С удовольствием бы учил украинский язык

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем gourmet, 10 січ 2010.

1. gourmet

gourmet Member

Добрый день. Я живу во Владивостоке, Россия.
    Специально искал форум Львова, хотелось узнать, как же относятся к русским у вас ;)
    Не знаю как в других местах, но в нашем крае считается что Ваш город настроен наиболее агрессивно к русским и русскому языку. Почитал форум и вижу, что это мягко говоря преувеличение. Хочу в это верить :good:
    Мой двоюродный дед приехал с Украины (родился в с. Згорок Деряжнянского района Хмельницкой области УССР) и я в детстве часто у него жил. Из детских воспоминаний остались отдельные украинские слова, они и сейчас часть детства.

С удовольствием бы учил украинский язык, он почему-то меня притягивает. Очень хочется приехать на Украину, такое чувство, что это мой дом. Подскажите, может есть какие-нибудь интерактивные курсы или DVD по изучению украинского языка?

Прошу вибачення, але далі продублюють google.com
    Добрий день. Я живу у Владивостоці, Росія.
    Спеціально шукав форум Львова, хотілося дізнатися, як же ставляться до росіян у вас;)
    Не знаю як в інших місцях, але в нашому краї вважається що Ваше місто налаштований найбільш агресивно до росіян і російської мови. Почитав форум і бачу, що це м `яко кажучи перебільшення. Хочу в це вірити: good:
    Мій двоюрідний дід приїхав з України (народився в с. Згорок Деряжнянского району Хмельницької області УРСР) і я в дитинстві часто у нього жив. З дитячих спогадів залишилися окремі українські слова, вони і зараз частина дитинства.

Із задоволенням би вивчав українську мову, він чомусь мене притягує. Дуже хочеться приїхати на України, таке відчуття, що це мій дім. Підкажіть, може є які-небудь інтерактивні курси або DVD з вивчення української мови?

• Подобається Подобається x 10
  2. Bogun

Bogun Well-Known Member

О, земляк!!!! Я з Хмельницького, приїзди... Чим багаті, тим і раді!!! Помітив, що багато з Владивостока, з Сибіру чи Тюмені мають коренні на Поділлі чи взагалі батьки звідци. А нащо дублювати, це мені нагадує дівчат з Росії з якими я спілкуюсь в асьці.

Вони мене питають, звідки я (пишу російською). Пишу, що з Західно-Центральної України, а вони: "Ти з Росії переїхав чи росіянином". Я пишу: "Чому? Я українець". Вони: "А звідки ти російську мову знаєш?". Чесно, так важко було пояснити :).

• Подобається Подобається x 4
  3. gourmet

gourmet Member

За статистикою 40% жителів Примор'я з України приїхали ;)

• Подобається Подобається x 2
  4. Bogun

Bogun Well-Known Member

Здається, я це писав, але вибачте за оффтоп. У мене дядько український німець з Магадану (його батьків вислали тоді з України). Працював на Далекому Сході. І розповідає потрапляє в українське село (поселння чи щось таке), одні українці і спілкуються на українському суржику (суміш української і російської), тобто фактично чиста українська.

Зараз там багато китайців і вчать вони місцеву мову. Дядько щось пішов купувати і від китайця за тисячі кілометрів від України почув: "Дядьку, то шось будете брати?" . То було щось!!!!!

• Подобається Подобається x 5
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якщо Ви зараз приїдете - Вас тут кожен зрозуміє. А як хочете мову підівчити - у Вас там купа народу українську знає. Скажіть десь пару слів українською - Вас підівчать і без DVD :)

• Подобається Подобається x 1
  6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Будьте уважні і обережні у виборі вчителя і мови, якої Вас будуть вчити :)

• Подобається Подобається x 7
  7. gourmet

gourmet Member

Ну те, що 40% приїхали з України, це не значить що їхні діти та онуки знають хоч що-то по-українськи. Наприклад я в своєму житті чув від сили одного-двох людей, які розмовляють українською.
    Прав той, хто сказав, що нам китайський знайомі: (
    Я просто подумав, що може є сайти які або підручники з торрентів зможете порадити?
    ================
    Ну то, что 40% приехали с Украины, это не значит что их дети и внуки знают хоть что-то по-украински. Например я в своей жизни слышал от силы одного-двух человек, говорящих на украинском.
    Прав тот, кто сказал, что нам китайский знакомее :sad:
    Я просто подумал, что может есть сайты какие или учебники с торрентов сможете посоветовать?

