Рукописні латинські літери

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем D.M., 16 гру 2008.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Наскільки мені відомо, в англійській мові каліграфія дещо відрізняється від інших мов з алфавітом на латинській основі. Принаймні, якщо вірити тому, як мене вчили у школі, то англійці пишуть "r" так само, як українці "ч"; хоча більш загальоприйнятим (здається) у європейських народів є таке написання, коли ця буква дивиться вправо - так само, як у друкованому варіанті. Крім того, англійці наче надають більшості великих літер такої ж форми, як малим; наприклад, "A" виглядає як овал з ніжкою.

Хочу запитати в мешканців англомовних країн: наскільки все це правда і якою мірою це поширено? Можливо, різні люди мають тенденцію по-різному писати? Можливо, в різних англомовних країнах пишуть по-різному? Прошу висвітлити це питання якомога конкретніше.

Останнє редагування: 18 гру 2008
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Це була така система (впроваджена не всюди) - писати, не відриваючи перо від паперу.

До речі, гамериканські експети-криміналісти мають спеціальний довідник - в школах яких штатів і з якого по який рік вчили за цією або іншою системою.
    Це дозволяє звузити коло підозрюваних і допомагає в розшуку.

• Подобається Подобається x 3
  3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Дякую.

Чомусь поки що з Києва йде більше роз'яснень, ніж звідти, звідки я очікував. :)

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Прошу.
    Мене запхали в 1 класі в англійський гурток, там вимагали писати саме так.
    А в звичайній школі англійська пішла з 5 класу - рік вчили так, а потім - як хочете.

Так наші гамериканці та австралійці вчилися в українських школах!

• Подобається Подобається x 1
  5. D.M.

D.M. Well-Known Member

Але ж, може, звертали увагу, як пишуть на новому місці. А може, це й важко: зараз скрізь така комп'ютеризація, що писати від руки доводиться рідко. Але все-таки доводиться...

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не пора замислитися над очікуваннями? :)))

7. D.M.

D.M. Well-Known Member

У якому розумінні?

8. Максим

Максим Well-Known Member

Можливо, цей ресурс Вам допоможе:
    http://www.cynscribe.com/

9. levandivka

Не факт... :crazy:

10. D.M.

D.M. Well-Known Member

Дякую. По-моєму, там занадто багато розділів, очі розбігаються. Я вже дещо зрозумів з пояснень пана Boris Kiev, а також знайшов деякі статті про це в англійському розділі Вікіпедії (до речі, їх не дуже легко було знайти, і в їх назвах є якесь таке слово, якого я не бачив у словниках; уже навіть не пам'ятаю, яке саме). Загалом, я зрозумів, що стандарти бувають дуже різні, причому найбільш звичними для більшості європейців і цілком придатними для будь-якої країни є ті, в яких букви більше схожі на друковані, ніж у тих інших, де великі букви схожі на маленькі.

11. levandivka

Нічо-нічо!
    Читайте там все уважно, Форум почекає...

12. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ось мій handwriting , може це поможе відповісти на Ваше питання.

Останнє редагування: 21 бер 2009
    • Подобається Подобається x 3
  13. syavych

syavych копач

я б назвав це напів-handwriting'ом :)
    L,v,s таки друковані

14. Patrick

Patrick Well-Known Member

.....смішний чоловік. Як може бути мій почерк - напів -(моїм) почерком?

• Подобається Подобається x 1
  15. syavych

syavych копач

напів-handwriting малось на увазі не напів-ваш-почерк, а набір напів-рукописних літер :)

16. D.M.

D.M. Well-Known Member

От приблизно в такій манері і я зараз пишу. Тільки букву "r" не викручую, як "ч".

Мені казали в Польщі, що це цілком нормально, коли в рукописі літери схожі на друковані. Особливо це доречно для великих літер. Так я і вирішив писати всі великі літери - на манер друкованих.

• Подобається Подобається x 2
  17. premium

premium Well-Known Member

я українською також великі літери пишу на манер друкованих

а де твій аватар? :)