Проголошення у Львові Акту про відновлення незалежності України має стати державним святом

Тема у розділі 'Стрічка новин', створена користувачем NewsBot, 4 лип 2012.

1. NewsBot

NewsBot Well-Known Member

30 червня вже традиційно в м. стрию біля пам’ятника ярославу стецьку відбулося віче з нагоди 71-ї річниці проголошення у львові організацією українських націоналістів під проводом с. бандери акту про відновлення незалежності україни. до підніжжя пам’ятника ярославу стецьку було покладено вінок квіті

news.lvivport.com

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Проснулись нарешті... :)))
    Богу дякувати вже четверте липня...

• Подобається Подобається x 1
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Акт 30 червня 1941 р. засвідчив усьому світові і, зокрема, Німеччині, що український народ є законним господарем на своїй землі і буде її боронити перед кожним, хто намагатиметься топтати волю України:

Рассмотрим "Акт 30 июня 1941-го года" глазами его авторов и современников:

http://rusmir.in.ua/ist/1590-pro-akt-30-iyunya-1941-go.html

«Це свято має бути державним, - наголосив Микола Магас. – Сьогоднішня влада його не визнає, а це означає лиш одне – вона не українська. Таку владу треба міняти. Якщо націоналісти не відстоюватимуть інтереси держави на парламентських виборах, підтримуючи достойну кандидатуру справжнього патріота, тоді ми втратимо нашу державу, бо до влади знову прийдуть чужинці ».

---------- Додано в 10:11 ---------- Попередній допис був написаний в 10:00 ----------

«Я довідався про те, що вже раненько 30/6 під собор св. Юра прийшов з першими німецькими частинами відділ українських добровольців-націоналістів під проводом Романа Шухевича і о. д-ра Івана Гриньоха так званий легіон «Нахтігаль». Тільки маленька блакитно-жовта стяжечка на ремені відрізняла їх від німецьких вояків. Митрополит Шептицький, якого вони відвідали, вислухавши о. Гриньоха, якого знав як свого вихованця й кандидата на професора теології, благословив вояків і дав благословення також і для майбутнього українського уряду... В палаті митрополита поселився знаний у Львові професор історії Східної Європи університету в Кенігсберзі, галицький німець кол. сотник Галицької армії — в той час гавптман у відділі військової контррозвідки — д-р Ганс Кох. Разом із Кохом гостем митрополичої палати був його співробітник д-р Р. Фель, знавець польських і українських справ, якого ми тоді не знали...

...Около полудня прибули до Львова вже також перші представники ОУН в цивільному убранні: Ярослав Стецько, Євген Врецьона, Ярослав Старух і інші. Вони приїхали на автах вермахту та, зв'язавшися із своїми людьми в місті, скликали на вечір громадські збори до будинку товариства «Просвіта» на Ринку...

...Ті табори, які пізніше названо «Національними зборами», викликали різні коментарі. Учасники критикували їх невідповідну обстановку — невеликі, темні кімнати, в яких блимали свічки; непідготування зборів — запрошені не знали, що має бути предметом наради; незрозумілий тоді загаловий поспіх, нервовий настрій. Участь громадянства не була велика, бо людей скликано пізно, та й вечірня пора не сприяла, тому що дозволено було ходити тільки до дев'ятої години. Все ж таки було около сотні присутніх...

...Та передовсім у всіх учасників зборів, з якими я зустрічався, ті збори викликали розчарування і занепокоєння. Від передового представника ОУН, який прийшов до Львова разом з німецьким військом, проголосив «державність» та подав до відома іменування себе «головою правління», громада чекала свого роду громадського звіту про те, що зробила організація для справи за час довгих двох років, коли край мусів мовчати, та як вона розуміє своє завдання. Люди хотіли хоч приблизно знати, що несуть Україні і організація, і німці — яку конструктивну програму та який плян конструктивного домовлення має з німцями керівництво організації. Про ці справи на зборах не було мови. Дешева революційна агітка була змістом промови голови всіх дальших прибулих до Львова промовців з проводу ОУН...

...На закінчення промовив присутній весь час на зборах гавптман д-р Ганс Кох. Його промова прозвучала дисонансом. Формою — зокрема, в порівнянні з блідою мовою Стецька — вона була гарна, та за змістом своїм — хоч мала моменти українсько-патріотичні і навіть нотки вроді: «Маєте тепер Україну!» — зробила дуже прикре враження. Кох привітав присутніх із визволенням та візвав «до праці й співпраці з німецькою армією». Більш неприємно вражала своїм повчальним тоном та частина промови, що особливо не гармонізувала із виступом Стецька. Кох говорив про те, «що війна не закінчена і з усякими політичними плянами треба чекати на вирішення фюрера!» (Панківський К. Від держави до комітету. Нью-Йорк — Торонто, 1957, с. 34).

http://yadocent.livejournal.com/314857.html

---------- Додано в 10:12 ---------- Попередній допис був написаний в 10:11 ----------

• Подобається Подобається x 3
  4. kjk

kjk Дуже важлива персона

І що тут поганого
    В контексті подій 1941 року німці були союзниками
    Чи то може ми винні що на Галичині совєти так себе повели, що німці здавалися союзниками?

