Робота вдома. Плюси і мінуси

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем MARTINI, 10 лют 2013.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Доволі багато людей тепер не знають про поняття "ходити на роботу". І не тому, що вони туніядці, а тому, що примудрилися влаштувати своє життя дещо по іншому, ніж більшість. Вони працюють вдома.

Давайте ділитися досвідом.

2. agent K

agent K Well-Known Member

:morning1:
    Работать дома это самая жуткая форма полового извращения. Хуже, чем хоккей на траве.

3. MARTINI

Та нє, нормально )

• Подобається Подобається x 3
  4. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Я вже звикла:mocking:От і зараз - поп"ю чаю з ЛФ і за диплом:)
    Доброго ранку всім і гарного дня! Всім, хто працює - натхнення до роботи (бо я своє ще шукаю), а всім, хто відпочиває - гарного відпочинку:)

5. agent K

Вы так договоритесь до того, что жить на работе тоже нормально.:ireful1:

P.S. Всем работающим и отдыхающим хорошего дня и отличной ночи.

6. MARTINI

тут дійсно є небезпека перетворення роботи вдома на життя на роботі. Це вже залежить від вміння людини раціонально організувати власний час

Окрім того, важливо як організовано саме робоче місце. Я вважаю, що воно повинно бути чітко відділене від життєвого простору. В ідеалі кімната-кабінет. Бо коли робочий комп у вітальні чи спальні, а кругом твої домашні, то не буде ні повноцінної роботи, ні життя :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Hyligan

Hyligan Іронічний

На цю тему є прекрасна книжка Тімоті Ферріса "Чотиригодинний робочий тиждень" Хоча моя робота дуже далека від інтернету, айпі технологій і аутсорсингу а там знайшов багато ідей як краще організувати життя і поменше працювати....Дуже рекомендую.

8. Іспанка

Оце правильно сказано. В роботі вдома є свої плюси і мінуси. Беззаперечним плюсом вважаю те, що зранку непотрібно товктися по переповнених маршрутках зі злими, невиспаними людьми, висувати носа на вулицю, коли там страшенно слизько, зимно чи сиро. Ти сам собі раціонально розподіляєш час на виконання дій.
    Щоб ефективно працювати, то справді треба мати окреме робоче місце, де не сновигають домашні. От я маю свою кімнату окрему, але мене це не рятує - кожні 15 хвилин хтось мусить зайти і глянути "ой,де ж це киця? а киця спить в Наталі на ліжку, ой сюсі- пусі"; хтось мусить прийти і обов"язквово почати розказувати останні плітки (мама) чи щойно почутий анекдот (тато). І вони щиро дивуються, коли в мене не витримують нерви і я зриваюся на крик і прошу мені не заважати, бо я працюю (перекладаю, пишу диплом чи роблю якусь чергову байду на роботу).
    Найважче, коли працюєш вдома - заставити себе працювати. Адже навколо стільки спокус у вигляді ще не переглянутого фільму чи ЛФ:mocking:, на якому не все прочитано.

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

З жовтня минулого року я працюю вдома.

Для мене це не зовсім новий досвід, бо на попередньому місці роботи я також паралельно працювала вдома - у сімейній фірмі. Тому вдома вирішувати робочі моменти не така й проблема.

Плюси:

- що стосується сім'ї, я стала нормальною мамою, я хожу на усі шкільні заходи, на котрі раніш не встигала, я не відмовляю собі у задоволенні відвезти дитину до школи
    - менше стресу
    - більша ефективність, тому що веду дві фірми з одного робочого місця, не думаючи, сподобається це комусь чи ні
    - більше часу. Я, включаючи комп, вже на роботі, я не мушу їхати кудись, а ранішню пошту перечитую з зубною щіткою в руці

Мінуси:

- робота вдома вимагає дисциплінованості. Мова не про те, чи ви лежите в ліжку, чи сидите за столом - робота мусить бути зроблена.
    - треба вміти відключати себе, маму-дружину, від домашніх негайних справ, які зазвичай робляться після роботи. Я на початках грішила тим, що мусила спочатку поробити всю домашню роботу (якщо я вдома). Тепер змінила той порядок на звичний порядок - до обіду тільки робота, після того домашні справи. І навпаки, мусите ввечері забути, що ви на роботі, і той позаробочий час присвятити дому.
    - ще один великий мінус для тих, в кого робота сидяча, це мінімум руху. Колись я вставала, і принаймі якось рухалась - чи то по дорозі, чи на самій роботі, переходячись по кабінетах. Тепер навіть цього нема, що позначається як на вазі, так і на самопочутті. Весною-влітку-восени, принаймі, є можливість проїхатись на роликах чи піти в басейн недалеко на годину-другу. Зима - критична.

• Подобається Подобається x 6
  10. agent K

Кнопкодавам хорошо - у вас рабочее место 30x40 см и в портфеле помещается. Моё при переезде в три машины еле влезло.

