
    Жаль, що це, майже єдиний вічливий жест нашіх водіїв, краще б просто незаймали лівий ряд(на маленький швидкісті), чи правий, де є виїзд на трасу.
    Хоча, миколаївськи водії, поперек стануть на 50 км/ч і все....

18. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

І особливо на відрі з гайками "маде ін тольяті"

19. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Я їзджу з включеними фарами постійно. І друзів своїх привчив до того. Не включаю хіба в ясний сонячний день.
    До речі, в Канаді авто здається вже з 1996 року випускаються з окремими лампами в фарах які запалюються при тому як заводиш авто і горять постійно.
    А включати фари не лише вночі потрібно не для того щоб побачив хтось через лобове скло, а й для того щоб було видно в підсмерках, туманець, дощ через запітнілі бокові скла, а ще більше щоб бачили в дзеркала, оскільки не всі авто мають підігрів дзеркал і легкий конденсат на дзеркалі не дає можливості побачити когось при перелаштовуваннях
    еге ж. А ще часом двоє плетуться, один в правому, другий в лівому. Позавчора за такими плівся, Опель і Ланос і я за ними 43 км/год. Моргати і сигналити взагалі не полюбляю, хіба вже дуже хтось тупить то можу бібікнути. Але ніколи не бібікну якщо попереду учбовий чи дівчина за кермом. Все пригадую як сам колись вчився і поки не відчуваєш машини бібікають горе-їздуни, тоді якраз навпаки ще більше заціпеніння :)

20. Volodarka

Volodarka Well-Known Member

Удивительно и вдвойне приятно, что такую тему подняла девушка! Это я к тому, что мужчины иногда - необоснованно! - любят шутить, мол, "женщина за рулём, что мартышка с гранатой". А Iriska ещё к тому же разбирается в болтах, хомутах, заглушках и пр. рычагах! Обалдеть! Потому Iriskе - респект!

А по сути темы считаю, что как человек ведёт себя в жизни, так он ведёт себя и на дороге. Если вас родители приучили говорить "спасибо", "пожалуйста", "извините", помогать другим, особенно когда просят, то вы ведёте себя везде и всегда так, как воспитаны с детства. В том числе и на дороге за рулём своей машины. При этом хочется расчитывать "на взаимность" других участников движения. Но люди разные бывают: и воспитанные, и не очень, и откровенные хамы. Не хвалюсь, но сама всегда пользуюсь поворотниками при перестроении; пропускаю, когда просят; благодарю, когда пропускают меня (аварийкой). И знаете, что я заметила? Часто в дороге обмениваешься с людьми положительными флюидами, когда кого-то пропустишь или пропустят тебя, в знак благодарности моргнёшь аварийкой, и почувствуешь, как настроение улучшается. Всё-таки как мало человеку надо в городской пробке :)

а де твій аватар? :)