Прогулянка Львовом №14

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Alexander Shutyuck, 23 бер 2014.

1. Alexander Shutyuck

Alexander Shutyuck Well-Known Member

Минула прогулянка була більше місяця тому, і вже час продовжувати підзакинуту серію. Цього разу я спочатку пройшовся від Аквапарку до вул. Кульпарківської, а далі, наче Форест Гамп, вирішив дійти до її початку, потім ще трохи, потім ще трохи і так дійшов до Левандівки. Пішли гуляти разом :)

1. Давно збирався показати, яку алею облаштували між Аквапарком та церквою Ольги та Володимира на вул. Симоненка. Замостили плиткою тротуари, поставили лавки та ліхтарі, посадили трохи зелені. Алея відразу ожила.

2. Щоправда, поки я збирався, хтось вже вліпив на самому початку алеї один МАФ та підготував фундамент під інший. Це при тому, що буквально через дорогу вже і стоїть ціла МАФогалерея та базар Провесінь.

3. Тут вже хтось зіпсував покриття прокладанням якихось комунікацій. Траншея з'явилася вже не один місяць тому, але тротуар досі не відновили.

4.

5.

6. Тішить, що при ремонті тротуару забрукували народну стежку, протоптану поміж дерев.

7. Ще крапелька дьогтю - не можна було просто так взяти та прибрати все будівельне сміття.

8. В подвір'ї церкви Ольги та Володимира розкинулася живописна патріархальна багнюка.

9. На вул. Симоненка біля поліклініки зробили пониження бордюру на переході.

10. Вул. Кульпарківська є чи не єдиною з не центрових, де під час нещодавніх капітальних ремонтів відремонтували не лише проїзну частину, а й тротуари.

11. Львівськими маршрутами з минулого року курсують ось такі завезені з Чехії б/в тролейбуси-гармошки Шкода. До речі, щоби правильно налаштувати маршрутне табло, люди, об'єднавшись в інтернеті, збирали гроші та замовляли спеціальний блок керування.

12. Бізнес-центр Матриця на вул. Садовій поступово наближається до відкриття.

13. На Окружній з'явився цікавий особнячок.

14.

15. Ще на Окружній помітно сліди прочищення дощоприймачів.

16. Попри все є люди, які стараються навести красу біля свого будинку.

17. На вул. Кондукторській виросла чергова новобудова веселенького розфарбування.

18. По сусідству доживають віку ось такі будиночки.

19. Привітати дерева з початком весни вийшли люди з бензопилами.

20. А це вже вул. Городоцька. Протоптана газоном народна стежка кагбе натякає, якою траекторією пішоходам найзручніше йти з Левандівського мосту до пішохідного переходу через вулицю.

21. В дитинстві я багато часу проводив в районі неподалік і дуже любив стояти на цьому мості, спостерігаючи за потягами. Навіть якийсь час мріяв стати машиністом.

22.

23. З вікон старої квартири було видно залізничну гілку. Деколи на неї виповзав маневровий тепловоз з вагонами, зупинявся і за хвилину повертався назад. Зараз смішно, але тоді я думав, що він збирався тягнути вагони далеко, але повертався, бо відчував, що сил не вистачить.

24. До речі, побачити фото привокзального району з висоти можна тут.

25. Цікаво поєднуються шпилі на горизонті з хитросплетінням залізничних колій.

26.

27.

28.

29. Біля повороту на Левандівку традиційно весело.

30. Нажаль це фото не передає в повній мірі відчуття від запорошеності та загазованості повітря.

31. Не втримався та повернув до кварталу, де в дитинстві лазив деревами та ганяв на ровері. Біля будинків стало значно більше машин, ями на дорозі розповзлися вшир, виросло кілька новобудов, але загалом змінилося небагато. Виникло дивне відчуття, що ось зараз з-за рогу з'явиться якийсь старий знайомий. Але ніхто знайомий так і не з'явився.

32. Тоді цією дорогою я ходив виносити сміття до контейнерів, що стояли біля гаражів. Тепер на цьому місці збудували новий будинок.

33. Рідне подвір'я. Ностальгія.

34. На цьому полі ми грали в футбол і я стояв на воротах. Щоправда видатного футболіста з мене не вийшло, тому цей факт тепер не має жодного історичного значення.

35. Зовнішній вигляд ще однієї новобудови мешканці вже встигли трохи покращити.

36. Забудовник передбачив у будинку підземну парковку, однак мешканці чомусь не оцінили цього високого пориву та наполовину замурували в'їзд. Можливо в будинку живуть лише байкери та роверисти?

37. А власники окремих Гелендвагенів можуть і на вулиці запаркуватися, нічого їм не станеться.

38. Піднявся на верхній поверх сусіднього будинку та трохи пофоткав околиці.

39. На горизонті видно Левандівку.

40.

41. Трохи проглядається центр.

42. Хоча здебільшого краєвид такий.

43. Чи такий. Любителі шукати 10 відмінностей можуть порівняти цей вигляд з фото піврічної давнини.

44. Сам будинок новий, але всередині вже обсипається.

45. Цей тротуар на вул. Головатого в дощову погоду повністю заливає водою і тому всі роками ходять паралельно газоном.

46. Підземний перехід під вул. Любінською виглядає ось так.

47.

48. Ось така прогулянка. Дякую всім за увагу.

Оригінал публікації...

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)