Вам часто доводилося бачити написи на сайтах "підпишись на RSS" і бачити таку картинку Більша половина з Вас знає приблизно що то таке є. Але з тієї половини лише невелика частина користується RSS. Я, для прикладу, ще кілька років тому спробував користуватися RSS, але недокінця розібрався з ним і видалося непотрібним. 2 місяці тому активував собі гуглівський RSS читач і тепер в захваті від нього. Тепер немає необхідності моніторити улюблені сайти. тепер всі нові дописи бачу в свому читачі. Одне вікно рідера моніторить близько 20-ти сайтів на які я раніш кожного дня заходив глянути, що нового з'явилося. Навіть, замітив Львівський форум обзавівся RSS на категоріях. Теж один розділ ЛФ тримаю в свому рідері. А Ви користуєтеся?
Добродію! Невже й з уроків математики на буряки посилали? Половина не буває "більшою". Тестував. Не користаю, волію зайти на сайт.
Народний вислів, теми не стосується. Ніколи не був на буряках, з школи нікуди не посилають, з університету також. То у Ваші часи таке було і призвело до недоосвіченості значної частини населення. Але про то давайте в інших темах говорити. Я теж заходжу на сайт, але переходжу на сайт з RSS. Побачив, що появився новий допис, подивився тему, якщо цікаво, то перейшов на сайт. Так значно зручніше.
Хм, порахував для себе: перечитування новин одного сайту - в середньому півгодини часу. В мене таких сайтів - 10. Разом виходить 5 годин. Перечитування РСС - максимум годину. Питання: що робити решту 4 години??? Ні, то не для мене
Я щось не зовсім розумію. Чому різні часи по перечитуванні новин з сайту і через вікно рідера? Контент же той самий, чому ж час читання має відрізнятися?
Юзаю RSS на певні сайти, в яких є багато корисної, але в одночас і не потрібної мені інфи, по заголовках орієнтуюсь що читати а що ні. FeedBurner-ів є достатньо на всякий смак А оскільки ціную свій час то це незамінна штука
Колись як працював журналістом, редактором новин, дуже активно юзав програмку FeedReader. Реально дуже помічна штука для відслідковування величезного новинного масиву із десятків сайтів. Програмка весь час висить у треї і постійно вискакують нові заголовки новин. Економило мені купу часу на серфінгу. Зараз воно мені не актуально, але не виключаю, що доведеться ще покористуватися. Кожен розділ ЛФ зараз має свій канал РСС, крім того є загальний РСС для всього форуму. Можна навіть підписатися на РСС кожної окремої теми.
Можна написати море причин, чому час відрізняється. Наприклад, 1. фід-рідер (далі ФР) показує тільки нову інформацію, а зайшовши на сайт, часто читаю принагідно і старе 2. ФР зразу показує потрібний контент, а на сайті потрібно ще його знайти 3. ФР не показує непублічний контент (наприклад приватні повідомлення на форумі, а у випадку модерування - взагалі цілі розділи) 4. ФР показує суто контент, але ще ж купа часу витрачається на розглядання і клікання різних банерів, що трапляються на сайтах 5. ... наводити прикладів можна багато.... Також до недоліків ФР (принаймні для мене) можна віднести і те, що кожен сайт/форум має свій дизайн (гамму) і читаючи новини на ньому ніби опиняєшся в якомусь окремому світі (для прикладу кавова гамма ЛФ створює ілюзію сидіння у львівській кав'ярні); а ФР тупо контент, однаковий для всіх сайтів... П.С. Таки вчорашня трава була зайвою. Не читайте ото останнє речення (про окремі світи) )
RSS до цих пір не користувався, але починаю! Так значно швидше переглядати заголовки, а тоді читати, а не сидіти на кожному сайті по пів години, а то й більше! =)