Шо си за мода дівкам спідницю задирати на обливний понеділок?

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Полковник, 7 кві 2010.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Посмотрел фоторепортаж о старинной сельской традиции обливаться водой в Великодень во Львове.
    Чуваки не совсем понимают, что в городе это не совсем уместно.
    Хотя.
    Могу ошибаться.

http://dyachyshyn.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

• Подобається Подобається x 8
  2. Locke

Locke невиправний реаліст

Старовинна традиція (не тільки сільська, але і міська теж) обливати водою в понеділок після Великодня ніколи не передбачала обливати людей з ніг до голови, тим більше брудною водою із калюжі. В наші дні в селах на Тернопільщині я спостерігав це дійство. Хлопці зранку приходять до дівчат з горнятком чистої криничної води і тричі лиють їм воду на руки промовляючи "Христос Воскрес", на що дівчата відповідають "Воістину Воскрес" і вмивали цією водою лице. Як максимум, для жарту, третій раз можуть влити трошки води за комір. Отака то традиція.
    А це, що ви бачили на фотографіях, це хуліганські дії рагулів-імбіцилів (бо інакше їх назвати просто язик не повертається), які не мають жодного відношення до народних традицій і звичаїв.

• Подобається Подобається x 35
  3. coolzak

coolzak Well-Known Member

Як казав мій дідо німця з гумою на них нема

• Подобається Подобається x 2
  4. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Шо си за мода дівкам спідницю задирати на обливний понеділок ?

о_О

http://www.fishki.net/comment.php?id=67616
    http://forum.pravda.com.ua/read.php?2,207996891,page=5

Вже си весь пост-советскій простір гудить ...
    Докотилисі ...

І шо за дикий регулізм ноги розкидати ?

Си в найбандитському районі України - Сихові такого си не було (((
    Не було кому вперіщити штахетиною поміж ребер (((

Останнє редагування модератором: 8 кві 2010
  5. Provincial

Provincial Well-Known Member

цікаво,що ту "традицію" молоді дебіли реалізовували судячи по фото та відгуках очевидців-виключно на беззахисних дівчатах..нікого схожого на облитого молодого дужого хлопака,годного злапати жартівників за комір і в свою чергу..пожартувати- я не спостерігаю

6. sani

sani Well-Known Member

То дибіли,
    :cesored:

Останнє редагування модератором: 8 кві 2010
  7. Locke

Locke невиправний реаліст

Це навіть помітно по виразах їхніх морд (назвати це обличчям було б якось некошерно)
    Я думаю, що коли б потерпілі від дибілів подали заяви до міліції і до них додали як докази ще й ці фотки з інтернету, то їм можна пришити і хуліганство, і образу честі і гідності, і завдання матеріальної шкоди, і ще багато чого. При хорошому адвокаті зі сторони потерпілих і розголосі в пресі дибіли навряд чи змогли би відкупитися. Може тоді б цих биків взяли за роги і поставили до стійла.
    Пора нарешті вказати різним покидькам суспільства де їхнє справжнє місце.

До речі той фотограф Yurko Dyachyshyn, який спокійно фотографував це безчинство мабуть одного поля ягода з ними. Хіба справжній чоловік зміг би не захистити дівчину в такій ситуації, а спокійно фотографувати? Ганьба таким фотографам.

• Подобається Подобається x 17
  8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ага, тим більше це не хлопчисько, а досить старший хлопець. І по фотках видно, що це не були випадкові напади банд, а одні і ті самі лиця в різних місцях. Тобто бачив, що вони роблять і нічого не зробив??!! о_О Це мене шокує. А скільки ще залишилось поза кадром.. Цікаво, чи він би просто стояв осторонь і фотографував, якби так обливали його дівчину? До ниточки, в далеко не найтеплішу пору, заливаючи телефон, документи..
    Поважала цього фотографа, бо дійсно знає свою справу, але як людина.. Ех, не нам його судити.
    П.С. А таку фотку, як ту, де дівчині задерли спідницю, просто негарно виставляти в неті. Для чого? Хизуватись тим, що такий кадр впіймав? Тьфу. Сором, що такому не запобіг.

