За роботою не встигли скласти маршрут по Риму. Може в когось є готовий??? З переліком обов"язкових до відвідання місць?
Якесь таке смішне питання. Площа святого Петра, Народна площа, фонтан ді Треві, Колізей, Пантеон ітд... аби часу вистачило.
Та часу вистарчить, за день центр можна повністю обійти... Ну почнемо з прильоту, я так розумію Ви в аеропорті Леонардо да Вінчі будете приземлятись Там є автобус, ціна здається 9 євро, не наю куди він точно їде, якщо Вам треба до центру, то можу сказати як попасти (своїм маршрутом). Їдете на станцію Корнелія (Cornelia "M"), находите метро, там не важко, як зайдете купіть білетики, один коштує 1 євро, з ним Ви можете 1 раз в метро проїхатись, і решта часу гр. транчпорт. Він є лімітований часом. Заходите в автобус, компастуйте, там є автомат спеціальний. Бажано купляти білет десь в магані з журналами, на те, що в автобусі буде автомат з продажою розраховувавти не треба. Просто заходите в магазин і кажете Ciao, уно або дуе білєті. grazie. Коли сядите в метро оприділіться куди Вам треба, чи фонтан Ді треві, чи колізей, чи ватикан, бо пересідати треба, діють дві лінії метро, А і В. Щоб багато не писати, ось Якщо будете мати час, переїдьтесь в місто Орвієто, не пожалієте. Там поїзд їздить, приблизно 1.50 їхати... Якщо чогось ненаєте, питайте в карабінєрів, а і барахло в негрів не купляйте, там кароч закон видали, якщо купите фейкову сумку типу Луї Віттон, Вам штраф дадуть. Надіюсь допоміг.
От вам смішно, а я фактично вперше в Європу їду! (щаслива і хвилююся) Плюс я попросила маршрут, тобто що за чим караще відвідувати (попорядку, як розпланувати кожен день на відвідни різних місць). ---------- Додано в 20:46 ---------- Попередній допис був написаний в 20:42 ---------- Дуже багато корисної інформації!!! Про таке з путівників не дізнаєшся. Дякую!
Не зв1язуйтесь з неграми, які типу Вам раді допомогти, їді хто хоч трохи зможуть допомогти, це військові або карабінєри. Але не путайте гвардіа ді фінанза (guardia di finanza) з карабінєрами. Ось вони: А ось карабінєри Якщо вирішите зекономити, і будете їхати без білета, остерігайтесь polizia municipale Якщо є ше питання, валяйте. Видалено ненормативну лексику. Un.Known
Дякую! А карабінери зазвичай знають англійську? А де краще їжу купувати? Може порадите, ще якісь оригінальні ресторанчики, але не мегадорогі - в рамках розумного?
Так, знають, порозумітись зможете. Купіть собі розмовник, якісь фрази вивчіть... Поїсти? Ну в центрі звичайно, що дорого... Хоча для когось обід за 50євро, це не дорого.... Якщо харчуватись, то за межами центру,якщо знімати квартиру, вигідніше купувати в супермаркеті продукти і собі готовити. Навіть ті самі макарони з пастою. А, забув, коли йдете в місто, беріть з собою воду. В супермеркато, воно коштує 10-20 чінтезіїв, за 1.5 літри. А в центрі 0.5 буде коштувати 2 євро, о така математика
Особливо економні п'ють воду в Римі "жилкопівську", тобто з під крану, чи з фонтанів та багаточисельних фонтанчиків, вона смачна та чиста.
А, точно. Там є спеціальні краники, можна собі в бутилку набрати) Ну це вже Дуже економним треба бути
Наприкинці 80-х коли я жив в Санта Марінелла, а в Рим приїзджав не на Via del Corso заради шопінгу, a на Порта Портезе, саме так і робив.
Знаменитий базар. Колись, два румини, ходили по автобусах і видавали себе за мінтів, таким чином за безбілетників збивали гроші. Коли їх хапнули, то спитали " Де взяли форму, і пістолети?" Ті відповіли "на порта портезе"
Така корисна інфа - ніколи б сама недокумекала, що потрібно воду брати. І ринок візьму на замітку - потрібно ж буде сувенірів накупити
Рим це неймовірне місто, я б там жив зрадістю, проте ціни трохи кусаються, принаймні для нас українців транспорт дорогуватий. (якщо по місту 1 євро, ще норма) то поїхати за місто дуже дорого. Поїздом в аеропорт біля 15 Євро в одну сторону!!!
А йой, шановний... Транспорт вже здається 1.50 коштує, та і ціни як ціни... У всіх великих містах високі ціни. З аеропорту Леонардо Да Вінчі, якщо автобусом то порядку 7 євро, а те, що поїздом 15, надзвичайно сильно сумніваюсь! Бо як я їхав в Кассіано в Риму, заплатив 7.50, їхав приблизно 2 години і 30 хв.! А з аеропорту Леонардо, фігня шо їхати. Якщо до Termini, то може до 30 хв. Автобусом довше. Правильно! Бо треба літаками літати! Ви не знаєте, що в Європі поїзд - це дороге задоволення?