Шлюб з іноземцем. Гіркий досвід.

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем habibi, 20 сер 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. habibi

habibi Member

Доброґо дня Нірванко. Дуже вам вдячна за допомоґу, тепер можу спокійно написати все те шчо хочеться і від чоґо так наболіло в душі. Не змоґла вчора ввечері вам написати ПП, бо чоловік був вдома. Він нетерпить коли я займаюсь своїми справами і неприділяю йому уваґи.
    Можливо не слід мені писати те, шчо я зараз напишу але хочеться вилити душу. Знаю шчо не всі чоловіки однакові, але хочу трошки застереґти тиг дівчат, які наважились взяти шлюб з іноземцем (в мому випадку полякем) і хочуть переїхати закордон. Подумайте двічі перед тим як вийти заміж, а ліпше й тричі, зважте всі за і проти, чи достатньо ви знаете своґо майбутньоґо чоловіка (мені здавалося шчо знаю, як тепер бачу на той час я йоґо зовсім не знала). Чи він, так як ви, ґотовий був би кинути все шчо мав : сімью, друзів, роботу, навчання, свої інтереси, захоплення, і рідне місто (Лвову нема рівних!) і переїхав би жити в чужу країну. Ліпше поживіть хочаб з рочок разом (якшчо така можливість е ), а потім вирішуйте чи він вам підходить. Ми жінки, завжди коли закохані, е сліпі й наївні.
    Прошу наперед вибачення за нецензурні слова. Хочу поділитися своім ґірким досвідом шлюбу з полякем. Ось пару улублених висловів моґо чоловіка. Це все те, шчо я кожноґо дня вислуховую від ньоґо. Наприклад:
    - пшестань ґадать,
    - замкніше,
    - цо тут :cesored:
    Всі йоґо образи я почала вислуховувати вже на 2 тижні як приїхала до Берліна. Для ньоґо навіть не було важливо, шчо я чекаю від ньоґо дитину. Найґірший був остатній 8 місяц. Мій чоловік міґ собі позволити у брудному взутті пройтись по шчойно вимитій підлозі навіть мокрій, знаючи шчо мені тяжко виконувати хатню роботу. Курив при мені всю мою ваґітність (4 пачки в день) і надалі курить, хоча перед шлюбом обіцяв кинути. Вимаґав шчоб я робила для ноґо сніданок, обід і вечерю, а коли небуло чоґось устроював сварки і ґоворив : ´´цо ти за жона, яка недбае о менже´´. І це при тому, що я на 8 міс.!!! і взаґалі ледве ходила. А сам навіть ніколи не цікавився як я чуюсь і чи мене нічоґо не болить. Він тілки міґ нарікати на мене, шчо я нібито нічоґо нероблу, тільки вдома сиджу, а він ´´запердаляе´´ на роботі. Він навіть такі елементарні речі, як винести сміття та перевірити поштову скриньку не встані робити, я мусила, а також по продукти я ходила (в супермаркеті мову необовязково знати). Всі йоґо образи я терпіла заради майбутноі дитини, мала надію шчо він зміниться після народження сина, але не судилося.....
    Можливо дитя вмерло через те, шчо я була дузе знервована і цілими ночами тілки плакала і думала шчо я тут роблу? В остатні дні, перед тим як я перестала відчувати рухи дитини, ми так само дуже посварились (5 днів нерозмовляли, точніше він робив виґляд шчо мене нема у квартирі). Лікарі, навіть такі професійні як німці, не знайшли причину смерті...
    Найґірше в тій всій ситуаціі те, шчо я навіть не поїхала додому, коли це дійсно було необхідно і тепер мене шчодня мучають докори сумління. Я вже писала в попередному дописі, шчо після закінчення візи до тоґо моменту як мені дали документ на тимч. перебвання в ЕС пройшов місяц. І виходило так, шчо я ніяк не змоґлаб в той період поїхати до дому, бо назад ніяк би не змоґлаб повернутися. Та причина була дузе серйозна - мій батько помирав від раку!!! Перед тим, як я виїхала зі Лвова, він переніс операцю і почувався вже ліпше, але як потім стало відомо він мав вже запушчону хворобу і нічоґо немоґлоб допомоґти. Добре, шчо хочаб в ті дні з ним була моя родина (матір, сестра, брат). В день коли я отримала той документ 26.03.09 мій батко помер... На похороні мене теж не було, бо як запевняв мене чоловік повернутися назад до Берліна зі Лвова я не зможу бо в мене була віза прострочена і той документ буде не дійсний, якшчо я виїжджу за межі ЕС, також шчо мені ніякої візи не дадуть тільки через суд, і мені прийдеться народжувати самій у Львові. Залякав як треба аби я нікуди не поїхала!!! Залишилася я з ним заради майбутньоґо сина, шчоб він мав батька.
    Таке враження, що я зробила величезну дурницу, шчо повірила в серйзність почуттів моґо майбутного чоловіка, мені здаеться шчо він просто побавився мною і коли я йому набридну викене мене на вулицю. Хоча раніше запевняв мене, шчо кохае мене і не може жити без мене і т.д.....А тепер я для ньоґо просто прислуґа..... Хоча й надалі я йоґо кохаю...
    Звичайно не всі поляки такі як мій чоловік, украінські чоловіки теж не подарунок, просто хто буде читати цю статтю подумайте чи варто все кидати і їхати в нікуда.....

