Що б ще такого зробити, щоб якнайменше звертатись до лікаря?! Плюс о.Кріт

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем TARIKAFR, 18 жов 2008.

1. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

І до чого тут острів Кріт, запитаєте? Відповім скоро. Дуже цікаво.

Хочу тут вам скинути результати найновіших досліджень в напрямі профілактики всіх захворювань, серед яких найчастіші серцево-судинні. Тобто це особливо рекомендовано нашим матерям і батькам, у яких часто букет таких хвороб.

Що б зробити, щоб найрідше звертатись до лікаря?
    Цим питанням задались вчені і за час досліджень виявили дуже і дуже малу кількість інфарктів і інсультів серед населення середземноморського острова Кріт, навіть серед приїзджих.
    Загадка виявилась у харчуванні. Вони надають перевагу щоденним злакам, сухим овочам і фруктам. І в центрі всьої кухні - оливкова олія, яка значно корисніша сонячникової, це коли вони використовуються в великих дозах, при приготувані страв. Така дієта є найрекомендованішою на даний час і називається середземноморською.

Результати досліджень рекомендують - мінімум 5 овочів і фруктів на день, що є науково доведеним сильним тискознижуючим методом. Як сильна таблетка по ефекту дії. Бажано, щоб ці овочі і фрукти були рідні з регіону, до яких ми звикли, а не завезені з інших країн /виключення оливковій олії/.
    Солі їсти - максимум 6-8 гр на день, особливо гіпертонікам. Тобто, ліпше недосолити!
    Комплексні злаки, у вигляді доброго хліба, наприклад - до кожної їди.
    Поменше тваринного жиру, серед якого перевага рибі - 2 рази в тиждень.
    Маргарин є значно здоровішим щоденного масла, як не дивно. Особливо, якщо збагачений віт Е.

Алкоголь статистично доведений в малих дозах, як позитивний фактор. Людина, що регулярно споживає алкоголь 2-4 рази на тиждень - має на 50% менше шансу схопити інфаркт міокарду в прівнянні з зовсім непитущими. Але це максимум 30гр алкоголю на день. 50гр в день вже матимуть побічну дію на здоровя.
    Цілком чітко доведено, що два, а для жінок один стакан доброго червоного вина захищає судини і серце, як жодне в світі лікарство. Але вже 5 стаканів вина в день вдвічі збільшує ризик смерті від судинних ускладнень.

Те ж стосується ЩОДЕННИХ піших прогулянок на чистому повітрі мінімум 30хв на день/5 днів в тиждень. Тобто ефективною є не інтенсивна, а РЕГУЛЯРНА фізична нагрузка.

Одним з найважливіших факторів доброго здоровя є вага, яка крім того, що має відповідати росту, та вона має бути і стабільною. Тобто, не коливатись різко.

Цікаве дослідження, запамятайте, в кого вдома гіпертоніки.

1 кг скинутої надлишкової ваги знижує артеріальний тиск на 1,6 систолічного/1,1 мм діастолічного, на що була б потрібно маса дорогих лікарств з їх побічною дією. Є статистика, що зменшення надлишкової ваги на 3,5 кг дозволяє значно нормалізувати тиск і навіть сричинити ВІДМІНУ одного тискознижуючиго медикаменту. Що важливо.

Ці рекомендації стосуються здорових людей, як профілактика. А для хворих, особливо сердечників - просто одним з найефективніших методів лікування, яке відоме медицині на сьогоднішній день !

На здоров'я !

Останнє редагування: 22 жов 2008
    • Подобається Подобається x 12
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А на чукчах тестували?

• Подобається Подобається x 3
  3. mavka

mavka Well-Known Member

все те саме, тільки олія - риб"яча. :)
    а замість вина - тала вода. в них же нема ферменту, який розщеплює алкоголь, як у індіанців !

• Подобається Подобається x 6
  4. TARIKAFR

Рекомендаціїї здорового способу життя і харчування дорослого і дитини з т.з. сучасної доказової медицини /американська кардіологічна асоціація/.
    Всі рекомендації є науковими і базуються на значній доказовій базі.
    В легкодоступній формі і переведено на общєпонятний.

http://athero.ru/Diet-Life_style-AHA.pdf

Зверніть увагу, що жодних вітамінів з мікроелементами, ні біодобавок, ні "для укріплення імунки" не є рекомендовано. Хоча вони і приносять просто величезну користь тим, що їх продають, та їх прийом без на то рідких показів - є навіть шкідливим.

