Що б ви хотіли змінити в українській школі?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Бійцівська Рибка, 11 лис 2008.

?

Які нові предмети ви б хотіли ввести в школі?

1. Іноземні мови

57,7%
  2. Етику

38,5%
  3. Релігієзнавство

23,1%
  4. Українознавство або краєзнавство

42,3%
  5. Інші

30,8%
  6. Ніякі

3,8%
  7. Мені байдуже

0 голосів
    0,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Мне интересно: как форумчане относятся к современной школе? Что бы они хотели в ней изменить?

• Подобається Подобається x 2
  2. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Так эти предметы уже все есть:smile:
    Другое дело, что их нужно реформировать и подстраивать под современные условия жизни. Проводить больше практических занятий, чтоб прививать интерес к учебе.
    Да и воспитанию детей в школе нужно уделять больше внимания. С самых ранних лет побольше нагружать их информацией о негативе наркотиков, алкоголя, табака, опасности СПИДа и пр. Проводить более грамотное половое воспитание, а то в старых книжках до сих пор "секса нет", одно размножение:lol:.

• Подобається Подобається x 7
  3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

дуже хороша тема!....
    я би з першого класу зробив обов’язковими такі предмети:
    - українська мова та література
    - економіка
    - іноземні мови (найліпше англійська, або китайська чи японська)

пояснити свою позицію, чи не тре? :)

• Подобається Подобається x 9
  4. Объясните, если не сложно.

• Подобається Подобається x 1
  5. duncan

любов до батьківщини не буває абстрактною...
    чим більше люди про неї дізнаються -- тим більше люблять, так само, як і проста любов -- вона не буває "ні сіло, ні впало"...
    знання української мови і літератури -- дадуть можливість почуватися вільно у спілкуванні, а не відшуковувати слова у реченні...
    країна без своєї мови -- мертва, неіснуюча.

економіка потрібна для того, щоб люди позбулися ідіотських постсовкових ілюзій, наприклад, таких, як "торгівля -- це спекуляція і нажива"....
    так, нажива, але це базова основа ринкової економіки...

англійська -- світова, крім цього мова ділового спілкування, плюс мова програмування і так далі, китайська -- найбільш перспективна, навіть не стільки китайська (діалекти), скільки ієрогліфи, японська -- мова держави, яка є другою за економічним розвитком.

• Подобається Подобається x 13
  6. А я хочу ввести украиноведение. Так стыдно - дети очень мало знают про свою страну. Спросите любого киевского школьника: "Какие исторические памятники есть во Львове (или другом городе)?" 99% не ответит.

• Подобається Подобається x 8
  7. dArt

dArt Well-Known Member

Пупер, как человек, закончивший экономический ВУЗ, хотел бы поинтересоваться, какие из основных экономических принцыповы Вы бы предложили преподавать 6ти летнему первокласнику?

8. Какие принципы? - Покупай дешевле, продавай дороже!

9. Персі

Персі La mafia è immortale!

За все тре платити. Хочуть батьки, щоб дитина поприбирала в кімнаті - най платять :lol:

10. illia

illia Well-Known Member

фізкультуру...
    щоденно 1ий урок. розумію, що проблеми з душовивми...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

у школі є багато лишнього, яке просто забиває дітям голову, а толку - жодного.

Наприклад, "я і Україна"... тупий предмет до не можливості, хоча назва гарна. Тут ви можете вчити і про хробачків і про фізичні явища, природа і все-все, шо в голову залізе, але майже нічого про Україну.....

• Подобається Подобається x 5
  12. Вы правы. Не знать ничего про Украину - СТЫДНО!
    А что вы считаете лишним?

13. Персі

Персі La mafia è immortale!

Як то нічого? Шось ніби про столицю Київ і річку Дніпро там є :)

14. Почему всегда про Киев?! Что, других городов больше нет? Киевские школьники на 99% ничего не знают про Львов, Каменец, Ялту...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

та шось там десь і є, але предмет якийсь нецільовий.... трохи те, трохи інше....а разом - ні про що... студенти мають таке слово - "водичка".... Дуже підходить до означення того предмету....

А як вам валеологія? про це можна один раз на місяць на виховні розказати, а не завантажувати дитину....

Останнє редагування модератором: 11 лис 2008
    • Подобається Подобається x 3
  16. А что такое валеология?

17. dArt

dArt Well-Known Member

Рыбка, Гуглом никогда не пробовали пользоваться? :)
    Это наука о здоровье.
    http://www.valeologos.ru/

18. Разве такое уже в школе учат?

19. duncan

я вважаю, що так, бо це мова сотень мільйонів людей...
    мені видається, що я написав досить чітко... :)
    добре, поясню інакше: математику починають вчити на прикладах "було два яблука, одне з’їли, скільки лишилося"...
    економіку для першачків можна, наприклад, так: "тато -- фермер, за годину нарвав з яблуні 10 яблук, мама -- продавець, за годину продає вісім яблук, скільки яблук лишиться, якщо тато працює п’ять годин, а мама працює шість?" -- щось типу того...

• Подобається Подобається x 5
  20. dArt

dArt Well-Known Member

Это Вы у Миха спрашивайте, мой еще недорос 6)
    А вообще полезно знать кое что о здоровье, что жареного есть нельзя, спортом нужно заниматся и прочее... Нам в свое время этого никто не объяснял, все на своих ошибках.

Пупер, Вы меня удивляете :)

Просто чем Вы хотите наполнить уроки экономике с первого по третий класс?
    Економику вводить нужно, но уж никак не с первого, а хотябы с 6го 7го класса.
    Это же все таки детки маленькие. Неужели Ваша малая в 6 лет сможет изучать економику ? :))

Останнє редагування модератором: 11 лис 2008
    • Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)