Останнє редагування модератором: 20 сер 2009
    • Подобається Подобається x 12
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Думати, звичайно, треба! І назву розділу, куди пишете - теж...

• Подобається Подобається x 3
  3. habibi

habibi Member

Вибачте, шчо трохи написала нецензури - просто емоціі.

4. levandivka

не в тому справа. В юридичному розділі емоціям нема місця.
    Виніс у окрему тему.

• Подобається Подобається x 1
  5. habibi

habibi Member

Дякую!
    Можливо ви знаете юридичну силу цьоґо документу
    "Antragsescheinigung gemäß § 5 Abs. 2 Satz 2 FreizügG/EU".

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Шановна, habibi! Якщо Ви й надалі його кохаєте /з Ваших слів/, то не такий він вже й деспот. Ви ж повинні розуміти, що сімейне життя - це не італійські серіали, де ніхто нічого не робить, лише кохають одне одного...
    Не забувайте про наших жінок, які вже по всьому світі хлопів заховстали і "товчуть" з них копійку...:)

7. Salata

Salata Well-Known Member

habibi, Вы, пожалуйста, не волнуйтесь так. Всему свое время. В любой ситуации есть плюсы.

Вы теперь абсолютно точно знаете, что можете рассчитывать только на себя.
    Покопайтесь в интернете, найдите побольше информации о том, что Вы можете и чего не можете в своем статусе. Наверняка есть украинские форумы уехавших в ЕС.
    Вам нужно занятие, обязательно. Жизнь - не дневник, время идет. И работа - лучший лекарь. Выучив язык, получите возможность стать самостоятельной.
    А муж. Думаю, он видит Вас беспомощной девочкой, которую он осчастливил и которая должна ему быть благодарна. Либо Вы остаетесь и принимаете его условия, молча вытирая за ним пятна и проветривая жилье от дыма. Есть шанс, что оценит. Либо уезжаете домой.

• Подобається Подобається x 9
  8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

На жаль, habibi не може працювати в Німеччині, не має права, бо вона не жінка німця.
    Золоті слова. В моєму випадку такої проблеми не було, бо хоч ми і були закохані з чоловіком, але дуже скептично оцінювати майбутнє наших стосунків. Спочатку зустрічались на відстані, як то кажуть, а потім він переїхав до Львова, щоб ми спробували чи все буде гаразд в побуті. Через 3 місяці розписались, щоб в мене не було проблем з візою. Штамп в паспорті нічого не змінив - як жили до того, так і після того. Рік жили у Львові, чоловік пожертвував роботою, більше й не було чим жертвувати дуже.. Потім мені довелось пожертвувати і почати нове життя в Польщі. Чоловік навпаки від Вашого чувся винним в тому, що забрав мене, і дуже допомагав зі всім і підтримував. Мене теж попереджали, що поляки чуються панами вдома і жінка для них як наймичка. На щастя, не всі такі, і я не відчуваю себе в рабстві, чоловік виконує половину домашніх обов'язків і ні до чого мене не змушує.

В половини моїх польських знайомих батьки розлучені. Переважно розлучаються по досить довгому періоді життя разом, коли вже втрачають всі надії на те, що щось зміниться, і не мають сил більше терпіти. Тож чи варто витрачати життя на терпіння? На ту людину, якій не залежить? Мабуть є страх, що більше нікого не знайдеться і що всі чоловіки такі самі. А от і ні. Якщо змиритись і опустити руки, то краще вже точно не буде..

• Подобається Подобається x 13
  9. nastinka

nastinka відсутня

я як почитала мене це просто вбило..жахливо...habibi я вас підтримую всіма руками і чим тільки можу..дуже..надзвичайно було страшно і тяжко це читати, звичайно це слова...і вам це нічим не допоможе, лае можна допомогти й іншими способами...ви тіко скажіть!:cry::cry::cry:

• Подобається Подобається x 6
  10. habibi

habibi Member

Дякую за вашу підтримку і розуміння!

