Радянські мультики

Тема у розділі 'Кімната сміху', створена користувачем Городецький, 22 кві 2008.

1. Городецький

Городецький Well-Known Member

Надибав колажі, які я робив колись для одного веселого сайту. Хочу поділитися.

Згадуючи дитинство з ностальгією, не можна не згадати совіцьки мультики. Розваг тоді було небагато, а мультики в Катрусиному кінозалі або просто так поміж передачами - були просто скарбом, двори миттєво пустішали. Звісно, що вони вчили високому доброму і вічному. Мій альтернативний (дорослий) погляд:

Всі знають цю потвору. Він ходить у хокейній касці і посміхається, ну хто з нормальних людей так робить:

Чому ж він вчить дітей? Паскудствам усяким!!!
    Якщо хулігани поклали вам на стіл цеглину, знаєте що треба робити? Викинути її у вікно на вулицю!!!

Якщо хулігани упхали до вашого багажника здоровенний магніт, що зробите? А він його в кущі!!!

Якщо хулігани дістали вас і хтось дзвонить у двері? Правильно, не дивлячись хто там, вилийте на нього відро води!!!

А як щодо правил безпеки? Увімкнену праску можна залишати без підставки, а пиріг із кремом можна ставити у газову духовку!

А як щодо правил дорожнього руху? Плювати! Їдемо на велосипеді серед дороги ще й з лівої сторони, а паркуємось так, щоб загородити пів-дороги:

Ігноруючи закони фізики, потвора-Леопольд вчить дітей що: антенний кабель, підключений до компресора, збільшує потужність пилососа в сотні разів; мастило на дорозі робить мотоцикли здатними літати, це кумедно; намальована на папері цегляна стіна зупиняє автомобілі; будь-який фізичний процес можна описати простими тригономітричними функціями:

Але найгірше - це пропаганда наркотиків :ireful1: :

І не питайте потім мене чому ми такими виросли ... :no:
    :radist:

• Подобається Подобається x 14
  2. Я тоже не очень люблю советские мультики. Исключение-"Про казаков", "Капитан Врунгель", "Остров сокровищ", которые, кстати, были сняты на киевской студии.

3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А я з великим задоволенням дивлюсь радянські мультики, а також дитячі фільми..типу ПОПЕЛЮШКА, МОРОЗКО і т.д

• Подобається Подобається x 5
  4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

До-речі, якщо задуматися, то пан Городоцький в дечому правий. Мені це також нераз на думку спадало...

Всі звикли, навіть запеклі антисовєтчики, хвалити передусім дві радянські речі - освіту і мультики. І хаяти західні мультики. Мол, після Том і Джері вбивати хочеться.
    Частково може й так, але й на наших мультяшках виросло знамените наше нинішнє суспільство - хворе до прєдєла, збандитизоване і скорумповане до планки, буремні рекетирські 90-ті, одне з найжорстокіших в Європі, якщо не в світі, де на вулиці хвору чи збиту автом людину ніхто навіть з дороги не відтягне, поки за 50 хв. швидка не приїде труп забрати...
    Скаже дехто, зато таких жахливих вбивств в нас нема... Просто наші чекатили і онопенки - лише вершина айсберґа, на інші жахіття ніхто вже й уваги не звертає, це побутовість. В світі просто все відкритіше, загибель трьох чоловік в громтранспорті тиждень з перших шпальт не злазить, а в нас люди десятками в маршрутках згорають - і лише заміточка на два абзацики в газеті. Чергова.

• Подобається Подобається x 3
  5. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Конечно...конечно...уж и не сравнить с "Бэтманом" или дурацким, одним из первых компьютерных фильмов "Корабль-Призрак",когда мамаши выводили пятилетних и семилетних детей из кинотеатров до окончания сеанса,так как дети от страха ревели....
    По вечерам,регулярно с внуком смотрю мультики.При этом в 20-30 по "ТЕТ" идет очередная ,сто сороковая серия про "Бетмана" ,который тысячный раз спасает банки от ограбления и пятисотый раз выживает из немыслемого положения.
    И в 20-45 по каналу "КРТ" идут совесткие мультики ...
    На днях шел мультфильм 1953 года выпуска по украинской сказке "Крашеный лис",по эстонской сказке
    "Волк и Олень",чудесные,красивые ,добрые мультики.
    А не могли бы Вы,сравнить эти события с Америкой тридцатых годов,мультиков то тогда и не было....

6. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

В теперешніх мультиках не зразу і зрозумієш ЩО за персонаж перед тобою.Не люблю таких мультиків.От "Ну , погоди"-вєсч:))

• Подобається Подобається x 8
  7. Samojlovu4

При чому тут америка 30-ті роки в трі часа ночі?!
    От ви не могли би масковске царство во врємєна велікай Смути часів Івашкі Ґрознава зрівняти з цими подіями, мультиків тоді тоже нєбило...

