Провідною складовою новонародженого громадянського суспільства в Україні та головною рушійною силою помаранчевої революції став третій клас, іще не достатньо численний і згуртований, але такий, що заявив про свої амбіції на повний голос: дрібні та середні підприємці відстоювали ідеали цивілізованого ринкового суспільства, прозорої економіки та гідного життя. Повний текст
Відповідь: Рушійні сили революції Недалека людина вирішила викласти свої недолугі думки у пресі. Що ж тут коментувати? Дивує тільки надто завишена самооцінка автора і повна відсутність критики. Та й редактор... яка може бути повага до видання, у якому такі публікації?
Відповідь: Рушійні сили революції 1. Нет, не боюсь. Я не считаю необходимым обсуждать фельетоны. 2. Я знаю, что киевляне говорят о донецких. И о дончанах. 3. Ссылкой Вы меня сильно подводите. Сейчас все начнут говорить, что ОлдМан сам специально запостил анонимно, чтоб рекламировать форум. Не делайте так больше, пожалуйста.
Відповідь: Рушійні сили революції Цікаво: чим "донецькі бандюки" відрізняються від бандюків інших регіонів? Окрім мови, звичайно.:confused: А революції не буде!
Відповідь: Рушійні сили революції Степанич, мене здивувала Ваша реакція на статтю пана Ілька. І це не фейлетон, як дехто хоче довести, а суща правда. Поділ в Україні не обовязково проходить по лінії Захід-Схід, він нічого спільного не має з етнічним походженням, мовою, релігією і т.д. Поділ, як справедливо підмітив пан Ілько проходить по лінії вчорашній (совок, раб, зомбі) і сучасна українська людина, незалежно від місця проживання чи етнічного походження. Памятаєте Чехова про те що по краплі треба вичавити раба? Так ось, хто вже його вичавив чи навіть почав вичавлювати не буде гірко плакати за "світлим" минулим, не буде голосувати за бандюковичів, не буде коситися на кремлівського кретина з приводу і без, не буде виступати проти Європи і т.д. А статтю Оксани Пахльовської в газеті День прочитайте. Якщо Ви трохи почуваєте себе українцем, вона Вас примусить таки задуматися.
Відповідь: Рушійні сили революції Педро, можливо, Ви б не здивувалися, якби знали ситуацію, так би мовити, зсередини. "Вчорашня людина", "сучасна українська людина" - що це таке? Видавили раба, кажете... А в чому це проявляється? Як це потрібно відчувати? В Україні проживає близько 10 млн пенсіонерів - спитайте їх, коли вони жили краще - в СРСР, чи зараз? Маю на увазі, коли пенсіонери жили краще. Нинішні пенсіонери, які більшу частину життя прожили в СРСР, чи вони думали, що у них буде така старість? У брутальному, тобто матеріальному плані? Що дала їм "нова" Україна? Вони стали краще харчуватись, одягатись, можуть подорожувати по світу, отримати необхідну медичну допомогу, допомогти своїм онукам отримати вищу освіту, вони надіються на допомогу від своїх безробітних або працюючих та все одно бідних дітей,... я можу дуже довго перелічувати. Спитайте у бюджетників, які втратили надію мати власне житло, своєю працею забезпечити себе і сім"ю? Спитайте у працівників підприємств... Багато про що можна говорити. Та навряд чи ми знайдемо порозуміння. Зважте тільки на одне - чому у Південно-східних і Центральних областях України , які постраждали від Голодомору, на цю трагедію дивляться по-іншому, ніж на ЗУ, яка від нього як раз і не постраждала? Подумайте... А от чи українець я... Педро, не ображайтесь, але не Вам таке писати.
