Що нового у Львові

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем nirvanka, 6 сер 2009.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Пропоную цю тему для того, щоб ділитись новинами про:
    - нові маршрути транспорту і оплата за них,
    - зміни чи тимчасові зміни маршрутів (наприклад під час ремонту доріг),
    - поява нових цікавинок (музеїв, вузів, культурних пам'ятників, фонтанів, та хоч би навіть нових атракціонів в парку Культури)
    тощо..

Можливо тема буде більш актуальна, якщо Львів таки прийматиме Євро-2012, тоді от точно буде багато змін. Але і зараз цікаво почути про новинки. Думаю, що особливо цікаво буде тим, хто не проживає постійно у Львові і не в курсі таких справ.

• Подобається Подобається x 3
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Т.е. Нирванка конкретно под себя веточку открыла.

3. Patrick

Patrick Well-Known Member

...і під мене також.
    як я приїзжаю , то перших 24 години в мене як сон.
    - дорогу перехожу запросто , ПРИВИК що машина ПОВИННА зупинитися ....Ага , не тут то було.:)))
    - питаюся шофера скільки маршрутка коштує - і люди починають на мене косо дивитися.
    - гривні розглядаю коли витягую - зразу видно що ними не користуюся кожний день.
    - НЕ ношу шпильчасті закручені спереду мешти і НЕ маю маленької чоловічої сумочки.
    - В "Світі кави" заказую "Контінентал" каву , то деякі дівчата знають цю назву і кажуть одна одні :"Дай цьому хлопцеві "американку"(назву кави мається на увазі)
    - НЕ ЗНАЮ НОВИХ НАЗВ ВУЛИЦь .Називаю все старими совєтскими назвами.Ну там крім Личаківської може і ще кілька.

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дорогу переходжу запросто..таки зупиняються...
    А,може виною тут мій

Аналогічно....
    не ношу...і не маю...
    Аналогічно..
    Таки не знаю...та і совєцькі не дуже знав...
    В Кривій Липі...приходю..і пані Соня мені приносить зроблену для мене каву...
    Спільного більше...
    А,щодо новинок...хіба ткнуть носом і скажуть
    - Во,дивися..новинка...
    Так що гілка і для мене...
    ЗІ.То просто...майже офтоп...:dntknw:

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А що я тут одна така.. приїжджа? :tongue: Ясно, що самій цікаво і корисно буде дізнаватись про новинки, тому і відкрила тему.
    До речі, а по чому зараз маршрутки та трамваї? :shy:

• Подобається Подобається x 1
  6. victorys

victorys позитивчик :)

весною були по 1.50 гр..
    а трамваї з тролейбусами по гривні (нормальний білет)

7. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

отого, здається, в нас ще довго не буде :)

пи.си. хоча...хіба ж то тяжко привезти десь з-за кордону для дорослих "дітей" гойдалку типу "американські гірки", шоб ся дорослі тішили?...:dntknw:

8. victorys

і я так думаю! Бо вже трохи надоїли ті наші "веселі (о)гірки" (мій тато їх так завжди називав:))) )
    А про "чортове колесо" взагалі мовчу...У квітні останній раз каталась на ньому, все так скрипіло, що не відпускіючи руля хотілось чим швидше зїхати вниз, щоб та ціла парасолька не відпала...Жах! Там іржі більше ніж атракціону :sad:

• Подобається Подобається x 2
  9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Вулицю Шпитальну закрили для проїзду транспорту

Від сьогодні, 19 серпня і до 24 жовтня вулицю Шпитальну закрили для проїзду транспорту. Зараз тут виконують роботи з заміни та встановлення інженерних мереж. Повідомили «Об’єктивно» у прес-службі Львівської міської ради.

Як повідомили в управлінні транспорту та зв’язку, громадський та приватний транспорт у напрямку вул. Городоцької зможе курсувати по вул. Куліша-Данилишина. «У напрямку до Городоцької водії зможуть їхати, як і раніше – з вул. Куліша на Данилишина. А у зворотному напрямку транспорт повертатиме на пр. Чорновола», - говорить начальник відділу транспорту управління транспорту та зв’язку Іван Радь.

Нагадаємо, на вул. Шпитальній тривають ремонті роботи, які виконує ВАТ «ЛСБМУ№1». Роботи планують закінчити до 26 жовтня 2009 року.

10. консультант

консультант Дуже важлива персона

:preved:Янукович приїде до Львова.:preved:
    Лідер Партії регіонів Віктор Янукович восени відвідає Львів. Про це повідомив його прес-секретар Денис Іванеску.
    За його словами, візит буде пов’язаний з президентськими виборами. “Однак точної дати приїзду Віктора Федоровича я наразі озвучити не можу”, – сказав Іванеску.
    Нагадаємо, востаннє Янукович перебував у Львові у вересні 2007 року у статусі прем’єр-міністра України.
    http://daily.lviv.ua/?newsid=21701

11. victorys

ще в цій гілці політики бракувало...:crazy:

• Подобається Подобається x 3
  12. консультант

консультант Дуже важлива персона

Чого політики? Це справжнє шоу! Згадайте Франківськ. Ми шо гірші?:)

13. victorys

а що у Франківську? Мене там не було, не ма що згадувати :pardon:
    (і новин не дивлюсь і взагалі телевізора останнім часом :) і начебто жити якось краще стало коли голова дурницями не забита ;) )

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

15. victorys

16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

старий анекдот - чому на місці події не було знайдено важкого тупого предмету (про який так натхненно повідав чорновіл)?
    бо охоронці відразу підхопили його під руки і потягнули до автомобіля...

• Подобається Подобається x 4
  17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Від завтра вартість проїзду у львівських маршрутках - 1,75 грн

Завтра, 22 серпня, вступає у дію рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про підняття тарифу на проїзд у маршрутних таксі, які працюють у режимі "експрес" у Львові - з 1,5 грн до 1,75 грн. Проїзд у автобусах, які курсують містом у звичайному режимі, становитиме 1 грн.

"Я розумію що це забагато - платити 3,5 грн, щоб поїхати на роботу і з роботи. Але ми не можемо не приймати такого рішення і зупинити рух маршруток", - заявив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка. За його словами, одна з основних причин подорожчання проїзду - зростання цін на паливо-мастильні матеріали, в першу чергу, бензин.

Окрім того, Олег Синютка наголосив, що у Львові потрібно запровадити оплату за проїзд залежно від відстані, яку проїжджає пасажир. Він наголосив, що у всіх містах світу перевагу надають великим автобусам. Саме тому у Львові буде апробовано великий сіті-автобус ЛАЗівського виробництва на одному із маршрутів міста, щоб визначити, чи ефективніші такі перевезення.
    http://news.lvivport.com/content/view/2822/27/

18. syavych

syavych копач

то які? о_О

на львівських вузеньких вуличках? :haha: Ну і затори будуть...

• Подобається Подобається x 2
  19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Думаю це просто маршрутки. Тобто всі маршрутки. А автобусами називають наприклад то зелено-біле, що курсує на 12 маршруті :)

20. Полковник

Полковник миється в бані

Хм.
    Счастливчики.
    Московское метро:
    Билет на 2 поездки — 44 руб., на 5 — 105 руб., на 10 — 200 руб., на 20 — 380 руб., на 60 поездок — 865 руб.

а де твій аватар? :)