Розпуск парламенту. Звернення Президента до народу

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем MARTINI, 3 кві 2007.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Читайте Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п’ятого скликання

Шановний Український народе,
    Сьогодні я підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України п’ятого скликання.

Я прийняв це рішення у відповідності до положень Конституції України, обов’язків Президента України та з дотриманням необхідної конституційної процедури.

Моя дія продиктована гострою необхідністю вберегти державу, її суверенітет і територіальну цілісність, забезпечити додержання Основного Закону України, прав і свобод людини і громадянина.

Підкреслюю: це – не тільки право. Це – мій обов’язок.

У Верховній Раді триває свідоме загострення політичної кризи, що становить загрозу нашій країні і народу.

В основі кризи – три небезпечні тенденції.

Перша – неконституційний процес формування і переформатування парламентської більшості. Згідно з Конституцією, коаліція створюється на основі депутатських фракцій, а не на основі індивідуального чи групового членства.

Все інше – це ревізія волі народу. Найбільш цинічний виклик кожному з нас. [​IMG]
    Друга тенденція – постійна практика прийняття нелегітимних, антиконституційних рішень. Останній приклад – Закон про Кабінет Міністрів, який системно порушує Конституцію України і є замахом на конституційний лад України.

Третя тенденція – систематичне недотримання зобов’язань і політика шахрайства, інтриг і зрад, приховані гаслами про національну єдність.
    За рік діяльності Верховна Рада п’ятого скликання не продемонструвала роботи, яку очікували люди.

Парламентсько-урядова більшість вже не приховує своєї головної мети – узурпувати владу і законсервувати своє правління.

Суспільству набридло бачити одне й те саме – боротьбу за повноваження і повне ігнорування щоденних потреб громадян України.

Упродовж тривалого часу я закликав парламентські політичні сили до конструктивної роботи і діалогу.

Мої пропозиції і сьогодні були проігноровані.

Порушення Конституції України, серед яких ключовим став неконституційний характер створення коаліції, створили однозначні правові і політичні підстави для розпуску парламенту.

Позачергові вибори – це крайній засіб. Він став неминучим.

Планові і позапланові вибори – це легітимний демократичний інструмент, яким володіє Український народ для контролю за владою.

Жодних потрясінь і протистоянь не буде.

Ситуація в державі знаходиться під контролем і залишиться стабільною.
    Указ Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України є обов’язковим для виконання.

Застерігаю будь-які гарячі голови від протиправних закликів, намірів і дій.
    Звертаюся до всіх громадян України:
    Ми йдемо складним, але демократичним шляхом.

Не піддавайтесь на жодні провокації.

Будь-які замахи на вашу безпеку будуть подолані і покарані.

Дострокові вибори відбудуться у повній відповідності до Конституції України, демократичних національних і міжнародних стандартів. Волевиявлення буде вільним. Я твердо гарантую це право.

Вибори відбудуться під належним моніторингом міжнародних спостерігачів.
    Я закликаю Український народ здійснити відповідальний, свідомий і справедливий вибір, який дозволить завершити політичні чвари і відкриє нову перспективу для України.

Ви є єдиним джерелом влади в Україні.

Ваше право ніхто не може узурпувати.

На сторожі ваших прав стоять Конституція і Президент України.

Україна потребує вашої допомоги і вашої підтримки.

• Подобається Подобається x 3
  2. Mike

Mike Well-Known Member

Відповідь: Розпуск парламенту. Звернення Президента до народу

Мартини, зачем приехал цирк? снова :)

Пани чубляться, коли ще побачимо, насолоджуйтесь... :)
    Дивлюся Савіка, море задоволення. Їм на нас..., з височенної гори, усім. :)
    Литвин тільки десь щось по ділу, а інше - відпад. Полный отпад, ну полный... :)

3. Mike

Mike Well-Known Member

Литвин - якщо тільки КС може все розсудити, то розігнати ВР та президента, хай КС керує державою :)

4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Теж дивлюся "Свободу слова", згоден з Вами...

І що характерно, більшість ссуть прямо сказати : "Ми не будемо виконувати указ президента" :)

Взагалі, не розумію, якого біса там робить цей клоун Затулін. Невже в Росії нема розумнішої людини, щоб по коментарі звернутися?

• Подобається Подобається x 1
  5. Марина

Марина Well-Known Member

Вернем Кивалову его кидалово!!!!!!!!!!!!!!!

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Хочеться в це вірити....:sad:

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Не думаю, що цієї ночі коаліція спокійно спить....:sad:

Уряд не підкорятиметься Указу Президента про розпуск ВР.

Наступ з усіх фронтів на Указ Президента про розпуск Верховної Ради. Кабінет міністрів ухвалив рішення не підкорятися Указу глави держави про дострокове припинення повноважень Верховної Ради V скликання.
    Цей документ уряд називає незаконним на неконституційним. І доручає прокуратурі та органам влади пильнувати за виконанням цього Указу. У ньому до того ж, закріплюється момент про те, що дочасні вибори не будуть фінансуватися. Прем'єр Віктор Янукович, який зачитав документ, пригрозив - Віктор Ющенко іще має шанс своїм же указом скасувати власне рішення про розпуск парламенту.

