Всі чули, мабуть, як про людину неприємну кажуть "язва", чи про агресивну "бризкає жовчю" і радять лікувати печінку. Ці порівняння мають причину - вплив психіки на людське тіло і його роботу вже доказано, і якщо не з'ясовано фізіологічного збою чи походження хвороби, лікарі говорять про психосоматичний розлад. Перелік таких розладів вже досить великий, від головного болю по цукровий діабет. Нижче ширше пояснення впливу окремих психологічних проблем на наш організм. Досить цікаво, як на мене.
Це все тільки один з багатьох факторів.Наприклад поки жив в Торонто взимі кожного року бронхіт бо сирість висока,в Калгарі сухо і таких проблем нема.А взагалі правильеі доктори кажуть що всі болячки від сексу-або замало або забагато
Про це дуже багато говориться, мені подобається книга В.Синельникова "Возлюби болезнь свою!" Багато цікавого для себе з неі зрозуміла .
Багато представників офіційної мидицини скептично ставляться до психосоматики, проте ще Гіпократ сазав про вплив душі на наше тіло - "Могутній Дух рятує слабке тіло"... Сучасні вчені, опираючись на власні дослідження, також говорять про вплив думок і емоцій на фізичний стан нашого тіла. Доказано, що ті самі емоції та думки здійснюють миттєвий вплив на всі біо-хімічні процеси в середині людського тіла. Тому озвучені тут Ваші спостереження і замітки мають місце і це насправді так є)))
Класна тема. А ще буває таке. Болить шлунок. Збадали - все добре. Шлунок перестав, болить серце. Збадали - серце в нормі. Серце перестало - біль в паху... і пішло по колу.... і все злорове і все турбує.
Пане Федоришин, а от система Діанетика (Рон Габбард, без його Scientology): як Ви її оцінюєте як метод зняття т.з. енґрам (залишків/картин негативного минулого досвіду і «очищення»), наскільки така система використовується зараз, чи вона продовжена/далі розроблена, ну і чи Ви нею користуєтесь, чи знаєте про її сучасне використання? Ось що про неї коротко написано (правда, англійською): «The stated intent of Dianetics is to free individuals of the influence of past traumas by systematic exposure and removal of the engrams these events have left behind…». Є прихильники Рона Габбарда, є критики, що називають його систему quack medicine («знахарство»)… Дякую наперед!
Як на мене, досить небезпечне вчення, побудоване на маніпуляціях свідомістю людини. Відповідно в практиці не користуюся. Найбільш поширене дане вчення в організаціях, які називають себе Церквою Саєнтології. Дехто називає цю Церкву не інакше як сектою. Настільки знаю, далі саєнтологією і діанетикою ніхто не займається і само вчення залишилося в тих рамках, в яких воно було сотворено його автором – Роном Габбардом. Якщо в роботі із людьми виникає потреба пропрацювати негативні ситуації із минулого, використовую при цьому інші техніки, які є абсолютно безпечні і не менш ефективні.
Дякую, Пане Федоришин, ще раз за відповідь. А Ви могли б розказати коротко про методи, які використовуєте Ви при лікуванні негативних ситуацій з минулого, групі людей та про необхідність/важливість проведення такого лікування? (20-40 хвилин)(деталі можна обговорити або при зустрічі, або я із свого боку можу розповісти навіть і тут; зараз скажу тільки про одне побажання – мова англійська)