що ліпше: позбутися симптомів чи лікувати болячку?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем duncan, 12 вер 2010.

?

що мало би лікувати?

1. болячки

85,7%
  2. симптоми

14,3%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

[STRIKE]не секрет[/STRIKE] ага, не секрет, тільки мало хто звертає увагу на те, що говориться в рекламі - "швидко позбуває симптомів захворювання", тобто фактично не лікує, а тільки маскує!

так от, у мене питання: може це і правильно, що тільки симптоми прибирає, а організм сам бореться і виробляє різні атитіла/антимкроби/антивіруси, чи все таки це якась гомеопатія:)rolleyes:) і організму від цього тільки гірше?

2. Forpost

Forpost Стоїк

куме Ви ще не маєте хронічних хворіб,а в таких віпадках добре що ще можна симтоматику придавити.а в цілому згідний

3. duncan

з чим, куме, згодні? :scratch_one-s_head:

4. шахрай

шахрай Well-Known Member

Шановний!
    Вся справа в тому, що сиптоми захворювання-це наслідки розвитку хвороби.
    А ось ящо прибрати причину, то і наслідки самі зникнуть( ну не самі, а організм їх прибере).
    Здоровий організм взагалі має сам боротися з своїми розладами, але враховуючи те, що люди самі знищують своє здоров"я шкідливими звичками, малорухомим і стресовим способом життя , нераціональним харчуванням, то який там імунітет буде добрий.

5. duncan

шановний!
    коли в моїй шаленій молодості мені підбивали око, чи ламали носа - то прикладання холодного до вавки тільки прибирало біль (симптом), але не лікувало синець чи зламану кістку :) :girl_angel:

6. шахрай

шахрай Well-Known Member

Я ж кажу- організм сам буде боротися з наслідками захворювання, в даному випадку- травмою. Тим більше травма- це взагалі окрема розмова.
    Не було б механічного пошкодження цілостності тканин, тобто причини, яка зумавила тимчасовий розлад здоров"я, тоді не було наслідків, наразі синців (гематом) або переломів.
    ( А вам, шановний, тре було попити кальцій 3 дня від перелому- зламана кістка зростається, такий найновітній метод лікування у лівійських лікарів:)))

7. duncan

[OFFTOP]дякую, Вам, шановний, за пораду щодо кальцію :rose:
    але на відміну від поширеної помилки, що для істок (рогів) потрібен кальцій, насправді - калій :)
    кальцій найбільш потрібен для якісних зубів :)

а на мені все зросталося, мов на собаці без калія і кальція (і ще один міф, бо насправдірани у собачих - гнійні, а собаки їх вилизують, тому і заростаюь швидко) :)[/OFFTOP]

8. шахрай

шахрай Well-Known Member

:))

9. Forpost

Forpost Стоїк

%-)
    Діючі речовини: 1 таблетка містить: кальцію карбонату - 1.25 г (що еквівалентно 500.0 мг кальцію) http://mozdocs.kiev.ua/likiview.php?id=8656

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Питання поставлене не корректно. Симптоми не лікують. Лікують хворобу. Відділяти симптоми від хвороби не можна.

11. Forpost

Forpost Стоїк

Степанычу у Вас звичайно вузький профіль,але мене завжди цікавило який відсоток,невірно встановлених діагнозів ,хоча б скажімо в гастроентерології,ось все збираюсь до лікаря ,але ж заріжуть і фамілію не спитають

12. Степаныч

Немає такої статистики і бути не може. Раджу звернутися до грамотного лікаря.

13. duncan

тоді питання: чому продавці ліків уточнюють, що їхні ліки усувають симптоми (а не лікують хворобу)?

14. Степаныч

Не знаю. Можу лише припустити: вони вважають, що так людям зрозуміліше. Або від непрофесіоналізма рекламщиків.

15. duncan

а я переконаний, що це юридичний бік справи - вони просто не хочуть отримати позов, щодо того, що їх ліки не лікують, а тільки створюють ефект
    тобто фактично це є обман

16. Степаныч

Дуже схоже, що так.

17. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Почему, почему. :) Ну нет препаратов, которые воздействуют на вирусы, и на борьбу с ними организма. Поэтому нет лекарств от гриппа и орви. А температура 40, как симптом, при хронических заболеваниях сердечно-сосудистой системы вряд ли нужна, нужно ее немного снизить парацетамолом, аспирином, или содержащими их же дорогими рекламируемыми таблетками.

18. duncan

але ж є ліки, які зміцнюють імунну систему, поліпшують самопочуття ецетера :scratch_one-s_head:

19. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Есть сомнения на счет, что существуют такі ліки.
    [/QUOTE]
    Так самочувствие и есть симптом.

20. шахрай

шахрай Well-Known Member

Та хворого лікують, а не хворобу

а де твій аватар? :)