• Подобається Подобається x 15
  9. Peri

Peri Well-Known Member

Цікаво,чому власне того року такий жах творився?В минулі теж обливалися,але ж не так!Чому?

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Зате фотографії будуть "гуляти" по постсавєцкому прастранству як "візітная картачька бендеравскава Львова" рік, щонайменше!

Бойовий резерв Тягнибока на знімках, нє? А міліція де!? Як жарт, то жарт. Але якщо така дійсно наруга над людьми - то забрати до буцегарні та впарити мандат, та нєх в кайданках вулицю мете тиждень!

Дівчині при людях задерти спідницю на вулиці!? Роздер би його, падлу, на місці, най би їх 20 було, най би й закопали мене до смерти!

• Подобається Подобається x 6
  11. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Ого...о_О ото обливаний понеділок видався у Львові. :sad: То вже не "обливаний" понеділок, а справжнє дикунство. Але то "кавалок" такої сучасної псевдотрадиції у Львові показали на фото. Круті львівські фраєри сідають на свої джипи і беруть декілька відер в автосалон, а потім (бажано, щоб капот машини відкривався) мандрують центром Львова і не тільки (але в центрі найчастіше) і під'їжджають до якоїсь кобіти, та й так "опа" - відерце води з вікна машини на дівчину як виляють. :crazy: То мені так розповідали про таку нову "моду" обливання, а минулого року самій "пощастило" бути облятою з машини...Довелось відмінити зустріч і йти переодягатись додому.

---------- Додано в 23:49 ---------- Попередній допис був написаний в 23:47 ----------

Не тільки цього, цей рік вже третій - з такою новою "модою" обливання...

• Подобається Подобається x 3
  12. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Аж соромно за цих придурків, що таке неподобство відбувалося у моєму коханому, інтелігентному Львові.:blush:
    Цікаво, а де ж менти були?Невже не бачили, що витворяють ці ідіоти?

13. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Ну не ві Львові, а судюча по фото тіко в центрі ... район Замарстинівської - проспект Свободи - пл. Ринок.

Бо на Сихові тіки дітиска один за одним бігали.

То ж тре було таку ватагу організувати і ше хтось мав підказати дівкам спідниці задирати.

Хвантастика...

• Подобається Подобається x 1
  14. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Стало гидко. Знову ж таки, це все з одного чортового кореня. Це таке насильницьке, брутальне запровадження "народних традицій" в маси. Зовсім не народних. Навіть якщо в селі щось-десь такого й було між підлітками, то в місті, коли зграя підлітків налітає на чоловіка чи жінку, б"ючи та ганьблячи його - то що далі? Банди підлітків з ножами?

Дуже, дуже погано буде, якщо воно залишиться в такій формі. В багатьох країнах є "водяні фестивалі", але не в тому кліматі, і не в такому вигляді... А тут просто наруга...

Як та зганьблена дівчина мокрою до нитки, тремтячи від холоду, діставатиметься додому!? Ми ж всі батьки та матері, майбутні або дійсні... У мене немає дочки, але якби хтось з моїх фацетів таке зробив - я бим руки йому поодбивав!

• Подобається Подобається x 4
  15. Peri

Peri Well-Known Member

і ще хтось *дуже вчасно* те все знимкував....і виклав у нет...
    в жодному разі не підтримую такої гидоти,карала б немилосердно.Але комусь це потрібно *роздути*...

