Що важливіше - монастир чи хворі діти?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Nevermind, 19 жов 2010.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Історія, яка мене неприємно вразила до глибини душі...

У 2000-му році Свято-Тихвинський жіночий монастир УПЦ (МП) в Дніпропетровську та Спеціальна школа-інтернат для дітей з вадами у розумовому і фізичному розвитку домовилися про розподіл території та приміщень.
    Майже десять років релігійне та педагогічне установи мирно співіснували.

Як раптом у інтернаті дізналися, що керівництво монастиря намірився через суд позбавити дітей їдальні, спортзалу, майстерень, хозпомещенія та навчального корпусу.

Детальніше:
    Церква проти хворих дітей

• Подобається Подобається x 6
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Московському патріархату тре землі, хіба не ясно?

• Подобається Подобається x 7
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Справа не лише в тому,що це МП.

• Подобається Подобається x 2
  4. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Це верх цинізму...Куди ми котимось?хіба може Божа людина так говорити про дітей(я маю на увазі ігуменю)...Нема слів...

• Подобається Подобається x 7
  5. Nevermind

Nevermind Просто персона

Це просто жах. Це ж хворі дітки. Невже у черниць немає жалю до них? Діток і так Бог обділив. Навіщо у них ще відбирати їдальню і спортзал? Навіщо черницям спортзал?

І зауважте: 10 років ніхто ні на що не претендував. Претензії почалися тільки зараз, після того, як Дніпропетровськ та інші міста східної України відвідав патріарх Кирило.

• Подобається Подобається x 8
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Аякже.

Якщо запитаєш нарід, в яку церкву ходиш, чуєш відповідь: яка різниця? Бог один.
    Не вникають... Чого український народ ходить (не менше 30:wacko: у МП? Це ж чужа церква, чужої країни, яка виконує завдання ФСБ.
    А даний випадок - це пробний камінь: "як зреагують?" І таке ше буде ого, не раз.

• Подобається Подобається x 3
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ще раз кажу - справа не лише в МП.
    Я недавно розповідав про свою дивну брєдову мрію.
    Чому в тій ж Польщі нема проблем з такими закладами?

• Подобається Подобається x 1
  8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Для рівноваги...

Домініканська Римо-Католицька парафія в місті Фастів під Києвом. Отці-домініканці (громадяни Польщі та один громадянин України), живуть понад 10 років біля чудово відреставрованого польською фірмою костела початку століття, живуть в металевих вагончиках-бараках. Сестри-домініканки (громадянки Польщі) - живуть в скромній хаті, яку заповіла парафіянка, в 100 метрах від костела. Всі вони - похилого віку.
    Другий будинок - житло настоятеля - давно віддали під Дім-притулок для безпритульних дітей, яких в цьому пристоличному місті - повно. Доглядають дітей сестри-домініканки та волонтерки.

Температура в бараках, де живуть 14 років монахи, взимку - кілька градусів вище нуля, незважаючи на опалення. Тільки в цьому році вдалося утеплити металеві стіни тонким пінопластом і трохи підняти температуру. Розмір келій - кілька квадратних метрів кожна, поміщається тільки ліжко, стіл та полиця з книжками.
    Домініканці харчуються дуже скромно, макаронами та картоплею тощо, віддаючи продукти до дитячого притулку, в який приходять і українські, і циганські діти, діти з родин наркоманів та алкоголіків. Також домініканці та волонтери постійно возять обіди на величезний смітник, де живуть люди без певного місця проживання. Парафія дуже невелика. Існують в основному завдяки пожертвам громадян Польщі та місцевим римо-католикам.

Перший настоятель парафії - покійний отець Зигмунд Козар, громадянин Польщі, відновив костел з жахливої руїни (там був склад будматеріалів), і 13 років прожив в Україні. Тут він смертельно захворів на рак, його возили до Польщі на операцію. Помираючи, він заповів поховати себе біля костела в Фастові, в Україні. Тут і покоїться його тіло.

Останнє редагування: 20 жов 2010
    • Подобається Подобається x 11
  9. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

В нас немає визнаної православної церкви в Україні крім УПЦ (МП).

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чим вам не подобається УПЦ КП хоча б?

