Кому доповнити? Якщо підприємець-фізична особа на єдиному податку, то в податкову, там де видають свідоцтво платника єдиного податку щоби видали нове, або дописали нові види діяльності і встановили новий розмір єдиного податку. І то, якщо я не помиляюся, треба робити не пізніше певного терміну до початку наступного кварталу, від якого починається нова діяльність. Якщо то юридична особа і цих видів діяльності немає в Статуті, то потрібно робити нову редакцію Статуту (в 2-х примірниках), завіряти підписи засновників (власників) на ньому в нотаріуса і подавати на реєстрацію на вул. Валова, 2. А потім зняти кілька копій зареєстрованого Статту, завірити їх нотаріально і копії дати в податкову і в банк. Можливо потрібно буде зробити нову довідку управління статистики, щоби включити туди нові види діяльності.
У держреєстрацію спочатку треба. Щоб вони дописали у себе в реєстрі види діяльності (коштує близько 10 грн. змінити види діяльності).
Тобто звертатися треба просто в віконечко свого району, де отримую свідоцтво і куди здаю квартальні звіти? Звертатися усно, чи з якоюсь заявою? А це що за звір?
Держреєстрація - це там, де Ви отримували "Свідоцтво о держреєстрації СПД". Навіть у різних районах одного міста по-різному. Де-то треба звернутися у віконце, де-то до свого інспектора. Заяву по-любому треба. Зверніться (або краще подзвоніть) у свою податкову, вони повинні розповісти.
Мене реєстрували у 2007 фактично заочно, оскільки не мав часу і бажання бігати по інстанціях, збирати довідки, стояти в чергах і оббивати пороги. Я звертався у фірму яка надає такі послуги і здається за 300 чи 500 грн вони по довіреності все зробили за мене і видали мені всі документи. Єдине , де треба було мою присутність це в банку при відкритті рахунку. З тих пір я лише ношу кожен квартал звіти і кожен рік отримую нове свідоцтво платника ЄП. Іто наприкінці року вони традиційно телефонують і пропонують зробити то свідоцтво за лічені дні Словом в тих бюрократичних заморочках не петраю ніфіга...
Якщо не маєте часу, то зверніться у таку ж фірму, вони Вам все й перереєструють. Але самому це теж не важко зробити: 1) Підіть до держ реєстраторів і візьміть у них форму № 11 (або тут скачайте) та номер рахунку, куди треба перерахувати суму за зміни до держреєстра. 2) Підіть у найближчий банк і перерахуйте на цей рахунок суму (сума невелика, 10 грн. було колись, але банк ще візьме комісію). 3) З квитанцією і заповненою формою № 11 (і з паспортом, і зі свідоцтвом про державну реєстрацію) йдете до реєстраторів. Вони повинні відразу Вам все і поміняти. Це недовго. (Якщо черг немає).