11. fuxx

fuxx Member

Думаю справа не в тому що він іноземець. З українцем можне залізти в ще більше г-но. От тільки що на батьківщині простіше "розрулити" ситуацію.

• Подобається Подобається x 5
  12. habibi

habibi Member

Для ҐаЛоЧкA.
    Осуду боюсь - це правда! Можливо шче боюсь втратити надію на нормальне життя з чоловіком. Якшчо буду настроювати себе на те, шчо можу все кинути і повернутись до Львова, то так і буде.

• Подобається Подобається x 1
  13. habibi

habibi Member

Незнаю чи вдастця з моґо хочаб копійку вибити, але хотілосяб шчоб дав трошки ґрошенят на мовні курси. Тут обовязковим для іноземців е здавання тестів на знання мови (шуфа), Без тоґо документу не візьмуть на роботу, а так хочеться незалежити від чоловіка.

14. night

night Well-Known Member

Не варто боятись осуду. Це ваше життя і ваше право вирішувати як, де і з ким його прожити. Люди поговорять собі тай забудуть а вам мучитись.Говорю з власного досвіду. Я багато років прожила марно тільки тому що мене залякували, лишали спілкування з зовнішнім світом, говорили "а що подумають люди". А в результаті все одно прийшлось ставити такій тиранії крапку.І те що я думала було коханням виявилось лише звичкою. І зробила з цього висновок що якщо людина любить іншу людину то ніколи не зробить їй боляче.

А може варто спробувати повернутись і побачити що нічого страшного не станеться. Якщо вас люблять і вас потребують то за вами приїдуть і зроблять все щоб ви були поруч. Інколи треба давати людині поштовх щоб відкрились її справжні почуття.Ваш чоловік звик що ви поруч, щоб він не робив ви пробачите. А коли побачить яку хорошу людину він може втратити можуть вернутись почуття, ніжність, любов. А навіть якщо і ні то він вас не вартий.

• Подобається Подобається x 4
  15. habibi

habibi Member

Дякую вам за цей допис, він змусив мене задуматись ... Поштовх моему чоловікові дійсно потрібний... Я знаю, він здатний на шчирі почуття, тепло і доброту, але він любить ховатись за маскою жорсткоґо, твердоґо чоловіка з міцним характером. Можливо причина в тому, шчо він баґато часу приділяе роботі і додому приходить тільки переночувати; знае, шчо жінка вдома приґотуе їсти, поприбирае і т.д.
    Я б хотіла поїхати додому, побачитись з сімьеy, тим більше, шчо чоловік нераз вже ґоворив ´´вертайся назад на Україну, ти мені не потрібна, я візьму розлучення´´ але треба почекати півтора місіиці, шчоб мені дали Aufenthaltskarte з якою зможу перетинати кордон. Наразі шукаю в інтернеті якусь інформацію нарахунок моїх прав тут, бо перед тим, як дали тимч. побут я мала прострочену візу (1 міс.) і незнаю чи це якось вплине при перетині кордону.
    Можливо дійсно чоловік все переосмислить коли я на пару днів поїду до Лвова і почне мене хоч трошки цінувати...

Маю надію, шчо в мене все шче буде добре...

Дякую всім, хто писав дописи, мушу зробити висновки...

Останнє редагування модератором: 21 сер 2009
  16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Отакво,прочитав і сі замислив... Є люди....і є людиска...незалежно від національності. І ще нагадалося..."Кто ищет,тот всегда найдет"...своє... Моя сестра вийшла заміж за сірійця... При всій своїй...хм...невеликій толерантності до подібних шлюбів,мушу признати,що їй пощастило... Двоє діточок(хоче 4-х),Ахмед,чоловік її носить на руках,а вона займається тим,про що мріяла,тобто бімканням,мірянням вбйорів,біжутерії,що обтягує вуха,спогляданням телєвізіі і нірваною... Де б вона тут таке знайшла,не уявляю... Шо си хтіла,то си має... Але,то таке,раз на раз не приходицця...

• Подобається Подобається x 10
  17. levandivka

Хороший комплект бажань, щоб дав гроші на звільнення від нього...

Навіть на сценарій для "мила" не потягне.

18. habibi

habibi Member

• Подобається Подобається x 2
  19. levandivka

Само- за чужі гроші не буває.

Згадалася казка про Колобка...

20. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Чужі? А я думала сім'я - то не чужі люди, вважаються принаймні, в суспільстві...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)