5. - стало быть, в контексте подий 1945-го "вы" - проигравшая в войне сторона?

• Подобається Подобається x 4
  6. kjk

kjk Дуже важлива персона

важко сказати однозначно
    в контексті 1918-1944, німецька влада однозначно була кращою за радянську
    українців які в 1941-44 вибрали німецьку сторону винити немає за що
    але під час відступу в 1944-45 німці розстрілювали чоловіче населення старше 18 років, совєти все таки докладали ресурсів для відбудови інфраструктури, тому і 9 травня 1945 не назвеш поразкою
    історії не буває в двох кольорах

7. - зато войны бывают двух сторон. "Ваша" - формально (без философии) победила или проиграла?

8. kjk

kjk Дуже важлива персона

Та от сам незнаю
    Бачите, весь мій світогляд стосовно радянської влади сформувався від розповідей бабці на Полтавщині, 1941-1943 були для її сім'ї (і взагалі для всіх у селі) найкращими з 30х-40х, якби німці в 1944-му не відступали і відповідно не зачищали чоловіче населення, думаю було б краще.
    Навіть із її 17-річним братом, якого в 1944 з іншими розстріляли німці, від совка загинуло більше членів сім'ї, що і наводить на певні висновки

9. Real

Real Well-Known Member

Ну ви ж розумієте, що радянська влада - це не тільки ваша бабка, і не тільки період 30-40 роки.
    Ви що, намагаєтесь виправдати німців? Мовляв вони хороші, але їм вкінці прийшлося розстріляти всіх чоловіків...

• Подобається Подобається x 2
  10. - т.е. "вашей" стороны в войне нет? Пришли одни, постреляли, пришли другие, пожалели, потом постреляли, кто-то что-то объявлял, кто-то что-то запрещал... Нормальная позиция для простого человека - современника событий, бабушки обычно так и рассказывают, только в данной теме и от активного в исторических темах молодого человека - немного диссонансом.

11. kjk

kjk Дуже важлива персона

я ж і кажу про контекст 20-40х
    дивитися в цілому на совок, з розвитком інфраструктури і масової освіти, Хрущовим, Брежнєвим, перестройкою, гласністю, то 'наша' сторона та що перемогла
    Але станом на 1941 рік, люди які пішли на сторону німців, вчинили більш чим логічно

12. VasMT

А моя бабця на Житомирщині була діаметрально протилежної думки. Я про німців, а не про большевіків. І це не зважаючи на те, що сім"ю в двадцятих розкуркулили і в хаті бабці квартирував якийсь німецький чин.

13. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

14. VasMT

Полковник!
    Не стоит трогать... Вони будет еще больше. Рагули и мудаки... Все не пойму это отдельные виды или подвиды чего-то одного? Судя по некоторым, то это два в одном, результат скрещивания.

15. kjk

kjk Дуже важлива персона

Втрати її сім'ї були більші від совєтів чи від німців?
    В мене і в бабці на Полтавщині і в діда на Волині втрати від совєтів були більші чим від німців
    Чого це мені святкувати 9 травня?

16. VasMT

Ну як виміряти страждання, біль, страх?

---------- Додано в 20:10 ---------- Попередній допис був написаний в 20:09 ----------

Вас хтось силує? Вам надають вихідний день, якщо Ви бюджетник. Приватнику пофігу і день Незалежності і Великдень і днюха Бандери...

17. kjk

kjk Дуже важлива персона

так я і Бандери і 9 травня не святкую
    я просто нерозумію сарказм стосовно події про яку йдеться, на той час вона була більш ніж адекватною

18. VasMT

Вона пройшла так само непомітно і буденно, як і "святкування" її сімдесятьиоднорічча...

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А почему эту Декларацию не отлить в бронзе - и установить рядом с Бандерой? Ну - чтобы все видели - за что он боролся, чего желал - с "союзной армией" и "вождем адольфом". :)
    Я думаю - полный текст этой Декларации можно и в Луганске установить. Чтобы никто и не сомневался о целях и средствах ОУН. :)

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

станом на червень 1941, все правильно вони робили

а де твій аватар? :)