Мабуть кожен стикався з потребою показати співрозмовнику в інтернеті знімок з власного екрану. Продемонструвати глюк, або проінструктувати щодо інтерфейсу сайту чи програми. Досить помічними такі програми є для дизайнерів, веб-розробників та їх клієнтів та співробітників. Колись доводилося клікати клавішу Print Screen , тоді в фотошопі створювати новий документ, вставляти в нього зображення, при потребі редагувати, зберігати, тоді пересилати файл поштою чи публікувати десь на файлообміннику. Процедура доволі довга. Але тепер є чимало програм, які саме для цього призначені і зводять процес публікації скріншотів в інтернеті до 2 кліків, а то й взагалі одного. Пропоную в цій темі дослідити, які програмки платні та безкоштовні зараз існують та порівняти їх. Перша програма - Clip2net. Принцип дуже простий: тиснем кнопочку, вибираєм потрібну область екрану і клікаєм "Відправити". При цьому зображення завантажується на сервер, а вам в буфер обміну копіюється адреса сторінки з цим зображенням. Між знімком і публікацією є ще вікно редагування. Тут можна понамальовувати стрілочок, наробити підписів і тд. Наприклад Користуюся нею другий рік. Присадив на неї кількох знайомих. Минулого року навіть придбав за 20 доларів ВІП-акаунт, що дає збільшене місце на сервері під мої файли, необмежений термін їх зберігання на сервері, можливість отримання відразу прямого посилання на зображення та інші бонуси. Також програмою можна записувати відеоролики з власного екрану і публікувати їх там же. Зараз прийшло мені нагадування, що треба продовжувати ВІП, але ціна вже складає 30 доларів. Мене це засмутило і я вирішив пошукати альтернативу Альтернатива, як виявилося, давно була під носом. Такий сервіс надає QIP - http://shot.qip.ru/ Принцип роботи практично той самий. Для мене значною перевагою є те, що програмка видає пряме посилання на картинку, тоді як попередня дає таку можливість лише у платній версії. Тут також є можливість редагувати картинку перед публікацією. Також можна записувати відео. Наразі тестую її, можливо буду користуватися замість clip2net А ви користуєтеся подібними програмами? Якими?
Прінт скрін - пент - відправити. Просто не часто користуюсь, якби користувався, тоді може би щось качав.
То довго, насправді. Коли є час - теж так бавлюся. А ота програмка, про яку Мартіні писав - насправді зручна і швидка.
Clip2Net переважно + останнім часом заюзав простішу в користуванні безкоштовну і без реклами Pastexen. Також Clip2Net має обмеження в кількості розміщених за день скріншотів на їх серверах. В мене досить часто при роботі із показом клієнтові тих скріншотів ліміт закінчується. Саме тому і знайшов і майже перейшов повністю на Pastexen. Через те обмеження в Clip2Net хотів був на свому сервері зробити хостинг файлів, навіть класний скрипт для фотохостингу знайшов, але стало лінь + скрипт щось біля 50-ти баксів коштував так і забув. ---------- Додано в 22:58 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ----------
Зайшов на shot.qip.ru а там в пошуковому рядку зазначається: "після фото неправильно заповнено".Треба як мінімум три знаки і тільки на латині чи русскими літерами. Наприклад мені треба скачати фотку з електронного варіанту газети "Голос України". Я в пошуковий рядок записую номер і назву газети(українською). Про які ж мінімальні три знаки та латинь чи русские літери йдеться? Давайте пане Мartini я розповім Вам що саме я бажаю на форум зкопіювати і за разом Ви(якщо це Вас не обтяжить) і мені покажете як це робиться і для себе зробите додаткове тестування. Дякую.
ніц не тре тєнем з робочого стола ,клікаєм, отримуєм опублікований скріншот робочого стола ---------- Додано в 09:04 ---------- Попередній допис був написаний в 08:58 ---------- два клікіки http://www.golos.com.ua/
Де шукати інструкцію? ---------- Додано в 13:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:00 ----------
Вітаю. На екрані зверху під панеллю інстументів з"явилися: зелений логотип а також Qip.RU:пошта, пошук,... Чи це означає що програму я скачав і що можна користуватись? Дякую.
Дуже класна програмка, я від неї зафанатіла. Завантажила її давненько, але оцінила її переваги і зручність користування саме останнім часом (доводилося робити багато скрінів і малювати пояснення). Направду, дуже зручна