Раб, чи дитя...

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 21 чер 2011.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Раб Божий чи Дитя Боже?

Чому у церкві звучить у більшості випадків «раб Божий», а не «дитя Боже», як є насправді; чому не говорять, що всі ми будучи дітьми Божими є Богами, адже у нас є іскорка самого Бога? І що наше основне призначення на землі це і стати знову Богом?

1 Кор 7, 21-23: «Рабом тебе покликано? Не журися!... раб, покликаний у Господі — Господній визволенець. Так само й вільний, коли його покликано, є раб Христа. Ви куплені високою ціною! Не ставайте рабами людей».

Йо 15, 14-15: «Коли ви робите все, що я вам заповідаю, то ви — друзі мої.Тож слугами вже не називатиму вас: слуга не відає, що його пан робить. Називаю вас друзями, бо все я вам об'явив, що чув від Отця мого».

Гал 4, 6-7: «А що ви сини, Бог послав у ваші серця Духа Сина свого, який взиває: "Авва, Отче!" Тому ти вже не раб, а син; а коли син, то спадкоємець завдяки Богові».

1 Йо 3, 1-2: «Дивіться, яку велику любов дарував нам Отець, щоб ми дітьми Божими звалися. Ми і є ними. І тому світ нас не знає, бо він його не спізнав. Любі! Ми тепер — діти Божі, і ще не виявилося, чим будемо. Та знаємо, що коли виявиться, ми будемо до нього подібні, бо ми побачимо його, як є».

Це так, для роздумів... Обидва терміни мають право на існування, що і є в церковній практиці. «Раб Божий» — протилежність до «раб гріха», «раб диявола». «Син Божий», по аналогії до єдиного Сина Божого, задля любові якого ми є братами і сестрами у Ньому і дітьми Божими.

Будучи дітьми Божими, по аналогії до єдиного Сина Божого, ми не є Богами (ані навіть богами) онтологічно, тобто ми не перестали бути створіннями, хоч і маємо у собі частку Божих дарів, співмірну до наших можливостей сприйняття. Наше основне призначення на Землі не є «стати Богами» (тим більше «знову», бо ж ми ніколи перед тим богами не були), а обожествитись Божою благодаттю, тією мірою, наскільки це можливо створеним істотам, Божим розумним створінням, людям, відкупленим і освяченим жертвою Ісуса Христа Божого Сина; «спізнати його й силу його воскресіння і участь в його муках, уподібнюючись йому у смерті, аби якось осягнути воскресіння з мертвих...

Ті ж, які досконалі, роздумуймо про це, а коли ви де в чому думаєте інакше, то Бог і в цьому просвітлить вас» (Флп. 3, 10.15).

• Подобається Подобається x 5
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тому що церковна пропаганда попрацювала над поняттям підлеглості і зробила все для того, щоб людина почувалася не вартою бути людиною...
    Одне лише поняття - народжений - вже грішний - саме тупе ствердження у Світі.

Совєцька історична пропаганда додала слову "раб" - відтінку повної залежності і обов'язку послуху. Слову "пан" додала такої ж ненависті...

Тому слід добре підійти до слова "РАБ" і визначитися що воно значить для суспільної свідомості і для релігійного натхнення...

• Подобається Подобається x 3
  3. Andr

Andr Well-Known Member

А я думаю навпаки

І нема на то ради...до хрещення:)

Якщо людина стверджує, що є рабом Божим, то вона просто розуміє неймовірну велич Бога, і правильно оцінює себе в порівнянні. І ще визнає, що належить до Нього.
    "...йде ось Потужніший за мене, що Йому розв'язати ремінця від Його взуття я негідний"- каже Іван Хреститель. Святі, які краще пізнали духовний світ, чомусь не прагнули якогось вищого статусу.
    Ну, а якщо ми помиляємося, називаючи себе рабами, то нехай буде найбільшою радістю, коли Христос поправить нас, зустрівши при вході в Небесне царство :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Угу! Ісус народився найбільшим грішником на світі. Скажеш таке...

---------- Додано в 12:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:20 ----------

Докази????

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:20 ----------

Бо в християнстві його не існує...

5. Andr

Andr Well-Known Member

Нас ведь учили изучать первоисточники Треба читати Біблію, ходити до церкви, то не буде таких питань

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус народився непорочно, тому без гріха.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Був зачатий непорочно - неточність, сорі.

8. Andr

Andr Well-Known Member

У серці :blush::)

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ісус Христос був простою дитиною, (людиною).
    На нього дух святий зійшов не в момент народження.
    Він був сином а не рабом...

---------- Додано в 12:32 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ----------

Блін, добре, що докази не у Вартовій вежі...

10. Andr

Andr Well-Known Member

То пошукаєте?

---------- Додано в 12:36 ---------- Попередній допис був написаний в 12:35 ----------

і Богом водночас :good:

11. Andr

Andr Well-Known Member

А воно дійсно правда?
    Ну то оприлюднюйте, а там дасться чути.. як мінімум, на форумі обговоримо.

12. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Боюся я шо до того моменту людству ше дуже-дуже далеко.
    І не факт шо будем колись достойні :sad:.
    Але Він обіцяв Ною нас не нищити. Так шо, як на мене, є 2 варіанти. Або ми таки помудрішаємо і подобрішаємо, або самі себе знищимо.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Та чого помиляємося називаючи себе рабами? Так воно є- і раб і дитина водночас.
    Бути рабом Божим то не є чимось принизливим, чи образливим- це величезна привілегія і велике щастя знати, що твій Пан є водночас і твоїм люблячим Татком:):):)!

14. majolika

majolika Well-Known Member

Бути рабом у християнстві не означає бути невільником чи знедоленим (Матв.11:30 "Бож ярмо (символ рабства) Моє любе, а тягар Мій легкий!"
    Раб - людина, яка (як правлило) була куплена, яка працює на свого пана, слухає свого пана, живе в домі пана, не має власного майна і не може самовільно розпоряджатися власною долею. Християни такі і є - вони відкуплені і собі не належать. Але вони відкуплені не для тяжкої рабської праці. Вони відкуплені - і усиновлені, живуть на правах дітей, хоч по-суті, є рабами.
    Для мене бути рабом Бога не є чимось принизливим. Людина - істота залежна. Ми апріорі є рабами чогось (біології, соціуму). То чи не краще бути Божими рабами і дітьми одночасно?

• Подобається Подобається x 5
  15. majolika

majolika Well-Known Member

присутність чи відсутність власної думки аж ніяк не залежить від віросповідання

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Свято, вас приємно читати в політичних гілках. Але в релігії... Невже важко взяти Біблію і прочитати, що Ісус був зачатий від Духа Святого.

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

А дехто вважає інакше:
    (стверджує, що людина грішна)
    Тоді навіщо Ісуса хрестити, якщо він

18. Andr

Andr Well-Known Member

Повна відсутність логіки. Чи ви собі наcміхаєтесь?

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

До речі - Ісус був Рабом Божим чи Сином Божим? Ваша думка?

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

І це є в Біблії. Якщо вас цікавлять ті істини, то прочитайте. Якщо ні, то для чого вмішуватись в розмову?

а де твій аватар? :)