Псують гроші характер?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Un.Known, 13 лют 2009.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Сталося вже у вас, що старий добрий знайомий чи друг розбагатів, а за деякий час не тільки став недоступним для звичних зустрічей, але й перестав вітатись та впізнавати вас на вулиці?

В таких (та деяких інших) випадках кажуть, що людину зіпсували гроші. Як ви вважаєте, це дійсно так, чи та драбинка цінностей вже була у людині закладена?

• Подобається Подобається x 5
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

це нормально

- А чего с друзьями в баню не ходишь как раньше?
    - Не друзья они мне больше... /из анекдота/

Гроші змінюють ставлення до життя та змушують втрачати на них більше часу. Але це не означає, що треба забути своїх друзів...

• Подобається Подобається x 12
  3. Чупага

Чупага Well-Known Member

То обосторiнне відбувається найбідніші на тебе дивляться як "кубышку". І від цих поглядів починаєш їх зневажати.
    Шановний просив ради.
    Старий друг грошей просить дати на комерцию. Питаюсь-
    Чи той фраер повірить що якщо не поверне ти йому бяку збудуєш ?
    Нi, кажить ,ми ж були пріятелі.
    Тоди дай йому на хліб або на труну.

• Подобається Подобається x 9
  4. Багіра

Багіра Well-Known Member

псують, ще й як псують... навіть самі хороші люди стають хоч трішки іншими...

• Подобається Подобається x 4
  5. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

залежить від того, як людина заробила ці гроші.
    в мене є знайомі, які дуже змінились, а є які не змінились зовсім.

6. Чупага

Чупага Well-Known Member

Люди цали час змінюються , які ми були в ----роце.
    Від нестачі грошей люди і до КПРС вступали.:)
    ( Може квартиру дадуть чи підвищать на посаді.)
    Бідність псуеть ще гірше ніж достаток.

• Подобається Подобається x 16
  7. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Іншими... Ну стають перебірливими, з захцянками, але не думаю, що всі стають злішими, чи жорстокими... Майже все, що відбувається в житті людини міняє її...

• Подобається Подобається x 7
  8. mark_petro

mark_petro Member

Реальна історія! На одній вулиці живуть дві дівчини Ліда і Леся. Обидві з простих сімей, ходили в один клас, сиділи за однією партою. Батько Ліди поїхав на заробітки, одягав і «вивчив» свою дівчину, а друга залишилася сиротою, жила з бабусею – відповідно було видно різницю в одязі обох. Так от, одного разу йшла Ліда вулицею, її догнала Леся. Поки йшли рідною вулицею – жваво розмовляли. Коли ж вийшли на «велике місто» Ліда попросила подругу іти другою стороною вулиці, бо мовляв… ти…. мені….

• Подобається Подобається x 6
  9. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Не розумію такого!:pardon: Дурна якась та Ліда!....

10. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Як на мене, гроші ніколи не бувають причиною зміни, лише каталізатором. Так що як не гроші, то щось інше обов'язково б до цього призвело.
    Хоча, є й інший бік медалі. Гроші ж не з неба падають, людина стає більш зайнятою, менше часу на зустрічі з друзями + з'являються якісь нові знайомі. Анарід замість того, щоб це зрозуміти, починає вішати ярлики типу "розбагатів - зазнався". А тут уже й бажанн доводити, що ти не верблюд, немає ніякого.

• Подобається Подобається x 15
  11. Маланка

Маланка Well-Known Member

так гроші іноді псують людину. хоча за собою такого не спостерігала. як є гроші то добре, а ні то й проблеми куди їх потратити нема. іноді маючи велику суму в гаманці купую дурниці, але чомусь ці дурниці завжди стають подарком комусь. мабуть вплив грошей на людину залежить від її ставлення до них, і від самої людини, від її характеру та від свідомості

• Подобається Подобається x 5
  12. mark_petro

mark_petro Member

Казали мій тато: «Нема гіршого, як з діда пана…»

• Подобається Подобається x 15
  13. bora

bora Well-Known Member

Прямо так - не псують.
    Гроші, як і влада - це випробування. Тобто вони є швидше індикатором моральності, принциповості, зрілості, людяності людини, ніж причиною. Вважаю, що просто деякі люди при певному рівні достатку здатні "розслабитись" і показати своє справжнє обличчя. Звідси і приказки на кшталт - "Нема гіршого пана, ніж з Івана", бо в такого умовного івана головна цінність - гроші, і в залежності від їх к-сті в кожен період життя змінюється світогляд такої людини.
    А людину з нормальними сталими цінностями вони не змінять, однозначно. Хіба забиратимуть більше часу, що при цьому не тягне за собою зміну відношення до близьких людей.

Останнє редагування: 13 лют 2009
    • Подобається Подобається x 22
  14. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ну тут можна і зворотній зв'язок прослідкувати-як появляються більші гроші, багато знайомих починають шукати ті мухи, людина зароблені гроші починає потрохи витрачати так як їй хочеться, і багатьох то пече.
    Сама колись не розуміла чого до прикладу обідати в барі а не в їдальній, а при можливості тепер в їдальню не хочу, жога пече, можу собі дозволити добру кнайпу, і так практично зі всім,
    але ж то не стосується моїх стосунків з друзями чи рідними, то грошима не вимірюється

• Подобається Подобається x 6
  15. bora

bora Well-Known Member

Ага, але то вже тема про заздрощі чи то жабу;) Була десь така)

Зрештою різні кола спілкування... таки накладають відбиток, як фактор досвіду і відповідно - мудрості. Той же Вебер в своєму творі уявив собі мати Терезу ангелом, як вона оцінюватиме ситуацію з гори. І на його прикладі вона наробила багато помилок, бо бачила тільки бідноту... і з тим мірилом фактично бачила справедливість у тому, щоб розкуркулювати багатих... Бо її переконання були - людям легше переносити злидні якщо навколо всі такі ж бідні. А їй вказували на те, що треба намагатись робити всіх щасливішими.. Хоча маючи більший кут спостереження з так званого неба вона ніби усвідомила свою помилку.

Останнє редагування: 13 лют 2009
    • Подобається Подобається x 7
  16. Agaton

Agaton Well-Known Member

Повністью згоден.
    Одних псують гроші - йнших їх відсутність (і навпаки).
    Кожні нові оставини (теж економічні) можна вважати нагодою верифікації рис людини.

Є така книжка, спогади з Сібірі, ще з 40-тих років, написана польським автором тоді там зісланим.
    Автор каже про людей, котрих там зустрічав:
    "У щасти були б це добрі люди" (W szczęściu byli by to ludzie dobrzy).

• Подобається Подобається x 13
  17. Locke

Locke невиправний реаліст

Малі гроші озлоблюють людей, великі - псують. То дай нам, Боже, багато-багато середніх грошей!!! ;)

• Подобається Подобається x 24
  18. консультант

консультант Дуже важлива персона

Мене псують тільки по тій причині, що коли маю трохи більше, починаю займатись марнотратством. Добре, що маю дружину, яка виручає мене, а то всьо потратив би.:)

• Подобається Подобається x 10
  19. mayscream

mayscream Well-Known Member

Я така сама;-)

• Подобається Подобається x 4
  20. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Так, псують не лише характер, але й відношення до оточуючих: друзів, партнерів, знайомих та безповоротньо трансформують сприйняття реальності, основ буття. Це не просто констатація факту, але і свідчення реальних подій, яким був неодноразово свідком, нажаль. Бережіть те, що маємо - не обмінюйте близькі стосунки та дружбу на папірці з номіналом!

• Подобається Подобається x 8
а де твій аватар? :)