• Подобається Подобається x 8
  16. pukhnastyk

Я собі згадую, як ми, будучи 10-13 річними дітьми, обливались раніше у Львові. То це все ж весело згадати, бо то був "обливаний" понеділок насправді - як весела розвага, а не таке дикунство, як Ви бачите на фото.
    Обливались в нашому дворику і хлопці, і дівчата, до того ж були свої правила. Обливались завжди тільки чистою водою, в гарну погоду, тобто, якщо була погана погода, то "обливаний" понеділок "відмінявся". :) До того ж обливались однаково - як і хлопці дівчат, так і навпаки - не було так, що тільки кобіти ходили мокрі. :tongue: Але й "до ниточки" так не обливались, хіба було дуже спекотно, тоді так, але ті "мокрі до ниточки" дітиська йшли відразу ж додому і переодягалась, після чого вже їх не обливали. Незнайомих перехожих не обливали зовсім. Навіть більше, дівчат нашого дворику могли обливати тільки хлопці нашого же ж дворику - якщо обливали хлопаки із сусідніх двориків, то наші пацики потім йшли на них "війною" і тоді вже між собою справді обливались відрами. :)))
    В принципі можна було дівчині "домовитись" з хлопцем, щоб він її не сильно обливав, а так тільки "чисто символічно". А тих, хто недавно перехворів, або мав схильність до частих простуд, то ніхто взагалі не обливав - якщо хтось би обляв, то міг би ще й дістати від всіх. Були свої правила і це був справді веселий понеділок для дітей. Та й обливались ми не більше години, зазвичай в обід (коли найспекотніше), а потім йшли додому, трошки сохнули і ввечері виходили поговорити хто кого обляв. :haha: Тому це була весела галицька традиція. :)
    А те, що бачимо на фото, то це вже, повторююсь, дикунство.

• Подобається Подобається x 14
  17. Saszko

Saszko Well-Known Member

Мудіки малі. Бадилля...

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Дякую, пухнастик, дуже гарний допис. ТО була делікатність у дітей... Де вона поділася!?

---------- Додано в 00:24 ---------- Попередній допис був написаний в 00:20 ----------

Не знаю, чи міськрада заходить на форум, чи тільки до ресторанів, щоб поснідати. пообідати та повечеряти, але то би було їм корисно... Такі фотки побачити...

19. pukhnastyk

Отакі мені запитання прийшли до голови, як я ще раз переглянула ті всі фотографії з цьогорічного обливаного понеділка.
    1. Звідки взялася така "організована" велика кількість молодиків?
    (про те що "організована" - дуже добре видно у першому лінку, наданому Deus Igrok'om)
    2. Чому ці молодики так радо позували на камеру, адже це все ж хуліханство і не такі вони маленькі, щоб цього не розуміти)?
    3. Чому стільки фотографів (я на фотографіях нарахувала принаймні трьох) із задоволенням це все знимкують?
    (по секрету скажу - "безкоштовного" фотографа знайти нереально взагалі)
    ...
    Тільки! Увага! Я абсолютно не підтримую дії тих підлітків!!! Це дурне дикунство, яке не має відношення до українських традицій!
    Але...досить "цікаво" вийшло - обливали прямо таки навпроти входу у міську раду...

Може хтось погоджуватись, а хтось і ні, але мені здається, що це виглядає як "замовлена провокація" - такого ж гатунку, як і історія із Фаріон в садочку. Історія, спрямована показати яке Львів рагульське і, вибачте за слово, бидляцьке місто. А кажуть, "таке українське і культурне"...А тепер що всі мають нагоду сказати?...
    І як казала мені одна мудра людина, такі провокації можуть бути корисні тим, хто б хотів прийти та й "повчити" львів'ян якими треба бути...І з тією думкою погоджуюсь...

p.s. невихованих всюди вистачає. Не повірите, мабуть, але переді мною раз в обідню пору, поки я чекала на транспортній зупинці, в одній із столиць Європи вирішив справити нужду "по маленькому" один чувак, що він і зробив - помочився прямо на стовп транспортної зупинки. Але, звичайно, то не був центр міста і чувак був трохи п'яненький. Правда, в мене не виникло бажання його фотографувати...

• Подобається Подобається x 9
  20. Чупага

Чупага Well-Known Member

Останній раз давно під Жилиною в цієї забаві був замішаний, з шприців обливалися. Деякі мітили хлопцям між ніг намочити, що б було кумедне.Cховашь си шприца у кишені, кулега підійде привітатися , його замочишь, теж нерозумно.Cтарих часів не пам'ятаю і стари цьому не навчили.:sorry:

а де твій аватар? :)