Проти ухвалення постанови висловились міністр оборони Анатолій Гриценко та міністр закордонних справ Арсеній Яценюк. Нагадаємо, вони призначені до уряду за президентською квотою.

Уряд залишився засідати за зачиненими дверима за пропозицією Арсенія Яценюка.

http://5tv.com.ua/

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Олю, може Бог дає ще один шанс для України? І якщо вони не скористаються з нього і не зметуть різних бандюковичів, братків, перевертнів і іншу кримінальну нечисть то Україна буде повністю викреслена з історії.

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Петре, Бог любить Україну! Я це певно знаю. Дивіться скільки всяких змін і досі мирним шляхом, без жодного кровопролиття. Як би я хотіла, щоби жодна краплина крові і тепер не впала в цій боротьбі!:sad: Бо те, що банда тратить, вона так просто не хоче віддати без бою.
    Все зараз залежить від народу України, від того, чи ще довго вони залишаться сліпими, що якщо не тепер, то , напевно, ніколи вже вони не виборють своєї громадянської гідності! Про національну я вже мовчу... :sad:

• Подобається Подобається x 2
  10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Олю, повністю з Вами згідний. Ющенко йшов на всякі навіть немислимі поступки цій банді. Тільки щоб вони прийняли правила Конституції і працювали на благо країни. Але хіба для криміналу правила існують???
    І зараз Ющенко поступив як патріот і мужня людина. Бо він вичерпав всі можливості для дискусії і виходу інакшого не було.

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Я рада, що він так поступив, але мені чогось виглядає, що Ющенко вміє бути рішучим тільки в ситуаціях, коли йдеться або про життя, або про смерть України. :sad: Коли всі козирі були в його руках, то він думав про що хоч, але не про те, що йому таки доведеться 2 квітня 2007 року приймати таке рішення.:sad:

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А коли (на Вашу думку) "козирі були в руках"?
    Козирний туз не багато важить, коли вся колода краплена...

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Та я то образно сказала, я в картах не дуже розбираюся. :)
    А на мою думку, що все було в Ющенкових руках зі самого початку, а він чомусь характеру ні чоловічого, ні Президентського не проявляв... :sad: Хто заважав довести до кінця передвиборчі гасла:"Бандитам тюрми!"? :cool: Є така приказка:"Погрози доводь до кінця, або не погрожуй зовсім!" А то тепер вийшло, що ті, кому погрожували, а не виконали тих погроз, вилізли Президентові на голову. І ще й ноги звісили. :ireful1:

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Янукович з Ахметовим отримали квиток на війну

--------------------------------------------------------------------------

Разом з повідомленням Ющенка про дострокові вибори стала очевидною неготовність коаліції до такого рішення президента. Також обличчя депутатів говорило краще за їхні слова – вони не готові битися за цю владу, якщо глава держави піде на загострення. І коли парламент раз за разом ухвалював свої нічні рішення, не було чути жодних оплесків.

http://www.pravda.com.ua/news/2007/4/3/56749.htm

15. OldMan

OldMan Well-Known Member

Интересно что в этот раз предвосхитил Ющенко?

16. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

От тут якраз Ющенко і показав, що таке "йти в Європу" - не вмішувався в роботу інших органів: правоохоронних, судових і т.д. А те, шо міліція за 15 років згнила разом з судами, то це не вина Ющенка. Тому то і "не сіли" бандюки.

Якби він проявив свою рішучість тоді, коли Мороз зрадив коаліцію демократичних сил, тоді ж було піднесення неймовірне, то хто його знає до чого би те все привело... А тепер ситуація спокійніша. Народу майже по-цимбалах... Народ своє відстояв... тепер нехай на верху чубляться і відстоюють. В 2004 році була революція знизу, а тепер буде революція зверху - у самій владі! І це правильно, як на мене, бо треба, щоб лідери вирішували державні справи, а не чекали поки народ вийде на майдан.

17. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Указ до сих пор не опубликован, так, что он до сих пор не имеет силы.

18. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Ну то це ж тимчасово... У Вас же немає переконання, що він і не буде опублікований?..

19. zenyk

zenyk Well-Known Member

а мене дивує: таке насправді важливе питання, непрогнозований розвиток подій, а наших дорогих опонентів на форумі нема......чому?

20. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Потому, что НИКАКОЙ важности оно не имеет.
    Всё вернётся на круги своя через 2 месяца, если перевыборы будут, и останется на своём месте, если их не будет.
    Только в случае с перевыборами эта клоунада отнимет кучу времени и денег, потраченных впустую.
    Неужели Майдан-1 не доказательство?

а де твій аватар? :)