програмування - з чого почати і чи варто?

Тема у розділі 'www', створена користувачем programer, 18 січ 2011.

1. programer

programer Member

привіт. Хочу почати вивчати програмування але не знаю з чого почати, можливо є якась мова програмування яка є основою всіх інших? І чи варто самостійно точніше чи можливо самостійно вивчити хоча б основне?:)

2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Спочатку дізнайтесь якою мовою що можна запрограмувати і які програмісти є бажані. Може Вам допоможе тема "Яка робота (комп'ютерна)найбільш перспективна?".
    Самостійно і треба вчити - ніхто ж Вас тому не навчить :) Навіть у вузах викладають лише основи основ. В програмуванні головне практика. Теоретиків на роботу не беруть.

3. programer

programer Member

А як на рахунок іноземної мови її обовязково треба знати і яку, я англійської не знаю тому що в школі вивчав німецьку.

4. syavych

syavych копач

Почніть з вивчення мат.аналізу, диф.рівнянь, дискретної математики, теорії множин, методів оптимізації і теорії ймовірності. Якщо після вивчення того всього бажання програмувати не відпаде - берете будь-яку мову програмування і вчите її :)

• Подобається Подобається x 8
  5. Hyligan

Hyligan Іронічний

Який жах о_О

• Подобається Подобається x 2
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Нудота несусвітня як на мене. Програміст - це напівавтомат.

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Англійську. Обов'язково.

• Подобається Подобається x 3
  8. syavych

syavych копач

Якшо не вчити хоча б основ того, що я перерахував - тоді так, напівавтомат. В іншому випадку - програміст, причому думаючий.
    Спірно. Мій содипломник вчив німецьку, зробив си кар'єру програміста в датській фірмі.

• Подобається Подобається x 6
  9. programer

programer Member

Ну взагалі то я вже закінчи в університет де вивчав і мат. аналіз і диферен. рівняння, теорію ймовірності, також декілька лекцій було по Paskal, Delphi, HTML. Я просто не знаю чи то можливо вивчити самостійно чи то тільки треба йти на якісь курси тощо.

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А яку кар'єру?

Мабуть побувати на кількох лекціях і застосовувати це все на практиці - то різні речі.

• Подобається Подобається x 1
  11. programer

programer Member

Можливо я неправильно висловився: мат. аналіз, диф.рін. та теорію ймов. я вивчав декілька семестрів, а от Paskal, Delphi ta HTML приблизно 1-2 семестри тобто від пів року до одного.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тоді ви б мали бути в курсі з чого почати і яка мова сама розповсюджена. Я думаю для нашлго ринку актуально C++, Java, а якщо візьметесь за ActionScript - то ціни вам не буде.

13. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

порадив би вивчати С/C++ та Assembler

Если сильно захотеть, можно в космос полететь

14. sselev

sselev Well-Known Member

А це ще для чого??? Треба навчитись створювати алгоритм програми, а потім перетворити його на програмний код (залежить від мови).

---------- Додано в 18:11 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ----------

В такому випадку раджу поглиблювати знання в HTML, почати бавитись з CSS, і далі освоювати PHP, MySQL, XML, Javascript та ін. Все це можливо вивчити самостійно. Згодом мені можливо буде потрібен помічник, якщо цікаво звертайтесь в приват, може вийде співпрацювати.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

HTML насправді можна за 2 дні визубрити, якщо буде ентузіазм. Я вже не дочекаюся коли HTML 5 вийде, кажуть повноцінно флеш-технологію заміняє. Тоді і я може візьмусь за нього.

16. Hyligan

Hyligan Іронічний

Колись трохи цікавився створенням сайтів..по HTML, PHP, MySQL,CSS радив би вивчати диски Попова..пояснює все дуже детально толково...навіть мені далекому від комп'ютерних технологій вдалось то все на рівні користувача вивчити...

17. syavych

syavych копач

Давно з ним не спілкувався, але буквально за рік після випуску вже був там senior developer.
    Правильно, вивчити мову мало - потрібне алгоритмічне мислення. От якраз для того і потрібен весь той "математичний брєд", адже алгоритм по своїй суті це розв'язання математичної моделі поставленої задачі, а то вже вибачєйте парафія перелічених вище дисципліни (я не кажу вникати в їх дебрі, але основа - мастхев).

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Так можна і сказати - вчи тільки українську і будь спеціалістом в Україні (а шо, наші програмісти в ІТ фірмах дуже добре заробляють, це не секрет). З англійською більше можливостей. Я в Польщі на дурного тестера не могла попасти на роботу, бо тут англійська має бути на кращому рівні, ніж в мене зараз польська, якою я вже вільно володію.

Мій знайомий поляк теж вчив німецьку. Він спеціаліст по PHP. Був змушений вивчити англійську, бо а) в програмуванні використовуються англійські слова, б) хороша література не завжди перекладена чи доступна в інших мовах, а більшість таки англійською, в) різні спеціалізовані блоги та форуми - англійською.

Я й сама деколи шукаю вирішення деяких питань саме на англомовних сайтах, коли не можу знайти на українських, російських, польських.

Так що зі знанням самої німецької надіятись на успіх в кар'єрі в Німеччині чи в іншій країні без практики в Україні не варто. Чим більше людина знає, тим швидше її візьмуть на роботу. Навіть якщо і більше половини цих знань їй не будуть потрібні по роботі.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я маю на увазі, що все закладено в коді, а код треба фізично вручну писати. От і сидить ціла армія програмістів і пише півавтоматом гігабайти кодів. На великі проекти (не сайтик клепанути) їх наймають пачками - сотню в Індії, сотню в Росії, сотню в Китаї.

20. sselev

sselev Well-Known Member

Це можливо для дуже серйозних задач потрібні якісь там матмоделі. В моїй уяві нормальні програмери алгоритми придумують на ходу і відразу строчать програмний код.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)