Мав сьогодні зо дві вільних години в Самборі і, попри кепську погоду, вирішив прогулятися та дослідити цей новий для мене населений пункт. Як і в деяких інших містах області, в Самбору стара частина схожа на Львів. Схожа архітектурою будинків та структурою вулиць Серце міста - Площа Ринок. Посередині - Ратуша Площа Ринок - це пішохідна зона, заїхати сюди автом не можна. На площі сотні голубів. Взагалі, цих птахів багато в місті, вони буквально ходять по тротуарах поміж людьми Мабуть тому, що місцеві мешканці їх постійно підгодовують Університет Франко перед входом. Як у Львові Навпроти - лунапарк В будні атракціони не працюють. Поруч фургончики, в яких живе, напевно, персонал лунапарку. І пес Далі буде...
Ще трохи Площі Ринок Годинник на Ратуші, до речі, працює В усі сторони від Ринку відходять вузенькі вулички. Все як у нас Деякі вулички не вузенькі. Ось ця, наприклад, відкриває вигляд на якийсь старий собор А ця на не дуже старий кінотеатр КОБЗАР Фасади будинків, що оточують Площу Ринок закривають за собою шикарні затишні дворики. Власне, в ці дворики можна потрапити двома способами: через браму, або обійшовши будинок ззаду. Особливо кумедно, що на деяких брамах стоять кодові замки, але ззаду можна спокійно туди потрапити ось так Ще один дворик Тут же "вигоди", пронумеровані Далі буде
А я думала, що тема про пиво Дуже гарні фото! В Самборі була проїздом по дорозі в Польщу, гарно там. Взагалі, я в захопленні від отаких невеличких містечок - вони мають свій неповторний дух, неквапливість.
Ось ще Ринок. Вхід в Ратушу охороняє артилерія Зелений будинок В місті багато старих культових споруд, деяким по 500 і більше років. З того, що я встиг побачити, найбільше сподобався костел Івана Хрестителя. До нього веде одна із вуличок з Ринку Він також, напевно, в найкращому стані серед всіх інших храмів. Видно, що недавно його відреставрували. Знімав панорамою, впершись спиною в паркан. Просто територія надто мала і він весь не влазить в один кадр Тут я сховався, коли на місто налетів тайфун. Обійшовши храм навколо можна побачити всякі скульптури. Одна навіть прив"язана до дерева ланцюгом. Якийсь чи то пророк, чи то апостол... Тохи далі від центру побудували собі царство СЄ Далі буде...
Самбір може бути привабливим для туристів своїми цінами в закладах громадського харчування. Зайшов в кафе з креативною назвою SamBeer Pub, взяв порцію шморгалів з грибною підливкою, заплатив 13 грн. Плюс чай 7 грн. Дуже смачно. І є вайфай В Самборі все знають про президента росії Пора звалювати, зараз знову почнеться А ви були в Самборі? Подобається?
Тю блін. Ото є їдальня "Матусина кухня" в центрі Києва. Пообідати вийде 30 грн. - 1 доллар з копійками. Ми вже як Індія.
найбільша біда Самбора - його сучасна бездарна хаотична забудова, що розбавляє собою історичну. Справжня циганщина. А ще повний бардак з рекламою і вивісками. Візуального сміття в багато разів більше, ніж у Львові. В нас все-таки з тим намагаються якось тримати порядок, хоча теж не все добре...
Был, жаль оставалось у меня минут 20 на его осмотр после вело-вояжа по району, успел только на пл. Рынок закатиться, и сразу на вокзал.