Будьте пильними у будь яких відділеннях будь яких банків, коли здійснюєте валютно-обмінні операції. Нещодавно мали місце наступні події, в достовірності яких я не маю змісту сумніватися, бо відбулися вони з близькою мені людиною. Близько місяця назад у 24-те відділенні Електрон банку, яке знаходиться за адресою вул. Ст. Бандери, 71 обмінювалася не мала сума євро на гривні. Касир взяла стопку банкнот, які лежали на столі номіналом 100 гривень (це було помітно з місця клієнта) і поклала для перерахунку в машину для перерахунку купюр. Кількість покладених купюр була недостатньою, далі касир додала ще кілька купюр номіналом 100 гривень, та перерахувала купюри за допомогою лічильної машинки знову. Далі вона додала до цієї стопки ще кілька купюр меншого номіналу, щоб отримана сума мала б складати N гривень, що й відповідає X євро із обмінним курсом на той день. Далі касир передала гривні із пропозицією перерахувати. Слідкуючи за процесом підрахунку необхідної суми у гривнях, та бачивши результат автоматичного підрахунку купюр отримані гроші не були перераховані. Приблизно через 1 годину при використанні отриманих у касі грошей було помічено, шо всередині отриманої стопки серед 100-гривневих були шість купюр номіналом 50 гривень. А після того, як було перераховано отримані в банку гроші вручну, виявилося, що сума, отримана у вище вказаному відділенні банку, склала не N гривень, а N – 300 гривень. Звернутися до відділення в той же день не було можливим через закінчення робочого дня. Наступного дня дана ситуація була детально описана в тому ж відділенні банку його начальнику, проте це не дало ніякого результату, бо не було ні надлишків, ні недостачі. Начальник відділення відмовилася відшкодовувати 300 гривень, так як клієнт не перерахував гроші не відходячи від каси. Того ж дня була написана офіційна скарга з проханням розслідування цієї ситуації голові правління та головному бухгалтеру, і як мені відомо до сих пір не було отримано жодної відповіді на скаргу. Звичайно, в тій ситуації часткова провина лежить на клієнтові, який не перерахував гроші, адже він звик довіряти банкам, все ж таки не на базарі. Таким чином виникає питання, а чи не займаються шахрайством в комерційних банках на професійному рівні?
Відповідь: Шахрайство у львіських банках Класика жанру ... Ми коли виручку здаємо, спочатку в офісі через апарат власний "проженемо" , складем власну касовку і в банк.
Відповідь: Шахрайство у львіських банках не сказав би, що це банк хахрує, швидше за все - касир. А ввечері порахувалась - решту - в кульочок і додому. Згідно закону - нічого вам не світить, тому і немає відповіді на скарги нагору... берегтись треба завжди. навіть якщо позаду кричить 5-6 осіб, що спішать. потихеньку перерахувати грошенята і піти без проблем.
Відповідь: Шахрайство у львіських банках Всюди дурять куда не підеш,треба постійно бути пильним,як на війні.:ninja:
Відповідь: Шахрайство у львіських банках Я просто дивуюся довірі людей. Якщо сумма велика, то тим більше, як її не перерахувати? Тепер ніякі скарги не допоможуть та розслідування не буде. Написано ж на кожному віконцю "Перераховуйте гроші не відходячи..."
Відповідь: Шахрайство у львіських банках А ще здається має бути передбачене спеціальне приміщення, закрите від сторонніх очей, де під наглядом контролера можна перерахувати велику суму грошей.
Відповідь: Шахрайство у львіських банках я у банку не раз мав гострішу розмову із обслуговуючим персоналом стосовно того, що хтось у тебе стоїть за плечима. У нормальній країні перед віконечком банку, а НАВІТЬ НА ПОШТІ! проведена жовта лінія, за якою повинні знаходитися наступні клієнти у черзі, поки обслуговується перший клієнт. У нас же часто хтось лізе без черги, товчеться і т.д. Я кликав охорноця, просив забезпечити мені нормальні умови - ще відмови не отримував. Наступних у черзі людей відпроваджували на достатню відстань як воне не ображалися і не обурювалися. Хоча рідко обслуговувався у банках (лише за гострої необхідності), де надто багато людей. Фінанси не люблять гамору, шуму і суєти.
Відповідь: Шахрайство у львіських банках Не знаю в якій темі запитатися, довго шукала відповідну гілку, не знайшла тому запитаюся тут. Ми хочемо брати кредит в банку ПУМБ. Хтось вже стикався з тим банком? Які відгуки про нього?
Цілком погоджуюсь з demetris, кожен банк намагається забезпечити гарну репутацію у клієнтів, задля цьго вводять певні корпоративні стандарти, в тому числі і спілкування з клієнтами, постійно наголошують, що з клієнтами треба бути ввічливими, по максимуму задовольняти вимоги,.... та є люди, яких хоч вчи, хоч не вчи - нема толку, якщо воно...,то таким і залшисться, а жадібність - то взагалі не виліковується.