Що змушує людину говорити неправду?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Mavpysuk, 6 лис 2008.

1. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

От мені цікаво, яка думка форумчан на рахунок брехні...Інколи (признаюся чесно) сама можу щось підбрехати, але щось дуже не значне, що не приносить біди іншим людям, і навіть я б сказала не обманюю, а просто дечого не договорюю....Але все більше і більше мені зустрічаються люди, які нагло обманюють в очі і самі ж живуть в світі обману...Скажіть, будь-ласка, у таких людей - це спосіб самозахисту такий, чи настільки добре розвинута риса,від якої неможливо позбутися??????????

• Подобається Подобається x 10
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Класна тема, вищий клас!!! Дякую, Мавпусик.

• Подобається Подобається x 6
  3. harmony

harmony Well-Known Member

Нагло обманюють напевно лише люди із скритою формою якогось психічного захворювання, а всі решта брешуть, коли цього вимагає ситуація. Тільки дураки завжди кажуть правду, чи є в тому потреба, чи немає.

• Подобається Подобається x 1
  4. Mavpysuk

Я вважаю, що краще жити правдою...Це не означає всім і кожному ходити і її розповідати...у всьому є якісь рамки...але це краще, ніж жити у світі брехні - спочатку ти обманюєш оточуючих, рідних, близьких, бо одна брехня завжди породжує нову...щоб сказати накінець правду, потрібно визнати попередні обмани...а таке можуть зробити не всі...і ти настільки у це затягуєшся, що вже навіть сам перед собою почираєш брехати...це страшно...

5. harmony

А я про що кажу...? Спитайте скільки євреїв врятувалось у Львові завдяки брехні перед німцями і люди при цьому ризикували життям. Може простіше було сказати правду і жити спокійно...?

• Подобається Подобається x 3
  6. Mavpysuk

Значить у цих людей були інші погляди....Це вибір кожного....

7. harmony

Не погляди інші, а прояв християнської Любові.

8. Mavpysuk

Але знову ж таки, така любов теж не всім притаманна....

• Подобається Подобається x 1
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Чому у вас все з ніг на голову?

• Подобається Подобається x 4
  10. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Чесно кажучи, коли хочу щось збрехати, активно включається совість, і я вибираю краще правду, ніж докори сумління. Винятки - коли не договорюю щось батькам, і то щоб менше переживали.
    Не люблю коли обманюють мене або не дотримуються слова.

І так само як і Мавпусика дуже дивують люди, які нагло брешуть в очі. При чому часто просто придумують якісь історії про себе і їх розповідають.
    Чи то їм свого життя бракує, що вони собі чуже придумують?

11. harmony

А ви що бачили, як я одіваюсь ?

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

"одІВАЄтесь"?
    Ні, вистачить вас почитати. Зустрітися з вами бажання не виникає. :))) :tongue:

13. Mavpysuk

Обманюють і не червоніють...От один мій сусід сказав мені, що їде на постійне проживання закордон...і листи мені звідти писав (електронні)...ну я звичайно потішилася за нього...бо це була його мрія....йду вчора по вулиці і він йде...звичайно він "поморозився" і пройшов мимо, ніби не помітив мене....Який смисл тої брехні, як живемо зовсім поряд...невже думав, що ніколи не побачимся...В принципі мені від цієї брехні ні тепло, ні холодно, але не розумію нащо брехати....Це вже напевно підсвідомо - не хочу, але всеодно обманюю...

• Подобається Подобається x 7
  14. Ganna

Ganna Member

Категорично не сприймаю брехню. З усього що я ненавиджу на цьому світі брехня займає мабуть чи не перше місце.
    Виключенням можуть бути такі надзвичайні випадки про які казав Harmony - наприклад коли брехня рятує життя.
    Із власних спостережень можу сказати що є дві основні категорії брехунів. Перша це слабкі люди - яким легше збрехати ніж винести тягар відповідальності, це своєрідна втеча від реальності. Вони брешуть коли в них щось не виходить, перекладаючи вину на що завгодно, тільки не визнаючи свою. Брешуть щоб підвищитися у очах оточуючих. Брешуть щоб відчути свою значущість, набути примарну вагу.
    Друга - просто люди без сорому і совісті, які брехнею прокладають собі шлях у житті до якихось своїх вигод. Їх не цікавить нічого окрім того, яку вигоду то їм принесе. Таким легше жити, навіть коли їх брехня відкривається то вони не надто тим переймаються, хоча слідкують за "правдоподібністю" щоб не спалитися.
    Кожен сам для себе визначає як жити. Іноді життєві обставини примушують переступати через чесність і мораль. Але на то мають бути дуже вагомі причини, в ім'я чогось найвищого. Але тут згадується класика від Данте "Добрими намірами вимощена дорога до пекла", пекла яке людина сама собі створює брехнею.

• Подобається Подобається x 8
  15. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це вас ваша релігія так вчить?..
    між іншим, щоб сказати правду -- мозок напружувати непотрібно, а щоб збрехати -- тре задіяти кілька його частин...
    пс. продовжувати думку, що це "напружування" ніби розвиває мозок -- не тре.. )))

• Подобається Подобається x 5
  16. Yasmin

Yasmin Member

або ні одної :)
    знаю таку людину, дуже багато розповідає історій, і кожен раз іншу версію :)
    бо через півгодини вже не пригадує, що до того розказував.
    діагноз??? хронічне...

17. duncan

то може це не брехня, а буйна фантазія?..

• Подобається Подобається x 2
  18. harmony

Тоді можна зробити висновок хто є хто.

19. duncan

можна зробити висновок за "напруженням мозку"?..
    а візуально це як визначити?

20. Mavpysuk

І я таких знаю....І інколи їм рекомендую записувати те, що брешуть...бо через день вже буде зовсім інша версія :)

А ще є у мене один знайомий, який завжди з гордісттю говорить : "Я просто вмію гарно брехати...." Я як таке чую, то це для мене звучить як діагноз, якогось захворювання...це ж ненормально!!!!!!!!!!!!!!!! Правда?

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)