Людина, що різноманітно харчується не має потреби в якихось штучних добавках, навіть при фізнагрузках, навіть при хворобах.

До вживання хімічних форм таких препаратів є клінічні і біологічні покази їх нестачі в організмі, а такі стани на практиці трапляються не так і часто. Безконтрольний прийом одного вітаміна чи елемента викличе дизбаланс і зниження вмісту другого в організмі, де все гармонічно взаємозвязано.
    Ефекти вітамінів, БАДів, мікроелементів, пробіотиків і т.д. вивчались і користь не доказана сучасною медициною, а значить і їх безконтрольне вживання без на то медичних показів не є рекомендованим.

Доброго вам здоровя.

Останнє редагування: 17 лют 2009
    • Подобається Подобається x 8
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

то всьо виписує лікар, коли не знає шо робити далі............

Зато бабло як можна скосити.....

6. TARIKAFR

Так воно і є.
    А ще десь 80% ліків люди виписують самі собі і самі собі і купляють в аптеці. А ліки - це дуже сильні хімічно-активні речовини.
    От ще один з факторів, чому ми живемо на 15 років менше ніж наші сусіди, що 700 км від кордону /не східного, звісно, напрамку/.

Дотримуючись профілактичних рекомендацій, сучасні країни просто економлять на дорогому лікуванні свого старіючого населення.

Наші люди чомусь не можуть зрозуміти, що вести здоровий спосіб життя і економніше і здоровіше.

• Подобається Подобається x 8
  7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Розумію що вона дуже корисна,вже декілька раз її купляв,щоб хоча б додавати до салатів,але ніяк не можу заставити себе її в себе засунути.Настільки противний мені її смак.Хотів би Вас запитати,чи не буває її очищеної,щоб не смаку ні запаху,можливо б тоді їв її.Дякую за відповідь.А взагалі я теж стараюся харчуватися раціонально.і вірю в теорію харчування по групі крові,читав книгу ,зрозумів,що дослідження букли проведені серйозні тому і повірив.Та й сам в розмовах з пацієнтами дослідив.що люди за життя в основному самі доходять до принципів цієї дієти-здоров"я заставляє.

• Подобається Подобається x 1
  8. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

В мене теж таке було...але потрібно усвідомити, що це дуже корисно...Ось я себе так переконала і вже 4 роки вживаю виключно оливкову олію...

9. coolzak

coolzak Well-Known Member

Добра олія оливкова дуже смачна і добра-просто добра від 8-10 дол літер а дуже добра 14 і вище.Мусить писати що virgin oil

10. smeet

smeet просто спілкуюсь

А смак у неї той же?Я у нас плачу 4 долари за 250 гр,не думаю що це дешево,але смак такий,що тошнить.Чи може в мене індивідуальна непереносимість до оливок?Дружина страшно любить дливки з банки, а я терпіти не можу.і саме основне не можу побачити що в них доброго-тобто я не відчуваю у них якісних смакових властивостей.

11. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

я теж оливки не дуже люблю, а оливкова олія - супер!!! тільки спочатку відчувається її специфічний смак... ми звикли десь за місяць-два і тепер всім дуже-дуже подобається...
    я додаю в тушковані овочі, там смак не такий інтенсивний... в суміші овочів (горошок/помідори/перець болгарський/кабачки/цибулька/морква) не чути взагалі.

не знаю який ТАМ маргарин, в Україні викликає сумнів і маргарин і масло (яке вже давно втратило смак натурального масла).

12. TARIKAFR

Шановний, smeet.
    Відмітьте, що я повна Ваша копія і не переношу ні смаку, ні запаху оливкової олії.

Але тут є пару виходів.

Дійсно, як пише друг coolzak, дорожча трохи олія є з меншим запахом, нейтральніша. Вона тут десь 3,0 євро - 750мл недорога. Та ж ціна - 500мл чуть дорожча. Є ще дорожчі і по 13 євро /літра.

По друге, її не потрібно пити саму і ложками, як то робить моя мама. В гарно приготованих салатах вона і не чується зовсім. Інакше, я б і я її не вживав.