Відповідь: Рушійні сили революції Степаныч, я Вам не скажу за всю Одесу... тобто за всі 10 млн. Я намагаюся будувати судження по тому що бачу особисто. "Ой", скажу я Вам.:rolleyes: Мої батьки-бюджетники за совєтів йой як тєжко жили... 120+140 на 4особи. А вже по Незалежності змогли нашкрябати на жигулячку нову, шкода, проморгали продаж сусідньої квартирки... (4 тис. просили за неї) Харчуватися стали краще, багато краще.:p Про медичне обслуговування промовчу А варто питати? Хай цим займаються соціологи. Думаю, що соціологи не забудуть нагадати, що часи люди часто ідеалізують час "колись". тоді і дерева зеленіші були, і суглоби не боліли, правда? Оранжевоє нєбо, оранжеая мама... Мені не подобається, коли скаржаться чи виправдовують хабарництво низькою зарплатою лікарів, вчителів, поліцаїв і інших "бюджетників". Вони, обираючи собі роботу (фах, освіту) чудово знали на яку з/п розраховувати. Тому я вважаю демагогією таку їх аргументацію "плакальників": як нам бідним вижити... мусимо красти. Так само, як і раніше. І за совєтів життя не було достойнішим. Для прикладу: знайдіть увечері пусту кнайпу. Дійсно, говорити можна багато. А порозуміння прийде лише разом з необхідністю того порозуміння і конкретними намаганнями. :cool: Відповідь на Ваше запитання "чому дивляться по-іншому" вже закладена у Вашому запитанні: саме тому, що Голодомор у "Південно-східних і Центральних областях України" досяг поставленої мети знищити носіїв пам'яті, культури. А повоєнна політика совєтів довершила новую общность - совєцкого чєловєка.
Відповідь: Рушійні сили революції Степанич, Ви мене неправильно зрозуміли. Я не робив допиту на скільки % Ви українець. Я просто порадив почитати статтю Пахльовської і мав на увазі що кожного українця вона заставить задуматися. Щодо ностальґії за "світлим" минулим. Степанич, Вам нагадати зарплати медичних працівників за совка? Ви що, забули? Медсестра одержувала 65 крб в місяць. Я в перші роки 93 крб 94 коп. В кінці 80х - десь 150 крб. Добре, що на заході вдячні пацієнти нам не давали можливості бути бідними. Але я знаю ситуацію на сході а особливо в Росії, бо ми іноді бувши на курсах вдосконалення кваліфікації і годували і поїли лікарів з цих місцевостей які були бідні і голодні як церковні миші. Ви виросли в селі. Ви знаєте, яка платня була в колгоспника? А що говорити про пенсію? Про квартири - Ви можете навести випадок, коли мед працівник одержав квартиру? Я такого випадку не чув. Так що "світле" минуле було вже не таке світле.
Відповідь: Рушійні сили революції О, я перечитавши всі дописи після мене помітив ще одну деталь, яку Степанич любязно запропонував нам як втрачену можливість, яка колись була надана нашєй любімай партієй і правітєльством. "можуть подорожувати по світу" Так ми, точніше наші батьки мали можливість подорожувати по світу. В Сибір... Але коли хто захотів поїхати до Польщі, побачити родину чи знайомих, це 75 км на захід, повинен був пів року оббивати пороги "органів" і то часто одержував відмову бо двоюрідної бабці троюрідний брат був "кулацкім падпєвалой".
Відповідь: Рушійні сили революції Для того щоб оцінити статтю достатньо першого її абзацу: Ідеологом революційних демократичних ідей виступила інтелігенція:D (а я то думав помаранчеві олігархи) – цей одвічний охоронець загальнолюдських цінностей свободи та громадянських прав. Демократичній класовій тріаді підприємців, інтелігенції (разом зі студентством) і фермерству в помаранчевій революції протистояла класична класова антидемократична тріада – пролетаріат, люмпенство (разом із криміналітетом) і пенсіонери. :D :D :D Шикарно!!! Треба присуджувати премію імені Геббельса. Відчувається, що автор перебуває під враженням від побаченого "Володаря кілець". Далі читати не став.
Відповідь: Рушійні сили революції Мені здається я знаю хто відповість за всю Одесу Не хочу довго, тому тільки дві цифри: 1993 - 52 244 тис. 2006 - 46 667 тис. До 93 року населення зростало. А де 5 млн. 577 тис. людей? у Європі туристами? це ж стільки ж, скільки від голодомору. Гадаю, тут не дискутувати треба, а задуматися, хто, що і чому захищає, і бажано чесно.
Відповідь: Рушійні сили революції Леон, в свій час я мав дуже багато пацієнтів і просто друзів серед львівських євреїв. І ось один раз мені сказали таку фразу - "Ви такой хороший специалист, почему ви еще здесь?" І ось я зробив тоді вибір, не обовязково слухаючись тої поради і не обовязково правильний вибір. А я Вас чую вже 2 роки що Ви плачете гіркими сльозами. Так чому Ви ще "здесь"? Ви ж маєте вибір - чи то їхати на Вашу історичну батьківщину (що я б на Вашому місці давно зробив) чи їхати в Росію, якщо Ви думаєте що життя там (судячи з Ваших дописів) достатньо високе. Бо я бачу що фінансовий стан - це далеко не головна причина яка заставляє Вас бути незадоволеним. Ось це все що я можу Вам порадити. Єдину гарантію я Вам даю, то стан 70 - 80 років для Вас в Львові не повернеться. Так що робіть висновки.
