питання для тих, хто прийшов звідти чи може в курсі. збираюся у військо. комісію у війсккоматі вже пройшов, чекаю на чергову хвилю мобілізації. так ось питання - що необхідно купити (форму, берці), аптечку , кровоспинні засоби, а що видадуть у війську? чого вам не вистачало ? бо не хочеться гроші витрачати на те, що видадуть. дуже дякую за відповіді.
Кум мій йшов минулої весни, то купували йому один комплект форми, і розгрузку, рашта все було...Ше коли сидів по засадах то хтів глишитель і тепловізор, але візор коштує як наше село, а за глушитель пробували користуватись автомобільними масляними фільтрами, забув запитати що з того вийшло.
Мій двоюрідний брат в минулому році був мобілізований. Зразу і подзвонив мені - і перше що попросив то це черевики. Я купив йому черевики ті що треба , куртку (бритійської армії , бо канадська має зовсім інший камо),військове fleeces, 2 комплекти термо білизни і набір шкарпеток які скоро сохнуть для туристів (шерсть з синтетикою) Кілька спортивних шапок і рукавиці Мechanix . Також ліхтарик і ніж. Розгрузки , кевларові шоломи і камізельки тут купити не можливо..як і глушителі з тепловізорами...хіба що мисливські.
По-перше, "куском м'яса" зараз вже не відправляють. Прийдеться пройти підготовку/допідготовку в пару місяців. А там і вималюються потреби згідно поставлених завдань. Однозначно бажано буде прибарахлитись на хороше взуття (2500-4000), глушак (1000-2000 грн), нічний приціл з "ластівчиним хвостом" (40000-80000 тут з допомогою волонтерів, але надії мало), хороший ліхтарик (300), тактичні окуляри (500-2500) . Все решта є на місці. Добре на початки мати спрей для очищення рук + вологі серветки. Можна прихопити жменю болтиків М4 (там зрозумієте навіщо ) Можна купити зручну розвантажку, під себе. Якщо що-будь, то не потрібно. Там є. Фруктів і воду з собою не наберете багато, тому нема змісту писати в потреби.