Надибав колажі, які я робив колись для одного веселого сайту. Хочу поділитися. Згадуючи дитинство з ностальгією, не можна не згадати совіцьки мультики. Розваг тоді було небагато, а мультики в Катрусиному кінозалі або просто так поміж передачами - були просто скарбом, двори миттєво пустішали. Звісно, що вони вчили високому доброму і вічному. Мій альтернативний (дорослий) погляд: Всі знають цю потвору. Він ходить у хокейній касці і посміхається, ну хто з нормальних людей так робить: Чому ж він вчить дітей? Паскудствам усяким!!! Якщо хулігани поклали вам на стіл цеглину, знаєте що треба робити? Викинути її у вікно на вулицю!!! Якщо хулігани упхали до вашого багажника здоровенний магніт, що зробите? А він його в кущі!!! Якщо хулігани дістали вас і хтось дзвонить у двері? Правильно, не дивлячись хто там, вилийте на нього відро води!!! А як щодо правил безпеки? Увімкнену праску можна залишати без підставки, а пиріг із кремом можна ставити у газову духовку! А як щодо правил дорожнього руху? Плювати! Їдемо на велосипеді серед дороги ще й з лівої сторони, а паркуємось так, щоб загородити пів-дороги: Ігноруючи закони фізики, потвора-Леопольд вчить дітей що: антенний кабель, підключений до компресора, збільшує потужність пилососа в сотні разів; мастило на дорозі робить мотоцикли здатними літати, це кумедно; намальована на папері цегляна стіна зупиняє автомобілі; будь-який фізичний процес можна описати простими тригономітричними функціями: Але найгірше - це пропаганда наркотиків : І не питайте потім мене чому ми такими виросли ... :no: :radist:
Я тоже не очень люблю советские мультики. Исключение-"Про казаков", "Капитан Врунгель", "Остров сокровищ", которые, кстати, были сняты на киевской студии.
А я з великим задоволенням дивлюсь радянські мультики, а також дитячі фільми..типу ПОПЕЛЮШКА, МОРОЗКО і т.д
До-речі, якщо задуматися, то пан Городоцький в дечому правий. Мені це також нераз на думку спадало... Всі звикли, навіть запеклі антисовєтчики, хвалити передусім дві радянські речі - освіту і мультики. І хаяти західні мультики. Мол, після Том і Джері вбивати хочеться. Частково може й так, але й на наших мультяшках виросло знамените наше нинішнє суспільство - хворе до прєдєла, збандитизоване і скорумповане до планки, буремні рекетирські 90-ті, одне з найжорстокіших в Європі, якщо не в світі, де на вулиці хвору чи збиту автом людину ніхто навіть з дороги не відтягне, поки за 50 хв. швидка не приїде труп забрати... Скаже дехто, зато таких жахливих вбивств в нас нема... Просто наші чекатили і онопенки - лише вершина айсберґа, на інші жахіття ніхто вже й уваги не звертає, це побутовість. В світі просто все відкритіше, загибель трьох чоловік в громтранспорті тиждень з перших шпальт не злазить, а в нас люди десятками в маршрутках згорають - і лише заміточка на два абзацики в газеті. Чергова.
Конечно...конечно...уж и не сравнить с "Бэтманом" или дурацким, одним из первых компьютерных фильмов "Корабль-Призрак",когда мамаши выводили пятилетних и семилетних детей из кинотеатров до окончания сеанса,так как дети от страха ревели.... По вечерам,регулярно с внуком смотрю мультики.При этом в 20-30 по "ТЕТ" идет очередная ,сто сороковая серия про "Бетмана" ,который тысячный раз спасает банки от ограбления и пятисотый раз выживает из немыслемого положения. И в 20-45 по каналу "КРТ" идут совесткие мультики ... На днях шел мультфильм 1953 года выпуска по украинской сказке "Крашеный лис",по эстонской сказке "Волк и Олень",чудесные,красивые ,добрые мультики. А не могли бы Вы,сравнить эти события с Америкой тридцатых годов,мультиков то тогда и не было....
