Самообмеження - мужність?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Romko, 23 тра 2011.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

От...натрапив.
    Мудра ж тема...як для моїх рудиментів...:scratch_one-s_head:
    Обмеження себе....мужність?
    Хм...
    От я не обмежую себе.
    Я не хочу ходити в гості,ходити в кіно,чи просто на дефіляди.
    Я не хочу приймати гостей.
    Я не хочу перебувати с срєдоточії...людей.Часом мушу...
    Я не хочу з ними розмовляти вживу.
    Я не хочу на море....на курорт,на екскурсії,на концерти,в кіно,на виставки...куди там ще ходють...:scratch_one-s_head:...ще часом хочу в гори...але то обмежується одномоментною ностальгією.
    Часом хочу спокою,але тут же себе ж запитую - а що я буду робити без звичної напруги?
    битіє оприділяєт сознаніє...

• Подобається Подобається x 1
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Тут, мабуть, щось втрачено в перекладі.
    А з цим погоджусь.

3. Romko

Та ні,все логічно...

4. Un.Known

Так чинять самозакохані, котрі мають бажання, але не мають можливості їхньої реалізації - подають це людям, як самоообмеження, а потім і милуються собою - от я, герой во ім"я...

Людина, котра себе реалізувала, не буде мати причини в чомусь себе обмежувати - вона, прецінь, не для цього реалізовувалась.

• Подобається Подобається x 2
  5. Romko

Ловлю себе на думці,що дуже легко знаходжу собі виправдання.
    Сказав не те...та я ж такий обмежений,нижча каста,мені можна...
    Останнім часом не обмежую себе в болю.
    Не сказав б,що насолоджуюсь ним...та і не знаходжу сил,як раніше,противитись,зціплювати зуби і йти вперед.
    Легко знаходжу виправдання своїй лєні...
    Мовляв...цілу ніч з малою,приступи...звично,словом...от,відзвонився...не піду,де вчора домовлявся...потім.
    А,щодо обмежень?...
    Я не вживаю спиртного.
    Взагалі.
    Обмеження?
    Воно мені нафік не потрібно.
    Вже 15 літ.
    Бо прекрасно знаю,що,крім дикого болю в нирці,буде ще важке похмілля...
    Але,закінчую,бо знов з"їхав на обговорення себе...хоч

Але не хочу обмежити себе в можливості віртуального спілкування....і висловлювання того,що накипіло.

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Маячня рідкісна. Всякі Кастанеди, Коелї - модна псевдофілософія для офісного планктону. Іспанців читати - в них самих каша в голові.

• Подобається Подобається x 5
  7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Мені подобалось. але думаю, що в цьому вислові крім волі присутнє поняття мужність.

8. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Наглухо брєд. Не можу придумать епітета, який би зміг виразить моє здивування від написаного. Ось тобі підбірка абсурдів:

я жирна свиня, я не відмовляю собі в їжі, я здохну в 50 років, але я не буду "Отказывая себе в чем-либо, потакать себе, идя на поводу самолюбия или даже самовлюбленности"

я алкаголік, я все шо заробляю - відразу пропиваю, бо я не буду "Отказывая себе в чем-либо, потакать себе, идя на поводу самолюбия или даже самовлюбленности"

я некрофіл :), да, я не буду "Отказывая себе в чем-либо, потакать себе, идя на поводу самолюбия или даже самовлюбленности"

я люблю жити на повну, всі зароблені гроші я спускаю відразу на те, що мені захочеться, я помру від першої ж застуди, бо грошей на ліки наврядчи вистачить. Економія не для мене, бо "Отказывая себе в чем-либо, я не буду потакать себе, идя на поводу самолюбия или даже самовлюбленности"

я обожнюю бити дітей і жінок. Тааак, це те що мені потрібно, бо я не буду "Отказывая себе в чем-либо, потакать себе, идя на поводу самолюбия или даже самовлюбленности"

я наркоман. Люблю десь шось вкрасти і спустити на наркоту...можу когось вбити за наркоту, я такий, бо я не буду "Отказывая себе в чем-либо, потакать себе, идя на поводу самолюбия или даже самовлюбленности"

Можна багато таких прикладів придумать, але суть, я надіюсь, зрозуміла.

