Доброго дня, шановне товариство. Пропоную вашій увазі програму, яку впринципі писав для себе, тому вона не конче гарна і не конче відтестована, але вполнє робоча. Чого я її написав. Бо вчу англійську і не маю на то достатньо часу. Більше двох годин на день я проводжу в маршрутках, тому рішив написати програму для свого мобільного, яка б мені помогла в вивченні іноземних слів. Програму я тестував на свому телефоні Nokia 2323 classic з прошивкою Series 40 і на емуляторі до того телефону. Тому на телефонах з іншою прошивкою програма швидше за все працювати не буде. Але якшо ваш телефон Nokia також їздить на S40 прошивці (про це можна дізнатися на сайті нокіа в описі вашого телефону в розділі програмне забезпечення), має звичайну клавіатуру (там де кнопок біля 20, а не багато-багато) і екран 128*160 пікселів, то є велика доля ймовірності шо програма в вас запуститься, бо в ній нема нічого такого із ряда вон виходящого. Пару слів про програму. Працює в двох режимах: 1. Вивчення слів. Показує слово на одній мові, через три секунди показує переклад. Ше через три секунди наступне слово. Командою "Language" можна міняти напрямок перекладу. 2. Саме цікаве - перевірка правопису. Саму ідею я взяв з іншої програми BXMemo. Програма питає в вас слово на українській, ви пишете відповідь і нажимаєте на ОК. Відповіли правильно +10 балів до слова. Неправильно -20 балів. Помилилися в букві -5 балів і одразу підказка де помилилися (картинка 2). Максимум можна схлопотати -30 бадів штрафу якшо і слово неправильно написали і купу разів помилилися. Так в вас появляться бали для кожного слова і далі програма буде питати ті слова, які ви гірше знаєте. Але вибирати їх буде з певною імовірністю. Себто не завжди одні і ті самі шоб ви і інші повторювати могли. В першому режимі теж буде показувати ті шо знаєте гірше. Т9 (хто не знає то такий блатний метод швидкого набору тексту в СМСках) для такої справи не підходить, бо тоді він буде сам замість вас правильні букви вводити . Звичайний набір на телефоні я терпіти не можу бо мене злить тицькати 4 рази на 7 шоб набрати букву "s", а ше треба чекати паузу коли хочеш дві однакові букви набрати. Тому я розробив власний метод набору тексту. Спершу тиснете ту цифру на якій намальована буква, потім цифру яка є позицією букви на кнопці. Тобто шоб набрати букву "а" треба натиснути 21 бо "а" написана на кнопці 2 і є першою на тій кнопці. Шоб набрати букву "s" треба натиснути 74 бо s на кнопці 7 четверта по порядку. І так любу англійську букву можна набрати двома кнопками. Всякі знаки пунктуації і інші символи сховані в кнопках 1 2 і 3 з порядками 4 і більше. (Якшо хтось захоче покористуватися то вивішу тут табличку з комбінаціями для спеціальних символів) Тепер про слова. Ясно шо всіх слів програма не знає, та мені того і не треба. Мені треба вносити нові слова по мірі їх ввчення на уроках, які я маю два рази на тиждень. Як то робиться. Якшо ви скачаєте і розархівуєте програму (DM називається від фрази Dictionary Manager) то запускайте файл run.bat Спочатку появиться таке чорне страшне вікно з сірими буквами, але лякатися і закривати його не треба. То є джавішна програмка. Джави качати і встановлювати не треба. Вона є в архіві і все має само собою запуститися. Я вже набив в програму 105 слів. Ви потім можете дописувати свої. Коли ви дописали потрібні вам слова вводите версію словника (картинка 1). Зараз вона 1, тож вам треба ввести більшу. Себто 2, потім 3 і так далі. Нажимаєте на кнопку ексопрт і чекаєте поки воно вам не скаже шо Експорт комплітед. Як результат в підпапці application в вас лежить новий EnTrainer.jar Його з допомогою Nokia PC Suite пхаєте як програму до свого мобільного телефона. В мене воно попадає в Програми->Колекція Важний момент. при запуску на телефоні програмка 2 раза перепитує чи ви дозволяєте програмі доступатися до файлів (шось типу картинки 5). То програма проситься читати і оновляти словник. Оба раза треба казати шо "Так". Далі появиться головий екран (картинка 4) де ви можете побачити поточну версію словника (в мене на картинці пише шо 5. То я тестував. В вас буде писати таку яку ви напишете в вікні редактора словника. Наступна версія яку ви туди будете пхати має бути більшою, інакше буде використовуватися попередній словник). Далі є команда переходу в режим навчання (Study) і в режим написання слів (Test). Поскільки телефон то штука не така швидка як компютер то може підвисати при запуску любого з режимів бо весь словник буде перечитувати. Також може підвисати кожні 10 слів в режимі написання слів і кожні 50 слів в режимі навчання. Якшо ви допишете нові слова і переекспортуєте програму - її потрібно перевстановити з допомогою Nokia PC Suite. Але треба саме перезаписати програму, але не видаляти і записувати по новому. Бо якшо ви видалите програму то з нею видалиться і статистика з балами до слів. А якшо просто перезапишете, то нові слова додадуться з нульовим балом, а старі бали теж залишаться. Ага ше..... Воно розрізняє великі і малі букви. тобто якшо ви йому напишете monday з маленької то то помилка. шоб написати одну велику букву тиснете 1 раз на зірочку. В кутику появиться "S" (картинка 3) яке пропаде після вводу символу і далі знов підуть малі букви. Якшо хочете всі великі - тиснете зіроску 2 рази. В кутку буква "С". Шоб знову писати малими - знов тиснем зірочку. Програма є безкоштовною і ніхто не може її продавати. Я не несу жодної відповідальності за проблеми які можуть виникнути у вас в результаті користування програмою Хоча ніякої шкоди я звісно наносити не збираюся. просто програма тестована тільки на мому телефоні. Зкачати програму з WebFile.RU Якшо архів з WebFile витруть (акаунт в мене безплатний) - маячте сюди, я перезалию. Якшо хтось таки виявить цікавість і наважиться покористуватися - напишіть будьласка відгук. Мені цікава ваша думка.
Чи буде працювати програма на Nokia 6300 ? Якщо потрібно протестувати, скинь, будь-ласка, на адресу 2xy@ukr.net саму програму або посилання на неї. Дякую. Обов'язково напишу відгук.
Теоретично має працювати, але мені треба згадати де я то все подівав і перезібрати її під цей телефон. Бо остання версія в мене зібрана під Е52. Постараюся то зробити на вихідних.