В теперешніх мультиках не зразу і зрозумієш ЩО за персонаж перед тобою.Не люблю таких мультиків.От "Ну , погоди"-вєсч)
При чому тут америка 30-ті роки в трі часа ночі?! От ви не могли би масковске царство во врємєна велікай Смути часів Івашкі Ґрознава зрівняти з цими подіями, мультиків тоді тоже нєбило...
Согласен... но мне (хоть уже за 54 года ) все одно нравятся мультики пятидесятых годов "Аленький цветочек","Конек Горбунок","Сказка о Царе Салтане" ( и др. по сказкам Пушкина ),"Лягушка-путешественница","Серая шейка" и многие многие другие.Красивые,яркие,добрые....... А причем здесь "в трі часа ночі?" ????? Если речь идет о мультиках,из-за которых в 90-е вылезло стоко бандитов........ Вот я и спрашию...что в Америке в 30-х было меньше бандитов,потому что мультиков не было что ли????
Ці і подібні їм дійсно класні. Мальовані вручну, озвучка - ціла оркестрова... Витвори мистецтва. Блін, Чітатель, де бузина, а де дядько... Що ви хочете добитися?! При чім тут ваша любима америка?! Я її хоч словом десь згадав?! Просто висловив один нюанс думки, нічого не стверджуючи і не спростовуючи. Сам старі наші мульти люблю, до-речі. Я десь торкався кількості бандитів і її залежності від мультиків?!
пан Городецький....щось вам не туди потягнуло... як можна називати кота Лєопольда "потворою"? а мультики радянські - то миле щасливе дитинство Жил-был пёс Пластелиновая ворона Варежка про Блудного попугая Чертенок № 13 чешский про Крота домовенок Кузя приключения капитана Врунгеля а взагалі...ось в мене є посилька дуже прикольно може, кому буде час переглянути http://multiki.arjlover.net/multiki/
А небо в радянські часи? Це ж жах було! Не те, що зараз: блакитне, добре, привітне, хмаринки такі пухнастенькі, та й грім гремить не так агресивно, як в СРСР... Всьо-всьо стало кращим, розумнішим.
Миху...а Миху????И чему хреновенькому учил тот "Дядя Степа"? Наркоманить?Хулиганить?Водочку жрать?Беспризорничать?Маленьких и девочек обижать? А?
Дуже люблю мультики "Пригоди в Простоквашино" та "Карлсон і малюк", а ще фільм-казку "Три горішки для Попелюшки".
Перегляд радянських мультиків , це скоріше настальгія , яка в кожного своя , ніж віддавання належного мистецтву. 90% цієї продукції має оригінальні аналоги в Діснейленді. А 10% це з серії "Йожик в тумане"...Який теж має право на існування.А кому не подобається цей "шедевр" , то йому можна сказати , що він не розуміється в мистецтві. Якщо нас всіх , хто народжений в 70 , 60 , 50 ті роки повернути в наше дитинство/юність і дати до вибору подивитися по тоді існуючих 2х каналах ТБ Міккі Мауза , або щось з "Союзмультфильм" , то ...(впевнений!) ВСІ , абсолютно всі (включаючи Чітатєля , Полковника , Стєпанича ) будуть дивитися Міккі. Зараз , ні. Бо як я вище сказав , що це виключно дань настальгії у старших і подивитися щось "своє"і інше у молодших. Недавно я був в "рускому магазині" і купив собі кільку в томаті і чорного хліба. Прийшов до дому , налив в кєлюшек горілки , врізав хліба , почистив цибулю і відкрив консерву.Коли моя жінка(для якої ЦЯ ІЖА , нічого не означає , бо народжена вона не в СССР) зайшла на кухню , вона почала крутити носом і жартома ( але там була велика доля правди) сказала , може би я цю страву пішов їсти в гараж.Я звичайно не пішов.До мене прийшла мала , сіла мені на коліна і я дав їй кусочок риби. Добре що жінка не бачила.... Чітатєль , перший мультфільм появився в 1928р. Це був про Міккі Мауза і мав назву щось там звязане з теплоходом..