---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ----------

а воля, я б сказав шо це шось типу здатності людини діяти у напрямі свідомо поставленої мети, долаючи при цьому внутрішні перешкоди. Але це розмите таке поняття. Мабуть його визначення можна по різному написати.

• Подобається Подобається x 3
  9. Romko

Стосовно іншого.
    Таким ж макаром можна назвати брєдом будь-яку думку.
    Чи філосовську концепцію.
    Чи релігійну аксіому.
    Будь-що.
    Методом від супротивного.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Самозбереження - інстинкт.

11. Un.Known

Будь-що, мабуть, таки ні.

Якщо поміняти полярність у фразі
    отримаємо фразу з приблизним змістом

Де тут проста селянська мудрість, чи логіка? :)

12. Romko

Ніколи таким не грішив,повірте на слово.:nea:
    Навіть Коельо не читав.:sorry:
    Темний я.
    Що з люмпена візьмеш...:dntknw:
    Просто побачив оцю фразу на сусідньому форумі...щось в моїх рудиментах дриґнуло...і вирішив сюди закинути.
    Зі своїм коментарем.
    Решта - нижче.

13. Un.Known

Та Вас ніхто й не звинувачував.

А Коельйо можна й прочитати... для порівняння.

Мене у цій темі збиває з пантелику мужність у заголовку і воля в цитаті.

Чи тотожні ці два поняття?

14. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Думка - всі люди помруть, після народження, по закінченню певного проміжку часу.
    Філосовська концепція - концепція походження людини (їх, доречі, багато)
    Релігійна аксіома - споглядання є мета і завдання дії.
    Будь-що - на нащій планеті існує сила земного тяжіння.

Тепер назви брєдом вище написани і доведи що це не правда, методом від супротивного.

З.І. в попередньому моєму пості я використовув метод доведення до абсурду, для наглядного розуміння абсурдності цитованої фрази. Цей метод можна примінить тільки то абсурдних ідей та думок, бо з фактами наврядчи це прокатить.

Останнє редагування модератором: 24 тра 2011
  15. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Я думаю так...
    Все залежить від цілі.
    Обмежити себе в чомусь бо ...... якшо не кину курити то буду постійно хворіти / якшо не кину пити то деградую / якшо не перестану жерти то ожирію то є норма і то не є обмеження себе. Бо то не обмеження, а відмова від чогось одного в користь чогось іншого, більшого і ліпшого.

А от відмова від чогось шоб доказати собі чи комусь то вже геть інше.

Щодо волі - може то вміння підкорити підсвідомість свідомості?
    Ну себто на прикладі дзигарів. Свідомо розумію шо тре кинути, а підсвідомо лізу в пачку за новою.

Чи як то в мене зара буває - свідомо розумію шо тре йти спати, а підсвідомо ше запускаю на компі нарди побавитися :)

16. Andr

Andr Well-Known Member

В перший момент здалося: може в цьому щось є - не відмовляти собі. Почав то в думках пережовувати, але за якусь хвилю в голові постали Євангельські ради, - і нашіптувача як змило,- все стало на свої місця :)))
    Тут треба усвідомити чому(для чого) відмовляюся. Зв'язок зі самолюбством зовсім не автоматичний :)

Останнє редагування: 24 тра 2011
  17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ця тема натуральне гониво. Гониво сама по собі цитата і гониво - окремо говорити про неї. Якщо ти христянин чи релігійна людина іншої релігії - то чітко знаєш від чого слід відмовлятися. Якщо ти сам по собі і не хочеш собі відмовляти - то це треба знати свої можливості. Я наприклад хочу покинути роботу і поїхати в кругосвітній круїз, мабуть доведеться наразі собі відмовити.

18. Romko

а де твій аватар? :)