8. Читатель_Обкома

Согласен... но мне (хоть уже за 54 года :scratch_one-s_head: ) все одно нравятся мультики пятидесятых годов "Аленький цветочек","Конек Горбунок","Сказка о Царе Салтане" ( и др. по сказкам Пушкина ),"Лягушка-путешественница","Серая шейка" и многие многие другие.Красивые,яркие,добрые.......:)

А причем здесь "в трі часа ночі?" ?????о_Оо_О
    Если речь идет о мультиках,из-за которых в 90-е вылезло стоко бандитов........
    Вот я и спрашию...что в Америке в 30-х было меньше бандитов,потому что мультиков не было что ли????

Останнє редагування модератором: 16 жов 2008
    • Подобається Подобається x 4
  9. Samojlovu4

Ці і подібні їм дійсно класні. Мальовані вручну, озвучка - ціла оркестрова... Витвори мистецтва.

Блін, Чітатель, де бузина, а де дядько... Що ви хочете добитися?!
    При чім тут ваша любима америка?! Я її хоч словом десь згадав?!
    Просто висловив один нюанс думки, нічого не стверджуючи і не спростовуючи. Сам старі наші мульти люблю, до-речі.
    Я десь торкався кількості бандитів і її залежності від мультиків?!

Останнє редагування модератором: 16 жов 2008
  10. Марусино

Марусино Well-Known Member

пан Городецький....щось вам не туди потягнуло... як можна називати кота Лєопольда "потворою"?:):)

а мультики радянські - то миле щасливе дитинство
    Жил-был пёс
    Пластелиновая ворона
    Варежка
    про Блудного попугая
    Чертенок № 13
    чешский про Крота
    домовенок Кузя
    приключения капитана Врунгеля

а взагалі...ось в мене є посилька:) дуже прикольно:) може, кому буде час переглянути:)

http://multiki.arjlover.net/multiki/

• Подобається Подобається x 1
  11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А небо в радянські часи? Це ж жах було! Не те, що зараз: блакитне, добре, привітне, хмаринки такі пухнастенькі, та й грім гремить не так агресивно, як в СРСР... Всьо-всьо стало кращим, розумнішим.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ше такий мультик був про дядю Стьопу - міліціянта... чи то Степанич.... забув, давно було то....

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну шо не "СтепанЫч", то точно!:tongue:

• Подобається Подобається x 2
  14. Читатель_Обкома

Миху...а Миху????И чему хреновенькому учил тот "Дядя Степа"?
    Наркоманить?Хулиганить?Водочку жрать?Беспризорничать?Маленьких и девочек обижать?
    А?:)

15. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Дуже люблю мультики "Пригоди в Простоквашино" та "Карлсон і малюк", а ще фільм-казку "Три горішки для Попелюшки".

• Подобається Подобається x 1
  16. Шурави

Шурави Well-Known Member

Вот ещё.

http://mults.spb.ru/mults/?p=1

Вот этот прикольный:
    http://mults.spb.ru/mults/?id=1185

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Так то чеський. До чого тут совіти? :dntknw:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чітатєль... та хіба я проти?

19. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

А "Капітошка"... і "Петрик П"яточкин"...

20. Patrick

Patrick Well-Known Member

Перегляд радянських мультиків , це скоріше настальгія , яка в кожного своя , ніж віддавання належного мистецтву.
    90% цієї продукції має оригінальні аналоги в Діснейленді.
    А 10% це з серії "Йожик в тумане"...Який теж має право на існування.А кому не подобається цей "шедевр" , то йому можна сказати , що він не розуміється в мистецтві.
    Якщо нас всіх , хто народжений в 70 , 60 , 50 ті роки повернути в наше дитинство/юність і дати до вибору подивитися по тоді існуючих 2х каналах ТБ Міккі Мауза , або щось з "Союзмультфильм" , то ...(впевнений!) ВСІ , абсолютно всі (включаючи Чітатєля , Полковника , Стєпанича ) будуть дивитися Міккі.
    Зараз , ні. Бо як я вище сказав , що це виключно дань настальгії у старших і подивитися щось "своє"і інше у молодших.

Недавно я був в "рускому магазині" і купив собі кільку в томаті і чорного хліба.
    Прийшов до дому , налив в кєлюшек горілки , врізав хліба , почистив цибулю і відкрив консерву.Коли моя жінка(для якої ЦЯ ІЖА , нічого не означає , бо народжена вона не в СССР) зайшла на кухню , вона почала крутити носом і жартома ( але там була велика доля правди) сказала , може би я цю страву пішов їсти в гараж.Я звичайно не пішов.До мене прийшла мала , сіла мені на коліна і я дав їй кусочок риби. Добре що жінка не бачила....

Чітатєль , перший мультфільм появився в 1928р. Це був про Міккі Мауза і мав назву щось там звязане з теплоходом..

Останнє редагування: 17 жов 2008
а де твій аватар? :)