Сьогоднішня (точніше вчорашня) прогулянка не буде містити якихось особливо яскравих туристичних чи свткових виглядів - звичайний буденний Львів. Приблизний маршрут - Кульпарківська, Антоновича, Городоцька, Наливайка та ще дрібніші вулички по дорозі. Прогуляємося? 1. Для початку - ось таке фото з перехрестя вулиць Кн. Ольги та Володимира Великого. Любий Санта/Св. Миколай/Дід отМороз, Йолопуккі (потрібне підкреслити), якщо ти ще читаєш мій журнал і якщо ліміт бажань ще не вичерпався, будь-ласка, зроби щось з цим тектонічним розломом у тротуарі, бо ходити незручно, особливо мамам з візочками. Дякую) 2. Весняні коти гріються на січневому сонці. 3. В цьому офіснику на вул. Садовій невдовзі має відкритися нова штаб-квартира Софт-Серву. 4. А от історія цього будинку на розі Кульпарківської та Окружної в чомусь є унікальною. Згідно початкового проекту він мав бути вдвічі вищим, однак в підсумку збудували те, що ви бачите на фото. Цьому чув різні пояснення - від прорахунків з фундаментом до банальної відсутності попиту через близькість до напруженого перехрестя та залізниці. 5. До речі, про перехрестя - на ньому нещодавно заборонили лівий поворот з Робітничої на Антоновича. 6. Тепер для повороту на Антоновича потрібно робити ось такий маневр. 7. На самій Антоновича є ось такий мегацінний квадратний метр газону. 8. Невеликі свіжопоштукатурені офісники сусідствують з напіврозваленими корпусами заводу Кінескоп. Інші такі корпуси помалу теж перепрофільовуються на офісні центри (про це трохи згодом). 9. Колись щодня їздив повз цей неприглядний паркан і навіть не підозрював, що за ним прямо під цими залізними колонами функціонує церква, аж поки минулого року не потрапив туди на відспівування мами свого шкільного товариша. 10. Далі вулицею є ціла шеренга досить кумедних одноповерхових будиночків. 11. Треба фотографувати таке, хтозна, яка доля його чекає? 12. На вул. Смаль-Стоцького реконструювали під офіний центр ще один корпус заводу телеграфної апаратури. Пішли глянемо? 13. Щоправда, для початку треба оминути це по-мудацьки припарковане коритце. 14. Ось так це тепер виглядає. На перших поверхах має бути фітнес-центр, вище - офіси. Причому і тут без Софт-Серва не обійдеться. 15. Біля будинку вже навіть зробили тротуар. Щоправда дивує гігантський виступ пандуса, який випирає майже на всю ширину тротуара. 16. Навіть лишили спеціальне місце для мудакопаркування зелені. 17. Зробили навіть пониження на пішохідному переході. Чомусь навпроти каналізаційного люка, але то таке - ніхто не досконалий. 18. Поки бродив довкола, поспілкувався з охоронцем. Побачивши в мене в руках камеру він зупинився біля мене і спитав - "Ви щось фотографуєте?". Колись я дуже ніяковів від таких запитань, але поступово перестав. "Ну, так, гуляю, фотографую." - спокійно відповів я. "Ясно" - відповів охоронець і пішов далі. Поговорили, словом. 19. На привокзальній Городоцькій з'явився осередок гламуру - частину фасаду одного з булинків оздобили декоративною штукатуркою. 20. Тепер стіна блищить, як псячі яйця. 21. А так все по-старому. 22. Винахідливий таксист, поки нема пасажирів, приторговує з відкритого багажника крупами, олією та ще чимось. 23. Традиційне прогулянкове фото трамваю Електрон, який цього разу зустрівся мені неподалік костелу Ельжбети. 24. 25. Позаду монументу Бандери щось будують. 26. На паспорті намальоване ось таке. Схоже, що не всі будинки, запроектовані на початку 90-х років минулого століття встигли побудувати тоді ж. Все, що не встигли тоді, добудовують тепер - не пропадати ж добру. 27. 28. Хімічний факультет Політеху намалював паркомісця прямо під власним парадним входом і співробітники з відчуттям власної значущості паркуються в кількох метрах від дверей, шкодуючи лише про неможливість заїхати під дашок. 29. Понаробили тут газонів, я де я маю стати??? 30. На території скандального будівництва на Озаркевича 4 височіє купа сміття, яке ще кілька днів тому було найстарішим корпусом лічниці Шептичького. 31. От тільки чи багато людей цікавилося станом будівлі до того, як почалися розмови про будівництво? Судячи з того, що ще лишилося, стан цей був не найкращим. І чи багато людей взагалі до того підозрювали про існування якоїсь пам'ятки за цим неприглядним парканом? 32. Вже внизу, неподалік цирку, є ось такий невеликий сквер. Колись і я облазив цього слона вздовж та впоперек. 33. Щоправда тепер стан скверу лишає бажати кращого. 34. Значно кращого. 35. Як я площа біля цирку. 36. Новозбудована вул. Довгоочікувана, що з'єднує вул. Городоцьку та Шевченка. 37. Щоправда і тут без ложки дьогтю не обійшлося. Дорогу зробили, а тротуар доробляти хто буде? Пушкін? Бандера? 38. Ось на Городоцькій зробили тротуари - йдеш і тішишся. 39. Ще щось до стовпів прикручують. Може кнопки виклику зеленого? 40. Цікаво, що раніше біля ц. Анни росло багато дерев, знайшов кілька фото цього місця різних років. Тепер тут росте лише йолка. 41. Та сама смуга. На диво без машин - вихідний день все-таки. 42. І картинка для порівняння. 43. Всіх, хто каже, що кущі на центральній смузі погіршуватимуть огляд хочу запитати - а хіба таке на сильніше його погіршує ось таке паркування? 44. Взагалі-то тут має бути пішохідний перехід. Але знаку не видно, тому до водіїв жодних претензій - все зробили правильно. [/sarcasm] 45. На Наливайка біля новозбудованого офісника з'явилися лавки знайомої системи. 46. Народ вже зацінює. 47. Я просто поставлю це тут. 48. Магазин Золотий вік навпроти монумента Міцкевича дуже любить лишати свої прозорі скляні двері гостинно відчиненими. Якось, маневруючи у натовпі, я ледве не налетів на них, в останній момент помітивши дверну ручку перед очима. 49. Деякі водії помилково вважають, що понижання бордюрів біля пішохідних переходів робиться для зручнішого зайзду на тротуар з метою парковки. Однак насправді це зовсім не так. 50. Ну все, погуляли і буде. Всім дякую за увагу. Оригінал публікації...
Не тільки ви. Я кожен раз, коли веду свою дитину в музичну школу, що на Коперника, проходячи повз той магазин, також, як ви кажете, "в останній момент помічаю дверну ручку перед очима". Завжди в той момент приходить в голову думка зайти в той магазин і сказати, щоб закривали двері. Ще добре, як розіб"є хто, але як не дай Бог, хтось покалічиться об них... Але мабуть таки тре зайти і сказати...