Я на даний час пишу нову книжку, в якій є розділ "Пропоновані реформи в Україні". Дійшов до розділу "Медицина", в якій я не такий вже й спеціаліст. Тому викладаю тут тези про реформування цієї галузі для аналізу, підказок і т.п. Дуже прошу в цій темі не створювати черговий бій особистостей, а зосередитися на суті питання. Дякую за розуміння.
пане прокопе, перекладіть це з крутійсько-канцелярської на людську розмовну - і ви побачите, що ви описали існуючий стан справ, - ну, це якщо не чіплятися до слів і не застрягати на обсмоктуванні дрібних деталей
Хм....в какой-то старой книге про походы шведского короля Карла ХІІ... звучит такая фраза ( якобы разговор солдат )- "....У нас три Доктора- доктор Водка, доктор Чеснок и доктор Смерть ) Такое вот ощущение....что на Украине в недалеком будущем только эти доктора и будут пользовать..... Все остальное окажется недоступным.....
Прокопе, Ви ж не про медицину, а про ОХОРОНУ ЗДОРОВ"Я. Далеко не тотожні речі. В охороні здоров"я медицина як галузь має свою, дуже скромну до речі, частку.
Та ми (я так точно) теж не спеціалісти. Думаю, краще залишити це тим, хто дійсно знається. А якщо ж просто поговорити, то все вірно написано. Правильні загальні слова. На мою думку, треба просто вчитися в європейських країн усьому тому і не вигадувати велосипед.
На жаль вчитися їх організації медицини нам не варто. Кошті та фахівці не ті. Тут потрібно будувати, виходячи з наших реальних умов.
Ну гаразд, скажімо так - вчитися на європейському досвіді з урахування наших умов. Як це зробили свого часу та ж Польща чи Прибалтика. Іншого виходу немає.