11. MARTINI

Головний плюс, безумовно, це свобода. Ти не мусиш від 9 до 18 бути на робочому місці. Файна погода? Вибрався на 2-3 годинну велопрогулянку. Або скочив в машину і на озеро скупнутись. Треба щось зробити в машині - поїхав на СТО і не проблема пару годин там зачекати доки все зроблять, а не їдеш маршруткою чи на таксі в офіс, а потім знову так само на СТО по машину. Взагалі будь-які особисті справи вирішуються в зручний час. І весь цей час (на ровері, на озері чи на СТО) ти принаймні частково можеш бути на роботі, тобто на звязку. А на СТО, на якому я обслуговуюся, взагалі є кімната клієнта і вай-фай, тобто я навіть там можу бути "у станка".

Мінус - коли треба помогти на городі, мусиш їхати в село в будь-який день, не відмажешся. Бо мої просікли, що я собі можу це дозволити, з роботи ж відпрошуватись не треба :)))

Ще мінус - часом сильно заростаю бо не бриюся по кілька днів, коли нема якоїсь зустрічі чи виходу в люди :)

12. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ше один мінус це відношення домашніх...Ну ніяк до них не доходить шо ти вже заробив грошей і в вільний час освоюєш нові знання і цікавишся новими видами бізнесу, а не "ноги задер і сидить в неті цілий день" ...:)))

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:15 ----------

Сусіт он прийде з роботи, принесе 1500 грн в місяць і його ніхто не зачіпає, бо він бачиш замучується, а тобі починають...принеси, подай...:ireful1:

13. Іспанка

Це дуже добре. Бо в мене, як в державного працівника, такої можливості практично нема. Щоб піти зранку до лікаря, здати аналізи - треба відпрошуватися (і не факт , що відпустять - специфіка така, що треба шукати заміну, а не кожен згодиться тебе підмінити на годинку - другу).
    Взагалі, для мене ота робота з 9 до 18 (в моєму випадку з 9 до 15 плюс вдома перевірка зошитів, контрольних і т.д) то є біг бо замкнутому колу, кожного дня одна й та ж рутина.
    Ага, знаєм:)))
    Фото неголеного Мартіні в студію:)))

14. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну з тим легко боротися...Попросіть дружину шо б вам "не давала" доки себе до ладу не приведете....:mocking:

15. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Так так, деколи навіть домашнім треба трохи часу, щоб зрозуміти, що між "сидіти вдома" і "працювати вдома" - колосальна різниця.

16. Forpost

Forpost Стоїк

зразу посилати на три букви!,а по темі: то мрія поета,пару років насолоджувався роботою вдома ,нічого людина не цінує поки не втратить

17. SashaBelov

SashaBelov миється в бані

Я вже досить давно працюю сам на себе, а останні півтора року вдома. Мінусів важливих немає, лише б сказав, що бракує невіртуального спілкування часом і якогось колективу робочого. Карпарітівок там різних і приколів.

Дивне відношення в оточуючих і батьків, мол «коли ти вже на роботу ходитимеш як всі «нормальні» люди і перестанеш бавитись на компі». То фігня що отримую грошей значно більше ніж середньоститичний українець — для них це баловство. І це мене найбільше дратує. А ще не люблю комусь пояснювати, що я роблю, бо або не зрозуміють, або просто лінь 10хвилин тріпатися.

Якось так. В офіс не хочу вже ніколи. Хіба в якості власника чи парнера по якійсь справі.

---------- Додано в 16:28 ---------- Попередній допис був написаний в 16:19 ----------

Раніше ще були проблеми із малорухливим способом життя і стрілка на вазі показала 100 кг. Почав займатися спортом і все ок.

---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 16:28 ----------

З жахом згадую пересування в маршрутці кожного дня протягом 4 років і начальника якому просто так не скажеш, що він мудак і треба робити деще інакше як він каже.

• Подобається Подобається x 6
  18. kitana

kitana Banned

на аватарку глянь

---------- Додано в 00:16 ---------- Попередній допис був написаний в 00:15 ----------

-те

19. Bambook

Bambook Persona non grata

Найкраще - мати таку роботу, щоб за потреби в тебе був офіс і співробітники поруч, а за бажання - можна було сидіти вдома і нікого не чути й не бачити.
    А щодо правил роботи вдома - то все індивідуально. Я доволі довгий час мав робоче місце вдома на кухні (на офіс тра було раз на тиждень), і це було дуже ефективно. По-перше, після повернення дружини з роботи в мене автоматично починалося життя, по-друге, можна було підгадати так, щоб готувати їсти, практично не припиняючи роботи. Єдина проблема такого підходу - швидко набираєш вагу :)

---------- Додано в 00:33 ---------- Попередній допис був написаний в 00:21 ----------

20. MARTINI

ідеальний варіант, має купу переваг

1. в офісі можна призначати зустрічі клієнтам
    2. офіс таки дисциплінує
    3. як чуєш, шо вдома починаєш дичавіти, можна перебратися туди

перший раз я працював вдома десь протягом року у 2001-2002 роках. Навіть попри те, що регулярно вибігав на всякі прес-конференції та інтерв"ю, помітив, що "дичавію", що хочеться таки працювати серед людей. Коли у 2002 покликали в газету, я був в ейфорії від роботи у великому ньюсрумі :) А от вже коли перебрався додому вдруге, у 2010 і досі, то переживаю це якось інакше, браку спілкування з людьми не відчуваю. Мабуть раніше я був просто ще не готовий до того.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)