• Подобається Подобається x 1
  8. VasMT

Если вопрос стоит в совершенствовании устного языка, рекомендую аудиокниги на украинском языке.
    Если грамматика - ("У підручнику аналізуються теоретичні питання граматики з огляду на нові теоретичні здобутки українського мовознавства та сучасні продуктивні мовознавчі ідеї.)" - вот учебник...
    А гугль поможет идущему... :)

• Подобається Подобається x 3
  9. gourmet

gourmet Member

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Доброго дня!
    Вітаємо Вас на нашому форумі і бажаємо приємного спілкування ;)
    У Львові дійсно адекватні нормальні люди і ніякої масової агресії проти всього російського нема. Є, звичайно, поодинокі винятки, але такі люди є всюди. А нелюбов до російського проявляється хіба що в анекдотах. А в житті люди просто віддають перевагу українському, бо це рідне, це своє, а російське користується меншою популярністю і довірою.
    Можете не утруднювати собі життя і писати лише однією мовою, як Вам буде зручно. Українці чудово розуміють російську мову і нічого проти не мають (хоча і приємніше читати українську)

• Подобається Подобається x 5
  11. premium

premium Well-Known Member

Та ж дозвольте людині попрактикуватись в українській. Навіщо з ходу бити по руках?

12. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

+100

Я б порекомендовал учебник, который в МГИМО написали(Учебник украинского языка. Часть 1 (уровень А 1)), но увы, пока в продаже его не видел.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

До речі є ще такі слова як фіра, гайта, вісьта, вьйо! Зміст знайомий, чи поогуглете?

14. VasMT

Вчити мову держави Україна, а не вдосконалювати гвару...

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Так можна ж і тільки українською писати, я не виключила цього варіанту ;)

• Подобається Подобається x 4
  16. gourmet

gourmet Member

Якщо говорити про мене, то я абсолютно не знаю української. Все що пишу це через гугл.
    Але сьогодні накачав 2 гіга книг і словників, піду занурюватися:)
    Думаю мову напевно все ж не самоціль, мені цікаво як живуть люди ... подивився ось репортаж про свято пампушок, так захотілося спробувати:)
    Мені ось тільки незрозуміло, чому ж тоді все воокруг кажуть, що Львів це мало не центр антиросійських настроїв? Я навіть не знаю що тепер і думати. Боюсь тут на форумі занадто інтелігентне суспільство:)
    Хоча в нас вночі краще не ходити хоч російської, хоч українцеві, питати не будуть, відлупцював і все.

Спасибі всім за участь в моє освіту, пішов подорожувати по форуму, не буду вас відволікати ;)

17. premium

premium Well-Known Member

Мені от також не зрозуміло, чому Львів і взагалі Західна Україна є найбільш антиросійськими. Адже найбільше постраждала від Росії якраз Східна Україна.:dntknw:

18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

не те ветки вы читали, идите в Юа-Ру - наслаждайтесь ) хотя правы насчет того что там больше не львовских ...
    да потому что она от не страдала ... это как Москва пострадала от Петербурга так и восточная Украина от России ...

учить специально не надо, смотрите художественные фильмы в укр.переводе и новости украинские (благо этого добра на ютубах есть), а если учить специально то лучше то что в жизни быстрее пригодится, англиЦкий например., ну или Японский с учетом вашей географии ...

19. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Вы политические темы тут внимательнее почитайте. :)

Надо, если есть желание говорить правильно.

Не все желания обязаны быть рациональными. Да и не так сложно его выучить, в университетах за год справляются. ;)

Китайский! :)

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Полізли, полізли "вчителі".
    Самі вчіть українську.

"Да будь я евреем преколнніх годов,
    Да будь я тинейджером-чукчей -
    Я мову бы выучил только за то,
    Что смог ее выучить Кучма!"

а де твій аватар? :)