підкажіть, люде добрі, темному мені -- чи корисно вживати багато йодованих продуктів чи навпаки це шкідливо?
Только если в этом есть необходимость организма. Потреблять, конечно, надо, но смотря в каких объемах. Самая легкая и распространенная практика проверки дефицита йода организме - сделать на ночь три йодовые тест-полоски на запястье. Первая - один слой йода, 2 - два, 3 - три. По факту их исчезновения на утро делается вывод о недостатке йода в организме. 1 - норма, 2 - небольшой дефицит, 3 - сильно недостает.
Тоже хорошо. Но проще потреблять качественную йодированную соль. Поскольку мы все солим, то постоянный приток йода незаметный.
Я на тижні спілкувався з ендокринологом (перевіряв щитовидну залозу), казала мені, що ні йодована сіль, ні морська капуста, ні йодонасичені препарати не допоможуть організму отримати необхідну кількість йоду, так вже повелося галичанам Але як хочете спробувати наситити організм йодом треба їсти більше морепродуктів - раз, свіжі овочі та фрукти - два, крупи (бажано не смажені) - три, молокопродукти - чотири. Збалансоване харчування, здоровий сон, регулярне фізичне навантаження (заняття спортом, вело прогулянки тощо)... Ледь не забу - відмова від споживання алкоголю і з десяток другий можете собі накинути, не те, що позбудетесь від загрози зменшення кількості йоду в організмі