По третє, що на оливковій олії світ клином не зійшовся. З таким же успіхом корисно вживати рапсову олію, що теж дуже цінна і менш дорога.

Принцип здорового харчування в тому, що при приготувані блюд потрібно використовувати не тверді, а рідкі жири, олії. А вже між собою вони є більш і менш корисні і доступні нам продукти.

Дуже важливо прийняти до уваги, що вживати ту ж оливкову олію, навіть найдорожчу, не виконуючи інших рекомендацій доброго здоровя - зовсім недостатньо для здорового і довгого життя, а скоріше, просто дарма трата грошей і насилля над собою. :)

Доброго Вам здоровя.

• Подобається Подобається x 2
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

сумніви просто розбирають.

14. Чупага

Чупага Well-Known Member

Маслом зловживати не треба як будь-якої іншої доброй речью.Якщо ми не ковалі ,не косара то дієту можна змінювати ,не харчуватися так як наші діди їли пили.:)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

сало ліпше, ніж маргарина. чому? бо воно природнє.
    що до олії. Олія - то супер, олія добре. Але скажіть, ви знаєте як її виготовляють?
    Наприклад, рафіновану з соняшника?
    Так от. Беруть насіння і засипають його у великий резервуар. Туди заливають спеціальний розчинник. Після того все піддають високому тиску - вичавлювання олії і розчинника. Утворення жирів у середовищі (чув таке) високого тиску - то вже не зовсім те, що природній рослинний жир. Потім є технологія розділення олії і розчинника... наскільки він є достатній... не знаю.
    ото отримуємо жир під назвою олія, а ви кажете вживайте олію.... ота олія з фусом, базарна напевно краща, ніж та, що має товарний вигляд.

16. TARIKAFR

Шановний, Миху. Я цілком свідомий того, що у нас всі у всім є компетентні і спеціалісти. Особливо, коли це стосується спорту, медицини і політики.

Але ми говорим про різні речі. Я стараюся донести до читачів сучасні дані доказової медицини, що спираються да сильній науковій базі, а Ви висуваєте власні аргументи, що "все добре, що натуральне", в чому теж є дуже велика доля правди. І кожен з нас має свою долю правди. Та тоді вистачить їсти сємічкі і сало їсти теплим.:)

Я не хочу вникати у глибинні дискусії, типу
    , бо у тому ж салі жири не тої ж насиченості, що у маслах, не тої ж засвоюваності і не містять тих же мікроелементів, що олії. І розкладається сало в організмі не до одних і тих же сполук і т.д.

Але це зовсім не те, що я стараюся донести. Я зовсім не закликаю їсти олії, що ще що і відмовитись від сала, чи ще чогось.

Здорове харчування, це тільки один з методів отримання здорового і довгого життя. Воно повинно бути максимально різноманітним, зрівноваженим і містити велику кількість корисних, легкозасвоюваних продуктів.
    Сучасна медицина дослідила вже багато чого в цьому напрямку і рекомендує це своїм співгромадянам, що все частіше і частіше переживуть 100 річний ювілей, а я стараюсь тільки донести це і до наших людей.

А вже кожен вирішить собі, що і як має робити.
    Розповідаю тим форумлянам, що потребують інфррмації для аналізу своїх дій, а не тим, що давно все собі вирішили.

Здорове харчування - це тільки маленька ланка здорового життя. І заганяти себе в дієти і режими, не займаючить рештою /фізична активність, алкоголь, табак.../, це нідочого.

Ведучи здоровий спосіб життя, людина матиме і здоровіший дух, буде мати дбре здоровя зїсти час від часу і сала, і до сала... і так багато років.

• Подобається Подобається x 6
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

та я з цікавістю читаю вас і плюси ставлю, та все ж 5 коп. можу кинути, нє?

18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Просто розкішно сказано.

Я б пропонувала тим, що "краще знають", що для них краще, просто не дописувати в цю тему.

А сама почекаю ще якихось користних рекомендацій.

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А в Бізнес і Фінанси корисТних рекомендацій більше.
    Нє?:good:

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

:blush: Перепрошую і дякую!

В бізнес не конче. А от у фінанси пасувало б... :girl_flag_of_truce:

а де твій аватар? :)