Відповідь: Рушійні сили революції Pedro, оставьте, пожалуйста, эту Вашу антиукраинскую агитацию. Нормальный человек, нормально рассуждает, а Вы ему что советуете? Валите нахрен с этой Украины. Хоть куда, хоть на мифическую родину, хоть Путину в объятья, только валите. Если все нормальные свалят - кто останется? Те, которые едва способны 460 гривень в месяц заработать, но гордятся тем, что у них есть время и они могут поучать других как им жить? Те, которые делать нихрена не могут, а только трындеть про свой "патриотизм", те, которые свои внутренние комплесы выплёскивают в "революционность"? Вы хотите, чтоб Украину населяли только бабкипараски и луценки? Вам такая Украина люба? А мне нет! Так что прекратите, Pedro, если Вы действительно любите Украину.
Відповідь: Рушійні сили революції Майк. Знову статистика? А візьміть статистику від мобільних операторів України. :D Китайців можна буде вимираючою нацією називати.
Відповідь: Рушійні сили революції Виходить, правду шукати не треба, достатньо вас спитати, щось таке вже було... "Не надо думать - с нами Бог, он всё за нас решит" Але я ризикну все ж, та покладусь на власні очі та вуха. Тож, вам байдуже що більш 10-ти відсотків населення вже нема, чим же вони, цікаво, так не вгодили? Є така 100%-ва статистика та механізм, що коли Бог хоче наказати - спочатку розум забирає. А стосовно алкоголізму ось це вас повинно дещо отверезити: "...напр., у 1893 році було в Галичині 21 046 корчем, а народ пропивав щороку 25,5 мільйонів крон, збагачуючи поміщиків та державу, а вже 1897 року наші люди пропивали 30-40 мільйонів крон річно, а на все шкільництво краю держава видавала 8 мільйонів крон щороку, і втому часі було в нас 36-40 відс. неграмотних людей..." І. Нанаєвський "Історія Української держави ХХ столяття" Обережніше тут з генетично-аборигенними теоріями, то тільки для тверезих
Відповідь: Рушійні сили революції Боже борони!:eek: Але шукати правду в статистів колишнього СРСР - дурного робота: вони (статистичні контори) нарисують всьо шо хочеш. Приймати "за чисту монету" пару рядків статистики, видертих з контексту, і робити з цього кіпіш? Можна було б посперечатися з Вами про причини (скажімо, зменшення населення У.) і "статистичні похибки" при підрахунку, але... Вважаю хибним сам підхід. Статистика - штука тонкая. Ви, Майк, пишете "покладусь на власні очі та вуха. <...> більш 10-ти відсотків населення". Чиї-чиї (очі/вуха)???:eek: Ви самі ті 10 % рахували?:confused: Підозрюю, покладаєтеся Ви не на власні очі-вуха, а на ЗМІ, котрі брешуть відверто, та й не встидаються. Як казав Штірліцу Мюллєр? "Верить нельзя никому! Мне - можна!":p
Відповідь: Рушійні сили революції Абалдєть! Хтось позавчора подивився фільм "Парк советского периода" ? Шановний OldMan, а чому Ви не подалися "на експорт" ? А я ? Тут дехто не вірить, що Ви не крадете у "народа", непогано (сподіваюся) живете (і дай Вам Бог жити ще краще) і навіть - ну зовсім неймовірне - своєю діяльністю приносите користь суспільству ! Совєтські школярі не розуміли, що містер Фукс, який виробляє капелюхи (і при цьому нещадно експлуатує пролетаріїв) - робить благо суспільству, а саме - покупцям тих капелюхів. В тому числі пролетаріям. Які знають, що треба краще працювати на містера Каца і за зароблені гроші купити не палену горілку, а шикарний капелюх від містера Фукса. Може хтось ностальгує за доларом, який "коштував" 62 дерев"яні копійки ? НЕ КОШТУВАВ ВІН СТІЛЬКИ. Долар коштував 4-5 рублів + 3 роки тюрми. В когось Ностальжі ? Тільки не в нас з OldMan'ом, НЄ ?