щитовидна залоза та йод

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем duncan, 1 гру 2010.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

підкажіть, люде добрі, темному мені -- чи корисно вживати багато йодованих продуктів чи навпаки це шкідливо? :scratch_one-s_head:

2. Глафира

Глафира Скрытная натура

Только если в этом есть необходимость организма. Потреблять, конечно, надо, но смотря в каких объемах.
    Самая легкая и распространенная практика проверки дефицита йода организме - сделать на ночь три йодовые тест-полоски на запястье. Первая - один слой йода, 2 - два, 3 - три. По факту их исчезновения на утро делается вывод о недостатке йода в организме. 1 - норма, 2 - небольшой дефицит, 3 - сильно недостает.

3. Forpost

Forpost Стоїк

куме Галичина йододефіцитна,так що до склепу за ламінарією і то хутко,а то на L-Тирозин сядете

4. duncan

а якщо всі три лишилися -- то йоду забагато? :)

5. Глафира

Глафира Скрытная натура

Да. :)

6. шахрай

шахрай Well-Known Member

незабаром помреш від недостачі йоду

7. Глафира

Глафира Скрытная натура

Украинцам йода всегда не хватает.

8. шахрай

шахрай Well-Known Member

И денег тоже.
    А вообще если серьёзно- то выход один, йодированная соль:)

9. Глафира

Глафира Скрытная натура

А морская капуста? И т.д.?

10. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

Тоже хорошо.
    Но проще потреблять качественную йодированную соль. Поскольку мы все солим, то постоянный приток йода незаметный.

11. Добряк

Добряк Well-Known Member

во всем хороша мера

12. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

Вода мокрая.

13. Добряк

Добряк Well-Known Member

та ты шо.
    прям отпетросянил не по деццки.от перенасыщения йода кожа может облазить

14. Муму

Муму Well-Known Member

Я на тижні спілкувався з ендокринологом (перевіряв щитовидну залозу), казала мені, що ні йодована сіль, ні морська капуста, ні йодонасичені препарати не допоможуть організму отримати необхідну кількість йоду, так вже повелося галичанам :) Але як хочете спробувати наситити організм йодом треба їсти більше морепродуктів - раз, свіжі овочі та фрукти - два, крупи (бажано не смажені) - три, молокопродукти - чотири. Збалансоване харчування, здоровий сон, регулярне фізичне навантаження (заняття спортом, вело прогулянки тощо)... Ледь не забу :) - відмова від споживання алкоголю і з десяток другий можете собі накинути, не те, що позбудетесь від загрози зменшення кількості йоду в організмі :)

15. duncan

чоловіче, морська капуста -- теж морепродукт ;)
    а оце ти погарячкував ))))

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Та вживайте скіко хочте! Організм візьме, скіко треба. Але вживати необхідно!

а де твій аватар? :)