11. Saszko

Saszko Well-Known Member

Миху, а яка різниця по великому рахунку? Ви знаєте ставлення патріарха київського патріархату до відновлення УГКЦ в кінці 80-х, коли він іще був митрополитом? Я не знаю, але колись читав щось не на його користь. Та читав давно і невідомо шо, тому стверджувати не можу.

---------- Додано в 00:31 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

До чого Ваш пост? Відео якраз про монастир УПЦ (МП в дужках ставити не треба, якщо мова про МП. Є два різних поняття - УПЦ і УПЦ (Київський Патріархат)).

12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А до чого ви це написали? Для виправдання того блюзнірства над нещасними хворими дітьми? Чи церква не має існувати для допомоги нещасним?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якраз тре ставити і то два рази. Нема чого свої грішки ховати за одним православіє, хай народ знає звідки ноги ростуть.

• Подобається Подобається x 1
  14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Так і має бути. Церква - це ж не прибуткова організація, це джерело духовності.

А коли відбирається земля для особистої наживи у хворих дітей - це кричущий випадок.

Я не розумію цю ігуменю: це людина без серця. І просто прикривається церквою і нібито інтересами монастиря.

І тут навіть неважливо якого там патріархату.
    Як взагалі ми дожили до такого, люди!?!

• Подобається Подобається x 4
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дуже важливо і показово.
    А дожили ми до того, що схиляємо голови чужій церкві, яка працює на чужу державу.

16. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ого, ну і ігуменя. :sad: І владика таки й же. :sad: І вони ще себе християнами називають.:sad: Рейдери.

17. nastinka

nastinka відсутня

взагалі нашо нам діти? головне релігія і монастирі0, саме там жінки не виконують обов*язок продовдення роду, зато патріархат відсуджує собі землю і все інше.
    взагалі, що він робить вУкраїні? в почаєві мене заставили вдіти хустку і спідницю.
    а заповіді в церкві про кондоми і косметику мене вразили...то сарказм все.

• Подобається Подобається x 3
  18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ви знаєте... Те, що ви кажете... В цьому щось є. Я не знаю, гріх це чи ні - не розуміти, але я не розумію, НАВІЩО люди свідомо заперечують для себе можливість і щастя родини, материнства і батьківства. Багато з тих людей - чудові люди, які могли б мати зразкові родини... Але є й такі - бачимо це на прикладі тої ігумені - які порожні самі, ховаються за глухими стінами, і продовжують сіяти круг себе порожнечу.

• Подобається Подобається x 5
  19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я скажу - щоб служити Богу і людям. Ви, можливо, скажете, що це можна робити і без целібату. Але я думаю, що не можна, повною мірою...

Такий приклад - ксьондз УГКЦ, одружений, троє дівчат, двадцять років тому, коли прийшов на парафію, був худенький і ряса на ньому маяла. Тепер матеріалу потрібно в два рази більше, а декілька років тому, коли проходили коло будівництва його будинку, я зауважила, що фундамент якийсь порівняно невеликий. "Це літня кухня" - сміялась кума...

Дівчата одна за одною поступають. А там і видавати треба буде. Знову ж таки - отець сімейства мусить подбати і подумати, де взяти гроші на навчання, а далі і на посаг...

А римокатолицький ксьондз, як прийшов 17 років тому на плебаню коло костела з валізкою в старенькому Опелі так з нею і відійшов. Аби не брехала - поміняв того опеля на дещо новішу модель...

Я не хочу сказати, що родина священника заважає йому бути добрим пастирем, але прецінь часу на парафіян в нього залишається суттєво меньше, і міркування його більш спрямовані на добробут власної родини.

А черниці... Ви собі не уявляєте, скільки роботи вони виконують для терплячих, бо ви такими не є.

А мене ні.

Колись людина боялась за душу, боялась вчинити гріх, а тепер боїться тільки СНІДу і натягає кондом...

Оцим всім я дії монастиря ніяк не підтримую, вони мене вразили, але давайте не будемо тепер гуртом кидатись на церкву...

• Подобається Подобається x 4
  20. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Вона ніким в світі не визнана. Просто кажу, що крім УПЦ в нас немає іншої православної церкви.

а де твій аватар? :)