Нарешті розробники shukalka.com.ua запустили своє дітище. Серед інших пшуковиків вона привернула мою увагу лиши через наступний текст з цього сайту: «Шукалка - українська пошукова система, також Шукалка це унікальний у своєму роді проект, так як вона є першою в світі соціально орієнтованої пошуковою системою, яка буде передавати 30% свого прибутку у дитячі будинки України. Шукалка працює заради України та українського народу. Наша ідея - це створення безпрецедентної пошукової системи, в якій користувачі самі будуть зацікавлені, тому що вона в свою чергу працює на них і на майбутнє нашої країни» Викладую що зміг про неї дізнатися Має принаймні 2 домени: shukalka.com.ua – власник якась веб студія Делька ікс delta-x.ua та shukalka.com – власник Павло Куда Очевидно Паша працює в Дельті Сама система працює на API Яндексу. Хто бажає може перевірити один і той самий запит в яндексі і в шукалці. Будуть одинакові результати. Однак дизайн видачі результатів більше нагадує гуглівський ніж янкесівський. Але на самій шукальці пише (чомусь текст на картинці): «Пошук реалізовано за допомогою технологій Шукалки, Яндекс та інш.» Підозрюю що технології Шукалки «та інш» тут ні при чому. Скоріше за все пошукові скрипти застосовуються з серверів яндекса, а сам інтерфейс або принаймні CSS стилі лежать на серверах HostingUkraine. Отже: Чи чекає шукалку доля мета.уа? Думаю що так. Чи вносить вона щось нове для уанету? Вважаю що ні. Адже видає результати пошуку такі ж, як і яндекс. А як відомо, гугл набагато краще шукає по україномовних пошукових фразах. Чи є шукалка проектом яндекса? Скоріш за все так. Думаю вони скористалися популярною на сьогодні маркетинговою технологією захоплення часток на ринку, як наприклад зробив білайн купивши київстар, але не реорганізувавши компанію під білайн. І про наболіле: чи дійсно будуть віддавати гроші дітям? ІМХО ні. А яка ваша думка відносно цих питань.
ставлення. Якщо це проект яндекса то навіщо мені ним користуватися. Буду користуватися самим яндексом, тим більше видача шукалки не дуже зручна, особливо в пошуку картинок. А так хочеться щоб і Україна спромоглася на щось своє і щоб воно працювало. Просто якби шукалка була проектом яндекса і дійсно передавала кошти дітям, я б ще нею користувався чисто для благодійності, але просто не маю впевненості що вони дійсно такі благодійники
А не простіше просто одразу перевести гроші навпростець у Благодійни фонди? ---------- Додано в 01:46 ---------- Попередній допис був написаний в 01:42 ---------- Взагалі різни результати Вона і Яндекс дають на цей запит. Не на 100% співпадає...
простіше, якщо я б був Білом Гейтсом, і мав купу бабла. А так я готовий благодіяти лише отримуючи хоч мінімальні послуги. Так звана благодійність середнього класу. Не зовсім співпадає бо яша у видачі на перші місця ставить проплачені сайті для заробітку, шукалка ж користується для заробітку яндекс директом, шо виглядає смішно. Останнє все таки навіює сумніви на те, що яша брав участь у створенні шукалки.
Тобто реально благодіяти Ви не готові? А лише користуватись пошуковою системною, яка ніби частину доходів віддає дітям - це ж смішно, пане!
так, я помилився. Бачу доля уанету загалом і сигменту національних пошуковиків нікого не цікавить. взагалі це не тема топіку, а цікавить мене благодійництво шукалки лише як маркетинговий хід і як на це реагують люди. Створював же ж тему щоб про шукалку поговорити, а не про те, який я неблагодійний і як невдало створюю теми.
Гм. Не те, що б не цікавила - але і Ви, автор, її не обговорюєте, лише припускаєте у кожному дописі вищенаведене.
безтолковий збірник різних нічим не пов"язаних сервісів Яndex, ria.ua, tochka.net, sinoptik та ще непонятно чого! Короче що знайшли у вільному доступі то і криво зліпили до купи. Нічо свого, любий студент на колінці за 15хв аналогічне збере докупи! і буде ще одна "мичалка", "качалка", "бичалка"... а толку з того? Хто тим буде користуватись? Зробіть щось своє, унікальне!
Значить тут тема закрита Поспілкуюся на цю тему на спеціалізованму форумі. Тільки жаль що він російськомовний.
зате москалі яндекс створили, а шукалка просто запозичила. Але я мав на увазі російськомовний український форум.
А чи потрібна в кожній країні національна пошукова система? Я сумніваюся. Гугля прекрасно шукає українською мовою. Краще за гуглю все одно не зробите. www.google.com.ua - чим не український пошуковик?
так, гугля шукає класно укр. сайти, але є напрямки де птрібно про себе заявляти, наприклад у тій же пошуковій сфері, але не сайтами типу шукалки і мета.уа так само навіщо вітчизняний автопором якщо є мерседес і бмв, навіщо українське м’ясо, якщо є аргентинське але це моє суб'єктивне ІМХО А гугл не те що не досконалий, йому до досконалості ще далеко, особливо через зроблену через одне місце систему регіональних налаштувань пошуку, через яку навіть правильно налаштувавши регіон можна не знайти сайту того регіону в якому шукаєш, навіть якщо знаєш що він там точно є. В національному пошуковику це можна було б виправити, а гугл як пошуковий гігант ніколи не буде дослухатися до маленького (на його погляд) українського сегменту
укр м"ясо - краще ніж аргентинське, а укр автопром - дешевше ніж німецький укр пошуковик буде кращий за гугл?
слідуючи ланцюгу ваших висновків укр пошуковик був би кращим і дешевшим за гугл ))), чого мені дуже б хотілося, але тверезо дивлячись на можливості та бажання українських програмістів навряд чи ((( і шукалка цьому приклад