Розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Сталкер, 3 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сталкер

Сталкер Well-Known Member

Статья 161 Уголовного кодекса Украины запрещает разжигание межнациональной розни.
    1). http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=247042&postcount=2231
    "а Ви в росії хоч одного руского з руским прізвищем тверезим бачили???"
    2). http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=247184&postcount=2240
    "Страх та користь є єдиними спонуками всієї діяльности всіх москвинів"
    3). http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=247934&postcount=2270
    "У глибині своєї душі москвин свідомий свого духовного каліцтва, але він не має ані розуму, ні волі позбутися того каліцтва"
    Прошу разобраться :)

• Подобається Подобається x 4
  2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Відповідь: Розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті

О, подякував! :y:
    Я дописувачам за ті три пости якраз карму не добавив.
    Зараз біжу додавати...

• Подобається Подобається x 8
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Прошу розібратися.Росіянам дуже не подобається висловлювання Павла Штепи.

• Подобається Подобається x 2
  4. Сталкер

Так это неважно, кто написал. Гитлер тоже много чего про евреев написал, и если кто его будет цитировать, сразу под уголовный закон подпадет)

• Подобається Подобається x 3
  5. Romko

Почнемо з Шевченка.
    Вжити заходів!

• Подобається Подобається x 7
  6. Оля

Оля Старожилка форуму

Прошу ще вислови дописувача Пересвета пошукати і почитати. ;)Він тут( і не тільки тут) доводить, що ніколи не існувала така держава, як Україна, а українська мова - то зіпсутий варіант "великого могучего". І веде постіну пропаганду про повернення України до її колишньої володарки - Росії. Виходить, що з Пересвєтом вже не то що розібратися, а давно вже його у в"язницю треба запроторити.
    А про визнання Голодомору, насміхання і перекручування того, що вже давно стало фактом і затверджене законом України,то взагалі, пару десятками дописувачів тут СБУ України мало би зайнятися.:ireful1:

• Подобається Подобається x 8
  7. Сталкер

И что :)? Берем Уголовный кодекс, читаем: "161. Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії
    1. Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи
    непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних,
    релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або
    іншими ознаками, - караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Кстати, Шевченко я уважаю. Но закон надо соблюдать, Украина - правовое государство.

• Подобається Подобається x 1
  8. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

в Україні закон(тим паче кримінальний ) не має зворотньої сили - тільки у випадках пом"якшення покарання порівняно із тим, яке було би призначене на час вчинення злочину порівняно з новим законом.
    не дай Боже, щоб ще українці судили наших корифеїв літератури.

9. Сталкер

Зачем СБУ? Этим прекрасно занимаются модераторы....
    Где сейчас Полковник? А где Пересвет? И я не спорю, что меня забанили за нарушение Правил форума, абсолютно согласен.
    Но ведь закон для всех одинаков - и россиян, и украинцев. Кстати, Вы наверняка были на Майдане? Ведь люди ехали на Майдан не затем, чтобы над россиянами поиздеваться, а для того, чтобы Украина стала правовым, демократическим государством, где все нации равны. И верховную силу имеет его величество ЗАКОН.

Додано через 2 хвилини
    В России тоже :) . Только я не Шевченко предлагаю судить, а тех, кто нарушил закон совсем недавно.... :)

10. маюнка

взагалі-то розумом я знаю, що таке висловлювання не є вельми коректним.
    але чомусь воно мені подобається...

• Подобається Подобається x 6
  11. Оля

Оля Старожилка форуму

В бані! Але аж ніяк не за те, про що я написала вище.

12. Сталкер

Я живу в Москве, я коренной москвич. Вокруг меня живут такие же люди, которые рождаются, учатся, работают, женятся, разводятся...., живут, вобщем. Есть среди них люди не очень хорошие, есть замечательные, есть и быдло. Вот почему у нас в Москве такое распространение получила так называемая "нищенская мафия", которая делает подставных нищих?
    Да потому что подают им люди, хотя и по телевизору говорят, и в газетах пишут.... Ну не могут люди пройти мимо человека в лохмотьях, который кусок хлеба просит.... И я не могу пройти...
    Вот скажите, по-Вашему - я калека, который не имеет ни воли, ни разума, чтобы избавиться от своего увечья? Как же так????????

Додано через 2 хвилини
    Ну, может быть, не знаю честно говоря, за что они в бане. :)
    Но Вы согласны, что за то, что кто-то глумится над украинским менталитетом, оскорбляет память жертв голодомора - нужно банить?
    Я согласен :)

13. маюнка

я такого не казала.е не мої слова і до Вас я не відчуваю жодного негативу. я сказала, що мені подобається чомусь та фраза -

не знаю - сподобалось:) але ж!!!!вона вирвана з контексту - і як то можна оцінити?наскільки я розумію, то була точку зору людини з приводу того, для чого створювався Союз. ніхто на особистості не переходив і жодних закликів не постив.

14. Сталкер

Да я понимаю... :) Ну, здесь поспорить не могу, СССР действительно государство, подавляющее личность. Только не об этом этот господин говорил, по моему....
    Ну а как Вам вторая цитата? Обратите внимание, там сказано про всю деятельность всех москвинив. Значит, мною руководят только страх и корысть, во всех моих жизненных начинаниях?
    Вот Вам бы приятно было, если бы такое сказали про Ваш народ, Ваших сограждан, Ваших единомышленников?

15. Romko

А Шевченко що,з п’яних очей таке писав?
    Йдеться не про окремих людей.Йдеться про імперську,завойовницьку політику Росії з початку створення в до наших днів.
    Ми живем в Україні,тому мова у нас йде про Україну.Але Росія загарбала багато територій,сотні народів були знищені,зрусифіковані,перемелені отією страшною імперією,що ніяк не може насититися.

• Подобається Подобається x 5
  16. Сталкер

А причем здесь вообще захватническая политика? Я на те цитаты, где говорится про российские власти и агрессивную политику России, не жалуюсь. Дело в другом: Вы меня считаете неполноценным человеком, которым руководит только жадность и жестокость? И все москвичи такие же, да? И все россияне?
    Дело-то не в политике, а в оскорблении нации, а это преступно.

17. Romko

До вас мені діла нема.
    Але,навіть результати виборів президента Росії Медвєдєва заставляють замислитись...
    Павло Штепа РАБСТВО І ДЕСПОТІЯ МОСКВИНА

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

особисто я вас таким не вважаю....
    якщо не помиляюся, то ці слова належать російському історику....
    буровському?..
    ви не погоджуєтеся з цією ремаркою?...
    але в чому ви вбачаєте порушення законодавства чи де ви побачили якісь заклики?...

19. Сталкер

Да какая разница, кому они принадлежат? Самое главное, что их цитирование нарушает законодательство Украины, так как оскорбляет мою национальную честь и достоинство и не только мою, а всех россиян.
    Вам бы понравилось, если бы кто-то назвал украинцев тупыми, к примеру? Причем всех....? Это значит, что он и Вас тоже имел ввиду.
    А мне не нравится, что меня и тех людей, в окружении которых я живу, назвали пьянью, быдлом, неполноценными, жестокими и т.д.

Додано через 2 хвилини
    А вот до закона дело есть всем, он для всех написан.

20. Romko

А як бути з вашим підписом?
    А чи не гітлерівці спалювали тонни літератури?А чи не комуністи знищували поетів,інтелігенцію,власне тих,хто читав і цитував подібні речі?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)