шо таке "поважні причини звільнення з роботи"?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем npocmo, 6 сер 2016.

1. npocmo

npocmo дачник

наприклад, людина щодня їздила на роботу в інший населений пункт...
    далі звільнення по ст.38 "за власним бажанням"...
    а при реєстрації у центрі зайнятості є правило - при звільненні за власним бажанням "без поважних причин" виплати по безробіттю розпочинаються через 3 місяці після реєстрації...
    виникає питання - які причини вважати поважними?

2. prius

prius Well-Known Member

Скорочення штату,закритя підприємства,здоров'я не дозволяє працювати на важких роботах

3. npocmo

npocmo дачник

якщо заробітчанин звільниться... десь далеко... по ст. 38 "за власним бажанням", прийде вдома у центр зайнятості...
    його спитають: ви з поважних причин звільнилися з останнього місця роботи?

4. manur

manur Well-Known Member

А треба зільнятися з формулюванням "за згодою двох сторін". Зазвичай, працедавець погоджується з таким формулюванням, бо йому, в принципі, фіолетово, чи за власним бажанням чи за згодою двох сторін.

А для людини, яка звільняється, так набагато краще, бо виплата по безробіттю починається зразу після надання статусу безробітного.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Все залежить від того, що ви написали в заяві.

Вам слід було написати:

"прошу звільнити мене за згодою сторін". Це дало б вам чимало переваг.

6. npocmo

npocmo дачник

і все-таки, як визначається - поважна причина чи ні?
    ну от я колись, кілька років тому, їздив на роботу велосипедом зі свого райцентру у село за 10 км, працював токарем,
    звільнився сам, бо насувалася зима, автобус туди не ходить, а переселятися не хотілося...
    це поважна причина звільнення?

7. npocmo

npocmo дачник

я розумію, що за згодою сторін вигідніше, але керівник міг не захотіти відпускати спеціаліста ) хоч і не місцевого...
    а я не бачив можливості потрапляти на роботу :dntknw:

• Інформативно Інформативно x 1
  8. Evg

Evg Санкт-Петербург

Конечно уважительная... так думаю.

9. Evg

Evg Санкт-Петербург

Надо договариваться... объяснить ситуацию.

10. manur

manur Well-Known Member

Обов"язково. Але, безрезультатно, якщо начальник ідіот чи самодур....

11. Evg

Evg Санкт-Петербург

Ну это не так часто бывает... шоб уж совсем "сволочь" :) ( обычно в таких случаях стараются избавиться от работника... а не удерживать) :).
    Ну если так... тогда можно жалобу куда-нибудь накатать... в инспекцию какую , ну или хто там трудовыми спорами занимается. :scratch_one-s_head:

а де твій аватар? :)